Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 20, 2011 15:30 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/PILNE $$$ na transport/DT/TDT/str1

u Pauli też :1luvu: już nazwane są 'dzieciaczkami' :D

u fleur chłopak miał odebrać, gdyż jej nie ma w domu :kotek:

Ja tymczasem jadę karmić Tygryski, czarnuszka "fajtłapka" (TDT i DT PILNIE !!!) i całą resztę :D

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Nie lis 20, 2011 16:14 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/PILNE $$$ na transport/DT/TDT/str1

Mam od tygodnia problemy z netem, ale dziś udało mi się zalogować.

Koty pojechały. Pełen samochód. Dzięki Tess. :1luvu:

Razem z nimi pojechała nasza fundacyjna biała Lilo. Ona już do domku stałego.
Chciałam wszystkim podziękować za DT, za deklaracje pomocy finansowej, za kciuki.
Jestem ciekawa jak tam koty zniosły podróż, pewnie sie trochę zestresowały.
Któż by pomyślał, że nasz Maciuś pojedzie do stolicy. Smarti DZIĘKI. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kundacja Kotikowo przeznacza 50 zł. na koszty paliwa
(dzieki temu, że Smarti pokryje koszty kastracji Maciusia).
Kto jeszcze może pomóc ? Tess poświęciła całą niedzielę.

Niektóre DT trzeba zaopatrzyć w karmę, pokryć szczepienia, leczenie,
Adzi absolutnie nie jest w stanie tego pokryć, kupiła trzy duże transportery,
większość kotów została odpchlona, odrobaczona, zaopatrzona w leki na pierwsze dni.
To duże koszty. Pomóżmy.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie lis 20, 2011 17:37 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/PILNE $$$ na transport/DT/TDT/str1

mój Pingwin ślicznie wylizał sos z puszki, po tym, jak mu wetknęłam miseczkę do pudła ;) ładnie poomijał kawałki karmy, sam sos wysączony ;)
Batmanka jedno oko ma brzyyyydkie, bardzo wystraszona. Obawiam się, że nie będę im w stanie podać tabletki, bo umieją latać [jak to batmani]. Przetestowały też suszarkę wiszącą nad wanną, można się pobujać :>
niech się aklimatyzują, na razie będziemy zaglądać do łazienki tylko za potrzebą ;)

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Nie lis 20, 2011 18:00 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/PILNE $$$ na transport/DT/TDT/str1

Batman i Robin :D :?:

To są chyba prawdziwe kocie atrakcje :)

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Nie lis 20, 2011 18:03 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/PILNE $$$ na transport/DT/TDT/str1

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Nie lis 20, 2011 21:42 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/PILNE $$$ na transport/DT/TDT/str1

Tak bardzo się cieszę że wszystko się udało.Mam nadzieję że kotki docenia to co dla.nich zrobiła nasza kochaną adzi i nie będą za mocno dziko w a ć no i że dadzą podać sobie leki bo to bardzo ważne aby im kontynuować podawanie antybiotyki Wszystkim którzy :ok: przyczynili się do uratowania "zwyrodnialców"serdecznie dziękujemy Warszawo jesteś Wielka kocham Was
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Nie lis 20, 2011 22:53 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/PILNE $$$ na transport/DT/TDT/str1

Pingi od kilku godzin tkwi pod sufitem na grzejniku. sprawdzałam, czy łapki nie skwierczą, ale jeszcze nie. jak podchodzę i pytam, czy mu nie pomóc zejść, to zaczyna oddychać szybko i oczy mu się wielkie robią, bidulek. mała była zaplątana w rurki pod umywalką, też kilka godzin. baliśmy się, czy nie utknęła, więc podgłaskiwując od tyłu pomogliśmy jej wyjść. poskakała chwilę po ścianach ze strachu, potem schowała się do kartonika z posłankiem (przynajmniej będzie jej wygodnie). myślę, że wkrótce też trzeba będzie nakłonić Pinga, żeby zlazł, bo obeschnie. Ping zjadł sos z puszki, omijając kawałeczki, po tym, jak mu podetknęłam pod sam nochal. Mała nic nie ruszyła :(

Fleur

Post » Nie lis 20, 2011 22:59 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/PILNE $$$ na transport/DT/TDT/str1

pewnie w nocy jak się zrobi cicho mogą zaczać zwiedzać...
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Nie lis 20, 2011 23:22 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/PILNE $$$ na transport/DT/TDT/str1

jeszcze czeka ich atrakcja w postaci asystowania przy naszej kąpieli ;) bohaterowie:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Fleur

Post » Pon lis 21, 2011 0:13 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/PILNE $$$ na transport/DT/TDT/str1

Spokojnie to dopiero pierwszy dzien.

Jak widać mam problemy z netem nadal.
Chciałam dodać, że tabletke możesz podać otoczoną masełkiem lub pasztetem, albo zawiniętą w smakołyk.
Ostatnio edytowano Pon lis 21, 2011 0:24 przez kotika, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kotika

Post » Pon lis 21, 2011 0:20 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/PILNE $$$ na transport/DT/TDT/str1

Jestem w domu :D Droga powrotna-masakra,deszcz,dwa wypadki na trasie objazdy...ale to nic.Koteczki dojechały szczęśliwie,były bardzo grzeczne przez całą drogę :D może ze dwa razy zamiauczały,a tok to ideały po prostu :1luvu: Tylko jeden psotnik ugryzł Smarti w palec,mocno niestety :( ale to ze stresu,Iwonko powodzenia z adaptacją maluchów :ok: a Maciuś był baaardzo grzeczny,bądzcie szczęśliwe wszystkie kociaczki,zasłużyłyście sobie na miłość :1luvu:
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Od: Nie mar 19, 2006 1:19

Post » Pon lis 21, 2011 0:27 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/PILNE $$$ na transport/DT/TDT/str1

Jest i nasza wybawicielka. Jak widać wszystko dobrze się skonczyło. :D
Obrazek

kotika

Post » Pon lis 21, 2011 0:30 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/PILNE $$$ na transport/DT/TDT/str1

No ba, nie mogło skończyć się inaczej jak tylko dobrze :D
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Post » Pon lis 21, 2011 1:55 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/PILNE $$$ na transport/DT/TDT/str1

brawo! nie będzie żadna cruella de mon robiła sobie kamizeli z pingwinów ;) podniebną grzankę przetransportowaliśmy z rożna transporterem na podłogę, wszedł do pudełka, do koleżanki. będzie im tam teraz ciepło, bo grzanka się mocno nagrzała. na razie nie ma mowy o podawaniu im czegokolwiek, nie pragną wcale jeść, ni przyjmować nic ode mnie doustnie :( facet tylko sos wylizał, kawałeczków nie pogryzł. mała w ogóle odmawia przyjęcia pokarmu. nie narzucamy im się teraz, bo budzi to wielką panikę i palpitacje.
w razie czego mają obok pudełka wodę, suche i puszkę, pełen serwis. zmarnowały przy okazji pełną michę suchego leonarda sensitive, wlewając do niego wodę (podczas paniki) :evil:

Fleur

Post » Pon lis 21, 2011 2:00 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/PILNE $$$ na transport/DT/TDT/str1

No to mam nadzieję,że jutro trochę się oswoją,podróż na pewno je zestresowała,chociaż były nad podziw grzeczne i cichutkie przez całą drogę.Wszystkie :D
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

[poprzednia][następna]