Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Agn pisze:A dlaczego ARGOS nie chciał opublikować w wątku moich faktur?
Oni mogli nie publikować, ale inni muszą?
_namida_ pisze:Agn pisze:A dlaczego ARGOS nie chciał opublikować w wątku moich faktur?
Nikt nie musi, tylko też wtedy najprawdopodobniej mniej osób wpłaci cokolwiek (była na ten temat długa dyskusja po rozliczeniach Unsa), ale to już jest wybór danego podmiotu, który zbiera pieniądze.
katgral pisze: pamiętam sytuacje kiedy przy wysypie maluchów w lecie powiedzieliśmy publicznie ile potrzebujemy na szczepienie jednego malca, nasza wetka miała telefony z awanturami jakim prawem tak mało nas liczy skoro pan x zapłacił więcej za swojego jednego kota
katgral pisze:_namida_ pisze:Agn pisze:A dlaczego ARGOS nie chciał opublikować w wątku moich faktur?
Nikt nie musi, tylko też wtedy najprawdopodobniej mniej osób wpłaci cokolwiek (była na ten temat długa dyskusja po rozliczeniach Unsa), ale to już jest wybór danego podmiotu, który zbiera pieniądze.
namida, ale mu tu rozmawiamy że nie wolno!
chyba że za zgodą podmiotu wystawiającego, ale już widzę ochocze zgadzanie się tych że, pamiętam sytuacje kiedy przy wysypie maluchów w lecie powiedzieliśmy publicznie ile potrzebujemy na szczepienie jednego malca, nasza wetka miała telefony z awanturami jakim prawem tak mało nas liczy skoro pan x zapłacił więcej za swojego jednego kota
pluskwa6 pisze:mahob zapomniałaś że są jeszcze Marsjanie![]()
_namida_ pisze:katgral pisze:_namida_ pisze:Agn pisze:A dlaczego ARGOS nie chciał opublikować w wątku moich faktur?
namida, ale mu tu rozmawiamy że nie wolno!
chyba że za zgodą podmiotu wystawiającego, ale już widzę ochocze zgadzanie się tych że, pamiętam sytuacje kiedy przy wysypie maluchów w lecie powiedzieliśmy publicznie ile potrzebujemy na szczepienie jednego malca, nasza wetka miała telefony z awanturami jakim prawem tak mało nas liczy skoro pan x zapłacił więcej za swojego jednego kota
Może wystarczy zapytać weterynarza, czy wyraża zgodę? Ja jeszcze nigdy nie miałam na fakturze zapisu innego niż "usługa weterynaryjna", gdyby były wyszczególnione pozycje, też nie opublikowałabym faktury.
W takiej sytuacji można poprosić o zapis na zwykłej kartce papieru z datą i pieczątką i podpisem lekarza, że za danego kota jest łącznie taka i taka kwota, bez żadnych szczegółów. To też jest potwierdzenie, nikt mi jeszcze nie robił z tym problemów.
To tylko taka propozycja.
Jana pisze:Agn, chcesz publikacji skanów swoich faktur?Kwestionujesz je czy co?
katgral pisze:namida tak można zapytać, uzyskać zgodę itd. tylko ja się pytam w imię czego dokładać sobie roboty.
_namida_ pisze:katgral pisze:namida tak można zapytać, uzyskać zgodę itd. tylko ja się pytam w imię czego dokładać sobie roboty.
Ja widziałabym sens takiego wysiłku jeśli mogłoby to pomóc w spłacie tak wysokiego długu, ale jak widać mamy inne podejście, stąd nasze drogi się rozeszły, masz prawo uważać i działać inaczej. Nie chcę toczyć dalej tej dyskusji, nie wpłaciłam i nie wpłacę, więc nie moja sprawa.
katgral pisze:_namida_ pisze:katgral pisze:namida tak można zapytać, uzyskać zgodę itd. tylko ja się pytam w imię czego dokładać sobie roboty.
Ja widziałabym sens takiego wysiłku jeśli mogłoby to pomóc w spłacie tak wysokiego długu, ale jak widać mamy inne podejście, stąd nasze drogi się rozeszły, masz prawo uważać i działać inaczej. Nie chcę toczyć dalej tej dyskusji, nie wpłaciłam i nie wpłacę, więc nie moja sprawa.
I to jest właśnie przykre, ze żadna z osób wpłacających które maja pełne prawo żądać dokumentacji tego nie zrobiły, zaś osoby które nie wpłaciły nic rozpętały kolejną burzę, dzięki której zapewne już nikt nie dopłaci na sandała, bo od kilku stron ten kot zszedł na ostatni plan a watek zmienił się w "wymianę uprzejmości"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Agnieszka LL, Google [Bot] i 91 gości