» Czw sie 01, 2013 23:07
Re: Kardamon i przyjaciele - karta sd do Nikona, kto pożyczy
Ten Dziubek... On naprawdę jest odklejony od rzeczywistości
Hukną trzy bomby i upadnie pięć buków, z trzaskiem łamiąc przy tym dwie sosny i kilka jodełek, a on ma się wrażenie, niewzruszony i nieprzejęty nawet w stopniu możliwie najmniejszym, zapyta dlaczego niebo jest niebieskie, kto pierwszy odkrył że arbuzy są jadalne i właściwie to czemu on jest Dziubek, jak on jest duży, szalenie poważny kot
Jest rozmowny, natomiast mówi w bardzo dziwnym języku. Pytamy 'Dziubek, co jest?', ale wtedy język słowa stają się jeszcze dziwniejsze i właściwie czasem pozostaje tylko przytaknąć 'jasne Dziubek, w życiu z nikim się tak nie zgadzałam jak z Tobą' i udawać, że się wie o co chodzi
Taki fajny sobie Dziubek, który ma dziubkowy świat.
Znaczy Maniek, ale ten Dziubek: no przylgnęło 'że kropelka nie odklei'
Czasem obserwuje poczynania franków-i-niefranków z lekką konsternacją na twarzy, rzucając wymowne spojrzenie w sufit ('... rany, z kim ja się w ogóle zadaje') i ani myśli się przyłączyć; ale i on potrafi się bawić i rozrywkowy z niego kot
na przykład dziś bardzo wcześnie rano... jeeejku, to był szturm na sen człowieka jakiego nie było jeszcze w historii... Było ich, potworów w kocim futrze - umówmy się że dla dodania dramatyzmu zaokrąglimy liczbę ze stu dwóch do stu pięciu - a więc było ich sto pięć, i tych sto pięć potworów ganiaaało, ale tak z poświęceniem, z pasją, z szałem w oczach; po nas także ganiały, no wiadomo: 'oj czepiasz się, lekki jestem, nie umrzesz' i biegnie jeden z drugim dalej, a czemu nie po kolejnym ludziu
no więc ten Dziubek, bo o nim miało być, Dziubek też ganiał, całkiem z siebie zadowolony. Uchachany, wcale nie gorzej niż Piotrek czy ten ancymon Antośka. Nawet się nastroszył, tak się w zabawę wciągnął. Tylko że jak to na odklejonego przystało, musiał coś wymyśleć, takie 'ależ bądźmy oryginalni', no i ostatecznie wylądował na drzwiach: nie w drzwiach głową jak rudy ostatnio, ale na, pod sufitem, na które wskoczył nie mamy teorii i pojęcia jak, no i siedział tam; reszta ganiających ganiała dalej, a ten siedział iii... uwaga... zaczął rozmawiać, coś komuś mówić, cokolwiek komukolwiek to było
Taki to ten Dziubek śmieszny
A na poważnie, trochę pomiałkuje, może tęskni?
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014