DZIKUSku zdrowiej ............SZCZECIN

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 10, 2011 12:41 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

bardzo się cieszę :ok: :1luvu:
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Czw lis 10, 2011 12:51 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Kotka jest karmiona przy sklepie, nawet nie bardzo wiem kto to robi, różni ludzie i ze sklepu i klienci i może mieszkańcy, więc to trudne tak to zgrać. Najlepiej było przyjść o 6 przed otwarciem sklepu, ale to raczej mało wykonalne. Są też kłopoty z klatką łapką. Ona teraz jest w dobrej kondycji, tylko że wymaga amputacji ogonka i sterylizacji. Ten chłopak wolontariusz jest strasznie zapracowany i nie mogę go ciągle obarczać tą sprawą, powiedział że jakbym zauważyła że ona gorzej się czuje żeby dać znać to spróbuje odłowić ją jeszcze raz.
Na razie odpuszczam, może bardziej ją oswoję i wtedy się powiedzie.
Swojej Sońce zrobiłam wczoraj pyszne jedzonko, tak mi się zdawało - pierś z kurczaka ugotowana z marchewką i kuskus. Nawet nie spróbowala, ale za to kociaki ze śląskiej miały ucztę dzisiaj. :) Tyle dobrego.

Obrazek
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Czw lis 10, 2011 15:27 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

lula11 mam klatkę łapkę jakby co :ok:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Czw lis 10, 2011 20:01 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Dzięki animalon, ale teraz nie będę próbowała, muszę to zgrać z pracą TOZ, ale trochę się zniechęciłam, bo nikt z mieszkańców nie pomoże tylko pytali się czy kotka wróci w to samo miejsce..
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Post » Czw lis 10, 2011 20:11 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Jak tacy miłosierni, to czemu jej nikt nie weźmie :twisted: Nie cierpię takich gadek :evil: Maskotka podwórkowa k....

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt lis 11, 2011 13:54 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

lula11 pisze:Dzięki animalon, ale teraz nie będę próbowała, muszę to zgrać z pracą TOZ, ale trochę się zniechęciłam, bo nikt z mieszkańców nie pomoże tylko pytali się czy kotka wróci w to samo miejsce..

lula11 :1luvu: ale ludzie tacy są dla nich to tylko kot :?
Dlaczego się zniechęciłaś?
1- ja mam klatkę
2 - TOZ kotkę wysterylizuje - zawiozę ją jak się da złapać
3 - kotka nie będzie mieć kociaków nowych

Same plusy ...... .... do dzieła - ja w poniedziałek będę na Śląskiej o 6.30- 6.45
Obrazek

animalon

Post » Pt lis 11, 2011 14:09 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

animalon pisze:Dziewczyny zadziałało .... Dzikusek czeka w klatce i zaraz do Weta go zawiozę. Marzę , aby go tak zbadali, tak wyleczyli, żeby nie narażać go na ten stres ponownie. Siedzi w klatce przykrytej kocem. Pewnie zapachy pozostałego jedzenia kręcą się mu w nosie, ale strach zaciska gardło. Ale to chyba lepiej ....

.... Jestem przecież jeszcze Wam winna relację z wizyty .... uzyskałam 2 niezależne ale zgodne diagnozy: Dzikusek ma , jak to Weci określili, zasiadły i zaawansowany kk :cry: Chociaż było też podejrzenie skórzaka. Z powodu kk ma cofnięte gałki oczne i dlatego powieki się powijają... W związku z tym najlepszym wyjściem z tej sytuacji i niestety jednym , nie jest operacja powiek , tylko podawanie UNIDOXU przez ok. 2 m-ce i wołowinka. Stan zapalny minie i oczy się poprawią. Nie ma sensu zabieg powiek , bo to niewiele zmieni. A tylko narazi kociaka na przeogromny i niepotrzebny stres. Ale w klatce był bardzo grzeczny .... o dziwo. Więc Dzikusek od dzisiaj "jedzie" na Unidoksie. To wszystko co można dla niego zrobić w tej sytuacji.... Szczerze mówiąc kamień spadł mi z serca
Ostatnio edytowano Pt lis 11, 2011 16:46 przez animalon, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

animalon

Post » Pt lis 11, 2011 14:11 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

A jednak się nie myliłam.Tak jak podejrzewałam.Podleczyć i będzie ok.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt lis 11, 2011 16:45 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

iza71koty pisze:A jednak się nie myliłam.Tak jak podejrzewałam.Podleczyć i będzie ok.

Dokładnie :ok: i szczerze mówiąc się upokoiłam bo zaczełąm się bać o jego kondycję psychiczną. Ale dzisiaj ku mojemu miłemu zaskoczeniu, jak pojechałam dać mu lek , który przemyciłam w kawałkach świerzej ryby, brał mi kęsy z ręki :1luvu:
Obrazek

animalon

Post » Pt lis 11, 2011 19:14 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

animalon, podziwiam Cię naprawdę jesteś niesamowita i tak Ci wychodzi jak sobie zaplanujesz, cieszę się że z Dzikuskiem będzie dobrze :)
Co do kotki Madzi to jestem gotowa być w poniedziałek o 6.30 , może z Twoją pomocą uda się ją złapać... Wezmę przynętę :)
Kod:

lula11

Post » Pt lis 11, 2011 22:11 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

.... to jesteśmy umówione :ok: ja ze swojej strony też coś przygotuję :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek

animalon

Post » Pon lis 14, 2011 9:51 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

:cry: :cry: :cry:
1 - klatka była
2 - jedzonko pyszne było
.... i kotka się nie złapała - klatka ją wogóle nie "skusiła"
Ale nowy plan już jest :ok:
Obrazek

animalon

Post » Pon lis 14, 2011 10:11 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

trzymam kciuki
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Pon lis 14, 2011 17:19 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Życie to nie bajka , nikt nie mówił, że będzie łatwo :mrgreen:
Kciuki za powodzenie :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto lis 15, 2011 7:46 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

No, Madzia odłowiona, co prawda dość drastycznie bo na siatkę przez pana który tym się zajmuje (nie bezinteresownie) , ale już dzisiaj pojedzie na zabieg. Jutro muszę ją odebrać od niego jak nie będą mogli przetrzymać jej w TOZ. Zobaczymy.
Jeszcze muszę zrobić jej budkę na zimę, bo mieszkańcy nie bardzo wiedzą gdzie ona pomieszkuje nocą, ale chcą ja mieć z powrotem. Obiecałam to zrobię, już wiem jak :)
Kod:

lula11

[poprzednia][następna]