kasia_5000 pisze:Co do budżetu miasta, to widziałam tylko info na fb, ale widzę , że KP będzie zgłaszał propozycję.
napisałam w innym wątku, skopiuję:
Przy okazji Kejtrówki na Cytadeli przekazałam już temat Animalii, teraz rzucę go Wam - mam nadzieję, że się jakoś skrzykniecie "ponad podziałami" i tym razem uda się sprawę rozegrać do końca z happy endem.Otóż:
Ruszył Poznański Budżet Obywatelski 2013.
Jeżeli jesteście zainteresowani s
tworzeniem w Poznaniu kociarni, to jest chyba jedyna realna szansa, by to zrobić.
Do 7 września można zgłaszać propozycje projektów i zadań do budżetu na rok 2013.
Formularze zgłoszeniowe powinny być wypełnione w całości i dokładnie, tak byśmy nie odrzucili ich (jako urząd) z powodów formalnych!
Koszt realizacji kociarni to około 2,5 - 3 mln zł.
Kwestia gruntu, projektów, wybudowania i wyposażenia.
Im więcej osób złoży projekt, tym lepiej.
Mam nadzieję, że wydziały merytoryczne to zaakceptują
Acha, jeszcze się zastanówcie, kto i jak będzie zarządzał tą Kociarnią i na jakich zasadach ona ma funkcjonować.
A potem, jak projekt przejdzie pod głosowanie publiczne, to
wszyscy zainteresowani powinni się zmobilizować, by to przegłosować!
Zachęcić krewnych i znajomych do głosowania, bo tutaj faktycznie każdy głos będzie się liczył.
Wszystkie informacje o konsultacjach, budżecie i składaniu wniosków, a potem głosowaniu są tutaj:
http://www.poznan.pl/mim/main/poznanski ... 23652.htmlNo, to tyle z mojej strony.
Reszta w Waszych rękach!