Zuzia (K62/13): ''Krocz za mną dumnie lecz bądź i pasterzem, walcz o me dobro lecz miej i zasady, kochaj mnie szczerze i daj zaufać..
Walcz! - mówię..
Idź! - każę..
Bądź mym opiekunem, partnerem, szeryfem, daj rękę pewną domku mądrego.. bez innych pupilów i zbędnych ozdób, zobacz coś więcej niż lalkę po czasie..
Walcz o mnie więc..!
Idź po mnie już..!
Krocz krokiem pewnym jak ja..
Jestem Zuzia! Dymna, nieduża, z lat mam gdzieś 4, po zmarłym w schronisku przebywam. Nerwy i stres wciąż towarzyszą, bo pełna emocji jestem, bo rok czasu tu siedzę..''
Charakterna jedynaczka Zuzia szuka domku niewychodzącego. Domek mądry, który nie szuka ułożonego miziaka leżakującego wyłącznie na kolankach, a ceniący trudny charakter i lojalność. Zuzia to kot preferujący jednego opiekuna, nie lubi innych kotów, nie jest pobłażliwa wobec dzieci, ma swoje zdanie, maniery i sposób bycia. Aktywna dyskutantka, potrafi przegadać Dużego. Jeśli wyczuje czyjś strach, może pogrozić pazurem. Jest przebojowa, widoczna, pewna siebie lecz też szybko się stresuje okazując niezadowolenie. Nie lubi hałasu, a na głaski przychodzi pora wtedy, kiedy jest odpowiednia (dla Zuzi). Jeśli Zuzia znajdzie ten jeden jedyny domek - odda mu całe swoje serce. Zuzia nie każdemu daje się głaskać i brać na ręce, żali się będąc w schronisku tyle czasu, za chwilę bywa zła, że ktoś ją nachodzi by znów za chwilę zawodzić, iż znów została sama. Zuzia ma nie tylko ciężki charakter lecz też bardzo ciekawy. Za tą fasadą pewności siebie i zarozumiałości jest spanikowana, pełna obaw dymna kotka, która boi się zaufać, by nie zostać zranioną, boi się samotności mimo, że stroni od większego towarzystwa. Zuzia dla domku pasjonaty. Zuzia dla domku mądrego.
Kotka jest zaszczepiona, wysterylizowana, zaczipowana, testy fiv/felv - ujemne, Czterolatka do katowickiego schronisku przybyła 26ego lutego 2013 roku. W sprawie adopcji: główny Wolontariusz od kotów - Iwona 889 771 107.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theaterrozumiemy to dobrze wszyscy...
Herrerka to nasza porażka....
wszyscy tutaj czujemy to samo..
Czy mogę to wykorzystać? Te słowa? Które tutaj umieściłaś..?
echh