Filemon w DS ( z dwoma pięknymi kocuramii)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 03, 2012 12:20 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

pozytywka pisze:psy to zaraza :twisted:
nic tylko przeszkadzają w opiekowaniu się kotami
psiakość
:mrgreen:

gdybym nie musiała sobie zawracać głowy kotami
to bym miała więcej czasu dla psów :evil:

szkoda ze nie można kotów zapakować w paczkę i wysłać expresem do pozytywki :mrgreen:

zamiast uczyć psów sztuczek, to tracę masę czasu na pilnowaniu Filemona, żeby go nikt nie zjadł :twisted:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro paź 03, 2012 12:24 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

nie wysyłaj do pozytywki, bo ona wszędzie głosi,
że kotów nie znosi
a do tego talizman antykoci nosi
:twisted:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro paź 03, 2012 12:26 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

ja tez kcę taki talizman 8)
(i jeszcze jeden dla Młodej i jeden dla TŻ)

Patmol

Post » Śro paź 03, 2012 12:27 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

hm, zrób sobie swój własny
bo to człowiek nadaje znaczenie i moc talizmanowi 8)

pozytywka

Post » Śro paź 03, 2012 12:29 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

a jak się robi? 8)

(mam nadzieję że nie na rozstaju dróg o północy, bo bym musiała daleko po nocy lecieć) :evil:

Patmol

Post » Śro paź 03, 2012 12:33 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

Kotecki kochane czy słyszycie co się tu rozprawia ? :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro paź 03, 2012 12:35 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

ja zrobiłam tak:
szłam w którąś sobotę do sklepu, po żarcie dla złapanych Smrodów i do pracy, zobaczyć, czy kolejny się przypadkiem nie złapał w klatkę łapkę
w duszy szalał mi tajfun, serce powlekła czarna noc, a mózg kipiał mi przez uszy
wtedy znalazłam złotą muterkę (nakrętkę na śrubkę)
i już wiedziałam, że to moje ocalenie, ze ona pozwoli mi się pozbyć kotów i nigdy więcej nie nabyć nowych
zawiesiłam ją na czerwonej nitce (czerwony odstrasza demony) i uparcie nosiłam na szyi, nie bacząc na dziwne spojrzenia, albo uwagi ludzi, którym nigdy nie trafiła się matka z kociątkami :twisted:
Wprawdzie niedługo po obwieszeniu się talizmanem, okazało się, że kociątek jest nie 3, lecz 4, ale w sumie spełnił zadanie :mrgreen:
Teraz noszę blisko ciała, aczkolwiek nie eksponuję na dekolcie
ejmen

pozytywka

Post » Śro paź 03, 2012 12:39 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

Jakby tu delikatnie nie wyprowadzając z przekonania ...
Watpię, acz mniemam, że szansa jest, iż możliwości są nader wielkie na duże prawdopodobieństwo realności :twisted:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro paź 03, 2012 12:40 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

sobota to nie jest odpowiedni dzień na znajdowanie i robienie talizmanów (dzień siódmy-dzień święty)
ale dostałam od Młodej w prezencie wściekle czerwony wisior na rzemyczku -taki w kształcie wielkiego zęba albo czegóś takiego
czerwony ząb :strach:

może pomoże?

Patmol

Post » Śro paź 03, 2012 12:42 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

psiama pisze:Jakby tu delikatnie nie wyprowadzając z przekonania ...
Watpię, acz mniemam, że szansa jest, iż możliwości są nader wielkie na duże prawdopodobieństwo realności :twisted:

ale
działa 8)

Patmol pisze:sobota to nie jest odpowiedni dzień na znajdowanie i robienie talizmanów (dzień siódmy-dzień święty)
ale dostałam od Młodej w prezencie wściekle czerwony wisior na rzemyczku -taki w kształcie wielkiego zęba albo czegóś takiego
czerwony ząb :strach:
może pomoże?

może pomóc
tylko uroczyście nadaj mu znaczenie
powiedz mu, ze ma cię chronić przed pojawianiem się nowych kotów w zyciu i pomóc w wyadoptowaniu Filemona i jesli będzie tak miły, to innych też :mrgreen:
Talizman musi wiedzieć do czego służy

pozytywka

Post » Śro paź 03, 2012 12:58 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

trochę to takie za bardzo dalekowzroczne :strach: i ostateczne
ja bym tylko chciała wyadoptować szybko (jeszcze w tym roku) i jakoś w miarę rozsądnie cztery koty 8)
( w tym Łapę Wspaniałą)
i żeby na mnie nie spadło już zajmowanie się przymusowe jakimkolwiek dodatkowym kotem -przyjmijmy do grudnia 2013 :ok:

Patmol

Post » Śro paź 03, 2012 13:01 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

ty decydujesz, jaką funkcję nadajesz talizmanowi 8)

pozytywka

Post » Śro paź 03, 2012 13:10 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

:strach: magią zawiało. Czerwoną. I zębami. Chciałam tylko sprostować, że czerwony nie odstrasza demonów tylko elfy-złodziei dzieciów :mrgreen:

róbcie sobie talizmany nawet ze smoczych łusek, my poczekamy...
:kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro paź 03, 2012 13:11 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

a kysz! a kysz! a kysz!

pozytywka

Post » Śro paź 03, 2012 13:18 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

a
Georg-inia pisze:czerwony nie odstrasza demonów tylko elfy-złodziei dzieciów :mrgreen:

a ..... i dlatego niektórzy mają te kokardki przy wózkach 8)
ale człowiek się dokształci na tym kocim forum
ho, ho, ho

Patmol

[poprzednia][następna]