PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepło!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 19, 2013 12:10 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Shade(*), bardzo smutna wiadomość :cry: Żegnaj, malutka...
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Pt lip 19, 2013 19:09 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

I&S pisze:
Przy okazji mam pytanie - na jakie kawałki pociąć wełniany dywan, żeby się zmieścił do klatek dla psów? Chciałabym go pociąć już teraz, bo łatwiej go gdzieś skitram przez tydzień ;)
A może koty też potrzebują dywanu?

Dywan chętnie , może być pocięty 50x60cm lub coś koło tego .

A teraz trochę prywaty :
ZANIM TRAFIĄ DO SCHRONU
:
Biało-bura koteczka z dzieckiem(kocurek) ok5-6tyg. Zamieszkali przy parkingu między samochodami. Maluch ma kk.Obydwoje oswojeni , mizialscy - kto przygarnie ? :crying: :crying: :crying:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt lip 19, 2013 19:13 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

MalgosiaZ pisze:
Revontulet pisze:
MalgosiaZ pisze:.

A co do feromonów- ja akurat bardzo cieszę sie, że gdy mój kot był na Paluchu nikt nie założył mu obróżki feromonowej, ani nie wetknął do kontaktu feliwaya. Pewnie już by Maurycego nie było...

Feliwaya to można kotom wetknąć ale chyba w doopki :wink: . Przecież w pokojach nie ma kontaktów ze względu na bezpieczeństwo. No i właśnie dla kiciów np z astmą tak jak Mauryś - zabójstwo :roll: .

I jeszcze raz apel :
PALUSZKI BARDZO PROSZĄ o..........

trochę Twojego czasu. W chwili obecnej jest ich baaaaaardzo dużo. Pokoje adopcyjne są pełne kotków z utęsknieniem czekających na swój dom. Jeśli możecie poświęcić im dzień z wolnego weekendu- dla nich to wiele znaczy. Jeśli możecie pomóc w sprzątaniu klatek , wybiegów , pokoji, zmianie posłanek , wymyciu kuwet - to ważne. Jeśli możecie pogłaskać , przytulić , pobawić się - dla nich to bezcenne.
Osoby , które zdecydują się choćby jeden raz podarować swój wolny dzień Paluszkom prosimy o kontakt.
Dla kotów Wasza obecność będzie ogromną radością , dla nas wolontariuszy - nieocenioną pomocą.
:flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty:

Witam serdecznie, jestem nowa na forum ale chętnie poświeciłabym trochę czasu kotom z palucha.

Byłam już kilka razy w schronisku pomóc wyprowadzać psy na spacery, jestem też właścicielką kotki zaadoptowanej z Palucha w kwietniu tego roku.

zdjęcie kici:

http://img22.otofotki.pl/obrazki/ch270_DSCN0814-[Rozdzielczosc-Pulpitu].JPG

W tą niedziele chciałabym, razem z siostrą pomóc przy kotach, czy mogę prosić o jakiś kontakt do osoby która będzie w niedziele w schronisku żeby się umówić?

Mamy też trochę koców oraz karmy i chciałybyśmy to wszystko przynieść.

karolinammm

Od: Pt lip 19, 2013 17:04

Post » Pt lip 19, 2013 19:22 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

karolinammm pisze:
Witam serdecznie, jestem nowa na forum ale chętnie poświeciłabym trochę czasu kotom z palucha.

Byłam już kilka razy w schronisku pomóc wyprowadzać psy na spacery, jestem też właścicielką kotki zaadoptowanej z Palucha w kwietniu tego roku.

zdjęcie kici:

W tą niedziele chciałabym, razem z siostrą pomóc przy kotach, czy mogę prosić o jakiś kontakt do osoby która będzie w niedziele w schronisku żeby się umówić?

:dance: :dance2: :dance2:
Serdecznie zapraszamy :kotek:
Jutro jesteśmy z akne i Małgosią.
KTOŚ kto jest w niedzielę na pewno się do Was odezwie :mrgreen: :ok: I ucieszy się z Waszej pomocy :D

Zdjęcie kici nie otwiera mi się.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt lip 19, 2013 19:33 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

karolinammm pisze:
MalgosiaZ pisze:
Revontulet pisze:
MalgosiaZ pisze:.

A co do feromonów- ja akurat bardzo cieszę sie, że gdy mój kot był na Paluchu nikt nie założył mu obróżki feromonowej, ani nie wetknął do kontaktu feliwaya. Pewnie już by Maurycego nie było...

Feliwaya to można kotom wetknąć ale chyba w doopki :wink: . Przecież w pokojach nie ma kontaktów ze względu na bezpieczeństwo. No i właśnie dla kiciów np z astmą tak jak Mauryś - zabójstwo :roll: .

