Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
olciak84 pisze:a mozesz np zostawic jeden siusiek Mlodego lub Wiewióry w kuwecie???
Ana321 pisze:cholera, kupiłam Bąblowi żwirek drobniutki Benek i niską kuwetę przesiewową - bardzo się ucieszył, natychmiast zaczął w nim kopać i...bawić się![]()
![]()
Przeniosłam tam siku i kupę z kuwety Wiórki, żeby czuł zapach.
15 minut później zrobił kupę...w swoim legowisku.
Jeśli dalej tak pójdzie to zostanie skazany na spędzenie życia zamknięty w łazience
turkusowa pisze:doradzę zwiększenie małych kuwet w łazience i poza nią np. z pudełek po butach. najlepiej umieścić je w miejscach gdzie kupki już były. jeśli jesteś pewna, że Kociak nie będzie jadł żwirku, można stosować żwirek zbrylający, jeśli nie, nie ryzykowałabym. do jednej z małych kuwet można włożyć fragment obecnego posłania bez urobku ale z zapachem i obsypać go trochę żwirkiem. będzie chciał tam leżeć - niech sobie leży. resztę wyrzucić, a posłanie zmienić. i faktycznie ograniczyć kontakt z Wiórką zanim Bąbel nie wysiusia się. nie wiem czy jest sens pokazywać Kotkowi kupę po fakcie.
mocne![]()
za Malucha
Ana321 pisze:
Poradźcie mi teraz jak zorganizować miski z jedzeniem dla moich kochanych kociaków, żeby za bardzo sobie nie podjadały nawzajem?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 73 gości