S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 10, 2013 14:12 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Bukuję sobie oba dni
co do auta to niestety nie mogę na dzień dzisiejszy nic obiecać, niestety nie jest do mojej wyłącznej dyspozycji
papiery adopcyjne potrafię wypisać
co do gadania z ludźmi-nie mnie to oceniać, ale chyba nie jest ze mną najgorzej :wink:
myślę że damy radę, jeśli inni wolontariusze tez się zjawią :ok:

mamy też propozycję z przedszkola na Tysiącleciu, na 7 maja wstępnie, pogadanka edukacyjna + zbiórka darów
Pani dyrektor prozwierzęco nastawiona, organizowali już takie rzeczy ze schronami z Rudy i Zabrza
można zwierzątka zaprezentować, jeśli nie będzie w schronie odpowiedniego kota, to mój Puszkin jest chętny, lubi dzieci i nie chowa się po kątach
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Śro kwi 10, 2013 14:19 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Super.
Ja też rezerwuje termin.
Mam nadzieję, że nic paskudnego sie nie przytrafi.
I że Malenka będzie zdrowa.

Filonek gania się z piwnicznym podrostkiem:))
Ogonek odrobinkę zarósł ale jeszcze jest troszkę białego.
A Filemonek goni jesienne liście:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro kwi 10, 2013 22:06 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

11sty będę, z 12stym może być już problem :?
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw kwi 11, 2013 9:31 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Melduję że nie pojawię się dziś ani w sobotę w schonisku gdyż z okazji polepszającej się pogody dostałam zapalenia gardła i mogę się cieszyć wiosną z bezpiecznej odległości....
08.06.2012 Kasia [*] żyła 13lat...niby dużo ale i tak za krótko

PaniDemon

Od: Czw wrz 13, 2012 17:04

Post » Czw kwi 11, 2013 10:37 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ja ostatnio jestem troche nieobecna i nie mam czasu szukac na wątku, gdzie ta akcja adopcyjna???
Obrazek

Obrazek

Gioia_

Od: Pt wrz 23, 2011 17:07

Post » Czw kwi 11, 2013 14:10 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

W Ikei?A 25 maja są Targi!Przypominam :wink:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw kwi 11, 2013 14:35 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Przepraszam, że się wcinam w wątek. Chciałam zapytać, czy schronisko, bądź fundacja nie mają możliwości wypożyczenia klatki łapki? Oczywiście za kaucją.

Chodzi o koty z tego wątku:
viewtopic.php?f=1&t=152025

Oczywiście wszelkie sugestie gdzie mogę spróbować wypożyczyć mile widziane ;)

EDIT: Przepraszam za zamieszanie. Już nieaktualne, klatka załatwiona.
Ostatnio edytowano Czw kwi 11, 2013 15:32 przez Alyss, łącznie edytowano 1 raz

Alyss

Od: Czw wrz 06, 2012 19:01

Post » Czw kwi 11, 2013 14:37 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

ja melduję,że figiel troche spokojniejszy i,ze wybywam do Warszawy na kilka dni.Bede za tydzien.Uściskać proszę niekochane niekochane!
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Czw kwi 11, 2013 19:15 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

co dziś na szybko...

Domek znalazł Kalo. Do dokocenia. Domek fajny, kumaty, znany nam wcześniej
Także swoją szansę dostał Filip. Kciuki wielkie. Także do dokocenia. Trzymam kciuki by sobie poradził z rezydentami, nowym miejscem, zapachami i by nabrał apetytu i uśmiechu :ok: :ok:
Kciuki za oba :kotek:

na kociarnię pierwszą przeszły dziś:
- Malutka
- Zuzka (ta dymnoczarna)
-Kortina i Kareno

Kortina i Kareno wystraszone. Koło siebie w jednym koju. Kareno bardziej wystraszony. Potem po godzince już serduszkami się bawiły :mrgreen:
Malutka jak zaklęta w koju ukryta. Po dziesięciominutowym głaskaniu zaczęła mruczeć i wystawiać łepek. Serduszka niechętnie jadła, potrzebowała zachęty, ale zjadła ładnie
Zuzia warczy i syczy na wszystko. Marudzi i jest wystraszona i rozgniewana. Jak się spotka z Melkorem to może być jatka :roll: Może za kilka dni uspokoi się