I jeszcze raz apel :
PALUSZKI BARDZO PROSZĄ o..........

trochę Twojego czasu. W chwili obecnej jest ich baaaaaardzo dużo. Pokoje adopcyjne są pełne kotków z utęsknieniem czekających na swój dom. Jeśli możecie poświęcić im dzień z wolnego weekendu- dla nich to wiele znaczy. Jeśli możecie pomóc w sprzątaniu klatek , wybiegów , pokoji, zmianie posłanek , wymyciu kuwet - to ważne. Jeśli możecie pogłaskać , przytulić , pobawić się - dla nich to bezcenne.
Osoby , które zdecydują się choćby jeden raz podarować swój wolny dzień Paluszkom prosimy o kontakt.
Dla kotów Wasza obecność będzie ogromną radością , dla nas wolontariuszy - nieocenioną pomocą.
:flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty:

zdjęcie kici:

W niedzielę będzie MissJoas - bardzo się ucieszy z pomocy :ok:
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pt lip 19, 2013 19:45 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

To super :)

Wrzucam raz jeszcze zdjęcie kici:

Obrazek

Obrazek

karolinammm

Od: Pt lip 19, 2013 17:04

Post » Pt lip 19, 2013 19:58 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Śliczna szczęśliwa koteczka :P
Obrazek

Revontulet

Post » Pt lip 19, 2013 20:00 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Moha pisze:Shade(*), bardzo smutna wiadomość :cry: Żegnaj, malutka...

Po kilku dniach niezaglądania na forum bardzo mi się smutno zrobiło.
Ale życie lekkie nie jest i fajne koty czasami mają pecha, niech Shade bryka radośnie za Tęczowym Mostem i niech wróci do nas kiedyś w kolejnej inkarnacji.
Wielkie podziękowania dla Pchełeczki - za wielkie zaangażowanie, wielkie serce i wielkie człowieczeństwo.
Słów brak (...)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Pt lip 19, 2013 20:03 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

karolinammm pisze:
Wrzucam raz jeszcze zdjęcie kici:

Obrazek

Szczęśliwy kot poschroniskowy (mówimy na nie Postpaluszki :), serce rośnie :)

Bardzo prosimy o wsparcie do głaskania kotów w schronisku.

Bardzo dużo ich w pokojach do adopcji, większość miziasta, łaknie kontaktu z człowiekiem.
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Pt lip 19, 2013 20:34 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Obrazek Obrazek

a to nasza kotka trojga imion Perełka Gandzia Purr Purr i jej służba
Pozdrawiamy wszystkie Paluszki i Postpaluszki
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Pt lip 19, 2013 20:39 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

GAZETY DO SCHRONU PILNIE POTRZEBNE !!!!
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pt lip 19, 2013 20:46 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

GAZETY DO SCHRONU PILNIE POTRZEBNE !!!!

jutro ok 15 przywiozę paczkę gazet
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Pt lip 19, 2013 21:12 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Proszę rozsyłajcie ten wątek :
viewtopic.php?f=1&t=154876&p=9976709#p9976709
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Sob lip 20, 2013 19:34 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Kolejny schronowy dzień za nami.
Było bardzo dużo potencjalnych adoptujących i jeszcze więcej "oglądaczy".
Do domku pobiegła tylko jedna koteczka- śliczna plaskata dziewczynka.
Więcej kotów powędrowałoby do domków, gdyby ludzie przyszli z transporterami a nie z damskimi torebkami na suwak i kartonami...
MissJoas - państwo (bardzo sympatyczni), którzy dzisiaj oglądali rudzielca, prawdopodobnie jutro przyjdą po jakiegoś kotka. Pani nie potrafiła wybrać i musi się przespać z tą decyzją. Mam nadzieję, że jutro przyjdą - dziś spędzili w schronie kilka godzin.

Pchełeczka i kuba.kaczor13 - ogromne podziękowania dla Was za pomoc. Dzięki Wam jakoś wspólnymi siłami ogarnęliśmy ten sajgon.
Bardzo dziękujemy, że poświęciliście swój czas Paluszkom :1luvu:
Obrazek

Revontulet

Post » Sob lip 20, 2013 19:39 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Revontulet pisze:Kolejny schronowy dzień za nami.
Było bardzo dużo potencjalnych adoptujących i jeszcze więcej "oglądaczy".
Do domku pobiegła tylko jedna koteczka- śliczna plaskata dziewczynka.
Więcej kotów powędrowałoby do domków, gdyby ludzie przyszli z transporterami a nie z damskimi torebkami na suwak i kartonami...
MissJoas - państwo (bardzo sympatyczni), którzy dzisiaj oglądali rudzielca, prawdopodobnie jutro przyjdą po jakiegoś kotka. Pani nie potrafiła wybrać i musi się przespać z tą decyzją. Mam nadzieję, że jutro przyjdą - dziś spędzili w schronie kilka godzin.

Pchełeczka i kuba.kaczor13 - ogromne podziękowania dla Was za pomoc. Dzięki Wam jakoś wspólnymi siłami ogarnęliśmy ten sajgon.
Bardzo dziękujemy, że poświęciliście swój czas Paluszkom :1luvu:

DZIĘKUJEMY i ZAPRASZAMY

Pchełeczka i kuba.kaczor13 :ok: :ok: :ok:

MissJoas - po prostu sama wybierz kotka dla tej Pani :D .
Obrazek

MałgosiaZ

[poprzednia][następna]