DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 13, 2011 0:38 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

Widze że jedyne zdjęcie ze strony Leśnej już usunięte (no w końcu już nie jest w schronie). Jutro Ewelina zrobi zdjęcia to wrzucę :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie lis 13, 2011 0:46 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

zrób,zrób-chętnie popatrzę na to cudo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lis 13, 2011 9:15 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

Witamy z rana :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie lis 13, 2011 11:40 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

Pierdoła wyrzygała dziś glisty, martwe, sztuk min. 5. I jest to według mnie bardzo dobra wiadomość, bo jakby mniej główką kręci i oczkami, tak mi się przynajmniej zdaje. I mam dylemat - odrobaczana była Vetminthem 6-go i teraz nie wiem czy powtórka z Vetmintha czy dać jej już najmniejszy Profender :roll: Profender najlepszy na obleńce, nawet tasiemca zabije jeśli by był. Tylko nie wiem czy już jej dać teraz czy jeszcze raz Vetminth a potem dopiero Profender.
Jutro do wetki pójdę obgadać ale bym chciała poznać opinie, co byście radziły.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie lis 13, 2011 12:04 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

Jeśli jeszcze jeden raz zamierzasz odrobaczyć, to Vetminth. Jeśli jeszcze dwa razy w odstępie 2 tyg. to Profender. Pojedyncze danie Profender'a raczej niewiele da, o ile się znam, bo tasiemca trzeba tłuc w podwójnej dawce (jeśli jest). Ewentualnie następne odrobaczenie z czymś na tasiemca. Nie znam się, ale tak bym zrobiła z moim kotem.
pwpw

Post » Nie lis 13, 2011 12:13 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

pwpw pisze:Jeśli jeszcze jeden raz zamierzasz odrobaczyć, to Vetminth. Jeśli jeszcze dwa razy w odstępie 2 tyg. to Profender. Pojedyncze danie Profender'a raczej niewiele da, o ile się znam, bo tasiemca trzeba tłuc w podwójnej dawce (jeśli jest). Ewentualnie następne odrobaczenie z czymś na tasiemca. Nie znam się, ale tak bym zrobiła z moim kotem.

Profender właśnie tłucze tasiemca bo ma przedłużone działanie. Ale wezmę jej Vetmintha, najwyżej potem Profender. Vetminth to delikatne ziołowe, pierwsza dawkę miała 6-go, czyli dokładnie tydzień temu.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie lis 13, 2011 12:21 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

smarti - pomyślałam o Ciumci ale trzeba mieć fajne foty!!!

viewtopic.php?f=13&t=135609
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lis 13, 2011 12:21 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

Gibutkowa pisze:Profender właśnie tłucze tasiemca bo ma przedłużone działanie. Ale wezmę jej Vetmintha, najwyżej potem Profender. Vetminth to delikatne ziołowe, pierwsza dawkę miała 6-go, czyli dokładnie tydzień temu.

Oj to sorry, widać, ze się nie znam. Ja u swojego tłukłam tasiemca drontal'em i założyłam, ze to coś podobnego. Już się nie odzywam :oops:
pwpw

Post » Nie lis 13, 2011 12:22 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

pwpw pisze:
Gibutkowa pisze:Profender właśnie tłucze tasiemca bo ma przedłużone działanie. Ale wezmę jej Vetmintha, najwyżej potem Profender. Vetminth to delikatne ziołowe, pierwsza dawkę miała 6-go, czyli dokładnie tydzień temu.

Oj to sorry, widać, ze się nie znam. Ja u swojego tłukłam tasiemca drontal'em i założyłam, ze to coś podobnego. Już się nie odzywam :oops:

kokietka :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lis 13, 2011 12:30 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

Marzenia11 pisze:kokietka :wink:

Zaraz kokietka 8)
Zwyczajnie nie skojarzyłam preparatu, ale dobrze wiedzieć, ze taki jest- doczytałam.
pwpw

Post » Nie lis 13, 2011 12:31 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

pwpw pisze:Jeśli jeszcze jeden raz zamierzasz odrobaczyć, to Vetminth. Jeśli jeszcze dwa razy w odstępie 2 tyg. to Profender. Pojedyncze danie Profender'a raczej niewiele da, o ile się znam, bo tasiemca trzeba tłuc w podwójnej dawce (jeśli jest). Ewentualnie następne odrobaczenie z czymś na tasiemca. Nie znam się, ale tak bym zrobiła z moim kotem.

I to się nie zgodzę - u Komputerków Profender utłukł dziada koncertowo - widziałam naocznie.
Tylko pytanie, ile jeszcze tych obcych jest? Bo Vetminth trochę łagodniej działa chyba.
Chodzi mi o to, że jeśli jest dużo (odpukać!), to żeby nie tak wszystkie naraz, bo wiadomo, że to może być niebezpieczne dla kicia.

Erin

Post » Nie lis 13, 2011 12:37 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

Gibutkowa pisze:

Profender właśnie tłucze tasiemca bo ma przedłużone działanie. Ale wezmę jej Vetmintha, najwyżej potem Profender. Vetminth to delikatne ziołowe, pierwsza dawkę miała 6-go, czyli dokładnie tydzień temu.

Moja Fotka dostała profender, ale tasiemca to nie ruszyło :roll:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie lis 13, 2011 13:31 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

Marzenia11 pisze:smarti - pomyślałam o Ciumci ale trzeba mieć fajne foty!!!

viewtopic.php?f=13&t=135609

bardzo moło z Twoejej strony ale Ciumol to
1) świr,
3) złośnik,
3) drapak,
4) świr!

to wszystko spowodowane na pewno jej trudnym losem i tym że wciąż MUSI patrzeć na mnie,ale nie zmienia to faktu że to nie jest słodki kotecek :twisted:

musi byś na specjalistycznej karmie,może wymagać częstrzych wizyt u weta i pewnych trudnych zabiegów domowych, nie nadaje się do zwierząt bo łatwo jej o deprechę, nie nadaje się to dzieci bo jest nieobliczalna.
Jamkasica ją ostatnio głaskała,głaskała,głaskała aż wariatce coś odwaliło-miała jakiegoś zwida i nagle wyskoczyła z pazurami i z prychaniem.

taka to sobie słodka Ciumsia z niej jest :mrgreen:

mało tego-zdecydowała że nie będzie jeść leków,podawanie do pysia i w strzykawce-nierealne-a wiesz że ja mam duuużą wprawę.
obcięcie pazurów nierealne-czego mam własne świeże krwawe ślady na dłoni.

nie chciałabym aby życie u mnie było jej docelowym życiem bo to żadna atrakcja-raczej wegetacja-taki udręczony wieczny tymczas w klatce..

całkiem możliwe,nawet prawdopodobne że w odpowiednim domu rozkwitłaby jak lilja...
czy jednak ktoś ją kiedyś weżmie? czy ktoś kiedyś podejmie to wyzwanie...

PÓKI CO MAM DOŚĆ KOTÓFFF :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pozwolicie że nie włączę się w pasjonującą dyskusję o robalach...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie lis 13, 2011 14:41 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

Marzeniu,Erinku i wszyscy fejsbuczkowi-rozsyłajcie prosze bo ważne-trzeba wziąć jeszcze 5 ufnych kociaków :roll:

Szalony Kot pisze: http://www.facebook.com/event.php?eid=135624293212351
.....
Jak coś, to admina do tego ma też kussad.

smarti

Post » Nie lis 13, 2011 14:46 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

Już rozsyłam :ok:

Erin

[poprzednia][następna]