Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 24, 2012 17:48 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Lidka, powiem wprost - mnie nie wystarczy zaswiadczenie od weta
chetnie zaplace za 1 sterylke, tak jak pisalam wczesniej - ale tylko na podstawie faktury na Ciebie - bo chcialabym, zeby to nie byla studnia bez dna, tylko jakies swiadome i rozsadne dzialanie, ktore ma szanse na pomoc z gminy
a jesli nie bedzie faktur, nic ale to nic nie wskorasz w gminie i bedziesz sie skarzyc, jak to gmina nie chce pomoc :roll:

nie rozumiem tez dlaczego, skoro w kolko piszemy o fakturach, nie wzielas jej dzisiaj
no, ale to Twoja sprawa w sumie :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt sie 24, 2012 17:49 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Osocze na miano przeciwciał? Bo tylko to wchodzi w gre jesli chodzi o FIP.I nie jest miarodajne.
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt sie 24, 2012 17:56 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

moś pisze:Osocze na miano przeciwciał? Bo tylko to wchodzi w gre jesli chodzi o FIP.I nie jest miarodajne.

Ja nie wet ..

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt sie 24, 2012 18:03 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

lidka02 pisze:
moś pisze:Nie ma testow na FIP. :roll: O fakturze wiedzialas wczesniej.

Będzie miał pobrana krew i wysłaną do badania jak mu nie przejdzie .

Lidka02, chodzi o test na FIV, a nie FIP. Zrób w razie czego tańszy test paskowy. Nie wiem czy płacisz na bieżąco, ale ten wet Cię chyba naciąga na kasę :(
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt sie 24, 2012 21:16 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

a to nie jest tak ,że wet daje ulgę a na fakturze musi wpisać większą kwotę
wiele osób nie bierze dlatego faktur bo ma układ z wetem,czyli mniej bierze przy częstych wizytach
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pt sie 24, 2012 21:28 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Zofia.Sasza pisze:
lidka02 pisze:

Lidka02, chodzi o test na FIV, a nie FIP. Zrób w razie czego tańszy test paskowy. Nie wiem czy płacisz na bieżąco, ale ten wet Cię chyba naciąga na kasę :(

Uwierz mi wet mnie nie nie naciąga daje mi znizki i jestem u niego na bieżąco .Dziś odebrałam kotke dziką była tam 5 dni jedzenie i piach , Marcel był u weta tydzień jedzenie i piach wet za to nic mi nie skasował NIC .Byłam dziś z Grażyną na badaniu krwi , dostała zastrzyk , Marcel miał USG , prześwietlenie , badanie krwi wet dziś wziął ode mnie tylko 60zł bo mówi że pani ciągle z kotami jeździ .Więc nie mów mi że wet mnie naciąga bo się mylisz i to bardzo .Tłumacze się po raz ostatni , a w poniedziałek jadę ze ślepkiem do z ciągnięcia szwów z usuniętego oczka .Taka jestem nie dobra właścicielka kotów , nie dbam o nie nic .Grazyna będzie umierała powoli itd tak ktos pisał prawda ciężko to zapomnieć , ale żyje się nadal .
Byłam na mieście nakarmić koty , kotka co wypusciłam po sterylce o dziwo do mnie z ogonem do góry przyszła i gadała a ja myślałam ze się na mnie obrazi .Nie bo to zwierze a nie ludzie z forum.

lidka02

Post » Pt sie 24, 2012 21:32 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

lidka02 pisze:

Ale testy na FIP naprawdę nie istnieją. Można badać obecność koronawirusa, ale to nie jest to samo, co FIP. FIP - to zmutowany biotop jelitowy koronawirusa. Czyli - jeżeli kot jest nosicielem koronawirusa, może normalnie i długo z tym żyć bez żadnych komplikacji. Czasem jednak, nie wiadomo z jakich powodów (może być np. ze stressu), koronawirus mutuje i wtedy atakuje układ immunologiczny kota. To jest właśnie FIP. Obecność samego koronawirusa nie jest groźna, nie wpływa na zdrowie kota.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt sie 24, 2012 22:07 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

vega013 pisze:
lidka02 pisze:

Ale testy na FIP naprawdę nie istnieją. Można badać obecność koronawirusa, ale to nie jest to samo, co FIP. FIP - to zmutowany biotop jelitowy koronawirusa. Czyli - jeżeli kot jest nosicielem koronawirusa, może normalnie i długo z tym żyć bez żadnych komplikacji. Czasem jednak, nie wiadomo z jakich powodów (może być np. ze stressu), koronawirus mutuje i wtedy atakuje układ immunologiczny kota. To jest właśnie FIP. Obecność samego koronawirusa nie jest groźna, nie wpływa na zdrowie kota.

sprawe FIPa mialam okazje badac bedac chyba niewiele rok na forum, i podpisuje sie pod Vega013

co do faktury - ja nie mam problemu z zaplaceniem wiekszej kwoty za sterylke, nigdzie nie podawalam gornej granicy :wink: wiec moze odpusccie sobie to wytlumaczenie?
to przeciez ja place za to, a nie Lidka :roll:
i mam tylko nadzieje, ze Lidka02 rzeczywiscie sprobuje porozumiec sie z gmina...

Beata

Post » Pt sie 24, 2012 22:08 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Lidko :ok: :ok: :ok: :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt sie 24, 2012 22:11 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

horacy 7 pisze:Lidko :ok: :ok: :ok: :ok:

Horas żebyś nie chor......wiesz to byś miała ty tylko ty u mnie kolejkę :piwa: :piwa: :piwa: a tak z miną taką :x pije sama .Pozdrawiam i miło cię znów widzieć :1luvu: :1luvu: :1luvu:

lidka02

Post » Pt sie 24, 2012 22:14 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

lidka02 pisze:

Horas żebyś nie chor......wiesz to byś miała ty tylko ty u mnie kolejkę :piwa: :piwa: :piwa: a tak z miną taką :x pije sama .Pozdrawiam i miło cię znów widzieć :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ze mna a nie sama :D :piwa: :piwa: :piwa:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt sie 24, 2012 22:16 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Marzenia11 pisze:
lidka02 pisze:

Ok widzę że sami swoi się zlatują :piwa: :mrgreen:

lidka02

Post » Pt sie 24, 2012 22:20 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

lidka02 pisze:
Marzenia11 pisze:
lidka02 pisze:

pewnie, latwiej sie serduszkami powymieniac niz pomyslec o konkretach i odpowiedziec na kilka pytan

EOT z mojej strony - nie pomoge

Beata

Post » Pt sie 24, 2012 22:23 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Beata pisze:
lidka02 pisze:
Marzenia11 pisze:
lidka02 pisze:

pewnie, latwiej sie serduszkami powymieniac niz pomyslec o konkretach i odpowiedziec na kilka pytan

nie serduszka tylko piwko - nie można?

to co mogłam to już dawno pomogłam - sprowadzenie szczepionek na felv dla całego stada.... załatwienie kasy na to i faktury.... nie wycofałam się z powodu serduszek innych, ale zawsze tak łatwo zareagowac i wycpfac się z propozycji pomocy.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt sie 24, 2012 22:29 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Beata pisze:
lidka02 pisze:
Marzenia11 pisze:
lidka02 pisze:

Wiesz co daj sobie spokój nie wysilaj sie tak bardzo chciałas pomóc i co ....co miałam ci napisać że cie :love: wtedy bys pomogła KOTU .O co ci chodzi o moją osobe czy o pomoc zwierzakowi .Przestańcie mącić że chcecie pomagać zwierzaka , tak wam ich żal a jak co do czego to tyłkami zamiatacie .Zamiataj sobie ale na innym wątku .A ja będe sobie wklejać tu co chcę to wątek mój i moich zwierzaków .Dosyć już rozkazywania mi nie było cię i zwierzaki żyły nie będzie cię też bedą żyły .A ja w spokoju wypije sobie za ich zdrowie :piwa: .Ale teraz walłaś focha co jak mogłam ja tak ci napisac ja która jestem nikim i smiałam komuś takiemu jak ty co pewnie wykształcona ma kase a ja nie chcę twojej pomocy .Tak ja nie chce twojej pomocy prędzej bym się dogadała w bełkocie alkoholika z nim jak tu z niektórymi z was ,Przykro mi pa i tak se pomacham ale to na dowidzenia :1luvu:

lidka02

[poprzednia][następna]