Troszkę ubyło nam miziaków ale nadal mamuśki mruczące i płaczące w klatkach.
George nadal chory, Colin troszki lepiej
Daksza jest przekochana
Agatella, Kameron i Agares cichutko w klatkach

Na kociarni bez zmian większych.
Kociaste pożarły i dały łapę (nogę) na kąpiel i drzemkę :lol:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Pt kwi 12, 2013 7:20 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Przeklejam z innego forum:

Witam,

jest aktualnie do oddania roztwór Roferonu A w ilości prawie 3 litrów. Ampułka 3mln jednostek, rozcienczona w 3 litrach soli fizjologicznej. Temat jest ważny tylko 2 tygodnie bo preparat nie jest mrożony. Jest przechowywany w lodówce. Poważne osoby, fundacje etc pisać dzwonić 500-062-373, najlepiej odbiór całości. Osoba odbierająca musi szybko podjąć działania mające na celu dalsze rozcienczenie i zamrożenie leku. Szkoda byłoby zmarnować tak dużą ilość roztworu, można by pomóc wielu kociakom.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt kwi 12, 2013 17:34 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

przepraszam was za milczenie i wogóle, ale mam teraz max mało czasu ze wzgledu na prace i szkołę
o majowych Targach oczywiście ,że pamietam, maj będzie cięęęężżżki, trzy weekendy akcje

ciekawe -zobaczcie

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... ECIA_.html

...a w schronisku...

dzis sterylke miała Sewera, aborcyjną

Forkas i dzikuska 71/13 zostały dzis wypuszczone koło schroniska, nie mogły wrócic na swoje miejsca
forkas w sekundzie był po drzewie na dachu. Mają tam budy, jedzenie, ale czy zostaną to nie wiem

Filip w domku na razie całkiem nieźle, zjadł parówkę
biały Bunny będzie miał wyrywane ząbki w domu, ale czuje sie dobrze
Tatoni trochę dziczy, ale sie przełamuje
Sparta okey, tez trochę sie jeszcze boi, ale z rezydentka dogadana już
Kalo natomiast nie najlepiej :| , ostro sie bije z rezydentem i kurcze nalał na łózko, do szafy i na poduszkę zrobił kupę

na kociarni z nowymi nie jest chyba najgorzej, ale krótko byłam

jutro mam szkołę - zgłaszam

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt kwi 12, 2013 17:45 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:jutro mam szkołę - zgłaszam

A to żałuj bo planuję przynieść naleweczkę TŻ-ta do spróbowania :piwa:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt kwi 12, 2013 18:16 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

AgaPap pisze:

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt kwi 12, 2013 18:29 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kalo, bałwanie mały :evil:
Jak w schronie był, to zdarzało mu się na inne futra syczeć, nawet te najbardziej miłe typu Powsinoga i Blanco....
:ok: żeby jednak "zatrybił" , jakie go szczęście spotkało.
I za Filipka oczywiście :ok:

Wyniki Milki , mniej więcej : " patologiczny rozrost komórek nabłonka (...) , bez cech zezłośliwienia....przyczyna nieznana" 8O
Niby dobrze,bo raczej nie czerniak, ale jednak patologia :cry:

A dziś rano Milaśka uwaliła się na mnie, Bianutek przyleciała na głaski, myślę sobie :no, będzie jatka! (kto wie, jaka Milaśka jest zazdrosna, ten może sobie wyobrazić to szaleństwo w jej oczach), a tu .........Mila polizała ją po łebku :-P Obie z Bianką od rana jesteśmy w stanie szoku.
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

Post » Sob kwi 13, 2013 1:03 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:
AgaPap pisze:

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

mała toś kurde pecha masz;/

linczek domka Filipkowego czyli jego zdjęcie i krótka notka;))
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

będę jutro, zgłaszam dozgonnie, standardowo

Milka...niby dobrze ale jednak tak nie do końca.. Niepokojący ten rozrost komórek może to teraz nic nie oznacza ''większego'' ale co będzie za jakiś czas??

Sparta :ok: :ok:

Kalo łobuzie :roll: :| co będzie z nim dalej? Hmmm, nic nie zmieniam na forum bo podejrzewam najgorsze mimo, że nie chce jak każdy z nas :|
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

[poprzednia][następna]