NOTKA - nowych pomysłów ciąg dalszy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 18, 2013 20:33 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Trzymam kciuki i czekam na wieści (dobre :D )!

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon lut 18, 2013 21:21 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek

Ufff , jesteśmy w domu .
Obie wypuszczone z transporterków wpadły w panikę i jak szalone tłukły się po pokoju. Nutka wskoczyła za łóżko i wlazła do niego z drugiej strony. Notka czołga się , wrzeszczy i warczy. Myślę ,że najbardziej wkurzają je kaftaniki.
Notka z moją pomocą zrobiła siooo do kuwety. Właściwie to leżę z nią na podłodze albo noszę na rękach , wtedy się uspokaja.
Postaram się "odnaleźć" Nutkę . Ona taka skromna i cichutka , ani piśnie.
Jestem tak ogłupiała tym wszystkim ,że nie pamiętam jaki kolor kaftanika ma Nutka :oops: . Głupio , co nie ?
Ale nie zwracałam uwagi na szczegóły. Jak zobaczyłam w lecznicy te moje pysialki , to nic nie było ważne.
Być może z kaftaników przejdziemy na kołnierze.
Dziękuję wszystkim :1luvu: za wszystko .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon lut 18, 2013 21:31 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek

Ufff :1luvu: dzielne dziewczyny :ok: :ok: :ok: :ok:
Spokojnej nocki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Pon lut 18, 2013 21:33 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek

MalgosiaZ pisze:Ufff , jesteśmy w domu .

:ok:
Dobrze, że już są z Tobą :wink: .
Spokojnej nocy (czy Ty w ogóle bedziesz dzisiaj spała?) i ucałuj ode mnie te 6 łapek :D
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon lut 18, 2013 21:34 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek

Kołnierze zdecydowanie byłby lepsze, a do jedzenia można im zdjąć i pilnować.
Notka jest jest już całkiem wybudzona? Bo jak nie to chyba lepiej ją jeszcze zamknąć do kontenerka aby sobie krzywdy nie zrobiła.
Najgorsza noc Małgosiu przed Tobą, bo musisz dwie kotki pilnować i je tulić. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon lut 18, 2013 21:55 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek

Tak - dziewczynki są wybudzone.
Nutki kaftanik jest jasnozielony . Rana dość mocno jej krwawi . Będę obserwować, mogła się urazić przy ucieczce.
Znalazła sobie miejsce za łóżkiem pod kaloryferem . Położyłam tam materacyki , przytuliła się i śpi.
Notka wsunęła się pod koc na łóżko i też zasnęła. Nie będę jej ruszać - w końcu do spania mam jeszcze podłogę.
A żeby było ciekawiej , to własnego syna wyprosiłam z domu na tę noc , bo mi pokój dla kotek był potrzebny.
Ale mamuśka ze mnie :roll: .
Jutro mam dzień urlopu :mrgreen: dla kotów.
Podjadę z NoNutkami do lecznicy , dziś jeszcze nie chciałam brać leków na wynos. Niech będą jutro dokładnie obejrzane. Wiem ,że to dla nich stres ale ja wolę być spokojna.
Dobranoc.
Idę na parkiet :wink:
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pon lut 18, 2013 21:59 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek

Spokojnej nocy, na tyle, na ile to możliwe. Złap choć parę godzin snu.
:ok:

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Pon lut 18, 2013 22:01 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek

Spokojnej nocy Małgosiu i buziaki dla dziewczyn :ok: :ok: :ok: :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pon lut 18, 2013 22:02 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek

Trzymajcie się dzielnie! :1luvu:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Wto lut 19, 2013 8:08 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek

Hej Gonia, jak malutkie?

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Wto lut 19, 2013 8:41 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek

Ja miałam dwa koty po amputacji (tylnych łap) - oba lepiej funkcjonowały w kołnierzach. Oba juz w pierwszym dniu kicały do kuwety.
Pamietam też, że rana trochę krwawiła, wetka wtedy uspokajała, że to powierzchniowe, przez poprzecinane naczynka.

Dużo kciuków dla panienek :ok: Na pewno będzie im mimo wszystko łatwiej sie poruszać o trzech sprawnych bez przeszkadzających chorych łapek :ok:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto lut 19, 2013 8:55 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek

O godz.23.40 delikatnie uchyliłam drzwi "izolatki" aby nie obudzić dziewczynek.Coś zielonego z prędkością światła przemknęło mi pod nogami , za nim pędziło niebieskie . Zatrzymały się w przedpokoju , następnie poleciały do drugiego . Nutka do koszyka z zabawkami , Notka do Tosi a ta zaczęła lizać jej łepek. Betina i Filon wywalili gały ze zdziwienia ( nie mówię o sobie bo stałam jak wryta), Betina nawet napuszyła ogon(drugi raz w życiu),Filon nawarczał na Nutkę. Takich dziwolągów jeszcze nie widzieli 8O .
Następnie dziewczynki z radością wielką odszukały swoje ulubione zabawki czyli :Notka zapięcie od pieczywa tostowego a Nutka zakrętkę od kociego mleka. Obie pełzając , wijąc się , turlając itp przystąpiły do zabawy.
A ja rozłożyłam swoje szerokie spanko i ok.01.00 zaległam. NoNutki wskoczyły do mnie , Nutka położyła się na moich nogach , Notka przy twarzy i starałyśmy się zasnąć.
Obudziłam się o 05.00 , po mieszkaniu biegała radosna Nutka gdyż pozbyła się kaftanika . Leżał sobie na kształt dżdżownicy z rozwiązanym tylko jednym trokiem z tyłu .Jak ona wylazła ? :roll: Wobec tego aby było sprawiedliwie uwolniłam też Notkę . Nakarmiłam wygłodzone stwory. Brykają ,biegają , rozrabiają .Poruszają się o wiele sprawniej , ich sylwetki są wyprostowane a nie przygarbione jak do tej pory.
Niestety Nutce otworzyła się rana (nie krwawi) , gdyż wyciągnęła dwa szwy. Ale idziemy na 15.00 do p.doktor także coś zaradzi . Albo kołnierze albo ponownie kaftaniki. Staram się zdjąć im wenflony , ale samej to nie jest proste przy tak ruchliwych istotkach.
One są cudownie-wspaniało-kochane :1luvu:
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Wto lut 19, 2013 9:09 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek

:D
:1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto lut 19, 2013 9:32 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek

Kurczę, z tego wszystkiego śniło mi się dziś, że one zaczęły chodzić wyprostowane na dwóch łapach 8O
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto lut 19, 2013 9:40 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek

Kochane NoNutki :1luvu:

jamkasica pisze:Kurczę, z tego wszystkiego śniło mi się dziś, że one zaczęły chodzić wyprostowane na dwóch łapach 8O

:lol:

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

[poprzednia][następna]