Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 02, 2011 22:10 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

terenia1 pisze:Mara, Marlenka dziękuję :D

Nie ma za co :smokin:
Jak tylko będę miała wolne od wyjazdów to wezmę dyżur,
chcę pomóc, bo wiem, że nie jest Wam lekko :(
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt wrz 02, 2011 23:19 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Owszem - jak pisała Jadzia - od dziś na kwarantannie (w miejscu Fredki) jest oswojona (choć porzucona na podwórko jak śmieć) kotka - Arletka (tak nazwałyśmy) - czeka na ciach. Obserwujcie ją proszę - czy je, jakie kupy, jak ogólnie się trzyma; ja to nawet nie sprawdziłam jakie ma uszy :oops: Za jej sterylkę zapłacę bo w końcu ona pod moim blokiem wyrzucona bidusia :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob wrz 03, 2011 8:35 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Mara S pisze:Owszem - jak pisała Jadzia - od dziś na kwarantannie (w miejscu Fredki) jest oswojona (choć porzucona na podwórko jak śmieć) kotka - Arletka (tak nazwałyśmy) - czeka na ciach. Obserwujcie ją proszę - czy je, jakie kupy, jak ogólnie się trzyma; ja to nawet nie sprawdziłam jakie ma uszy :oops: Za jej sterylkę zapłacę bo w końcu ona pod moim blokiem wyrzucona bidusia :(

nie zjadła ,siedziala w kuwecie jak bylam
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob wrz 03, 2011 17:09 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Jeśli ktoś pamięta malutką burasię Pysię ze schroniska ,która jako jedyna z trojga rodzeństwa przeżyła ciężką chorobę pod koniec maja tego roku i przez kilka dni była w boksie w kociej chatce żałośnie miaucząc ? wklejam link dla przypomnienia...
http://www.nadziejanadom.org/?kociaki=4
Pysieńka przebywała u mnie od początku czerwca na domku tymczasowym. Chowała się dobrze, leczyliśmy oczko jedyną pozostałość po ciężkiej chorobie. Pokochaliśmy maleńką (45 dkg) Pysię i szybko się okazało , że koteczka nigdzie daleko nie pójdzie do adopcji. Wczoraj Pysia, która już bardzo podrosła ( całe 1,60 kg kota) i figlowała na całego nie dając żyć moim dwu dorosłym kotom-przeprowadziła się bez sensacji do mojej Mamy do bloku na skalskiego w będzinie. Ma tam swój pokoik ,kocią wieżę i inne zabawki oraz widoki z okna , bedzie rozpieszczana i będzie kotkiem domowym , nie wychodzącym.
Teraz u mnie w domu jest bez niej pusto i smutno, na szczęście w każdej chwili mogę ją odwiedzić .
Chcialam wkleic jej aktualne zdjecie, ale fotosik mowi ze mam nieprawidlowy mail... dziwne - poprosze kogos milego z watku o pomoc .

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob wrz 03, 2011 17:19 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

gosiakot pisze:Teraz u mnie w domu jest bez niej pusto i smutno, na szczęście w każdej chwili mogę ją odwiedzić

A ja myślałam ze koniec tego zdania będzie inny... :ryk: na szczęście w każdej chwili mogę wziąść następna małą rozrabiakę z KC na DT :ryk:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob wrz 03, 2011 20:03 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Dorota - ja calym sercem jestem za maluchami . Ale moj Jogi mial juz serdecznie dosc Pysiowych figli, sypial tylko w domu i cale dnie siedzial na dworze, doszlo do tego ze jak tylko pojawil sie w domu Pysia nie dawala mu zyc , nie dawala zjesc spokojnie musialam ja brac na rece albo do innego pomieszczenia.Pysia polowala na ogony duzych kotow jak jadly lub odpoczywaly, skakala na grzbiet - a jak ja goniily chowala sie w niedostepna dla nich mala dziurke i zaczepiala dalej lapka.
Widzialam ze koty sa zmeczone i zniecierpliwone. Teraz musimy wszyscy troche odreagowac, moje koty to nie sielanka jak u Jadzi i Wiesia - niestety...

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob wrz 03, 2011 21:45 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Jako ze bywam 2xdziennie na kch ze wzgldedu na opieke nad chorymi kotkami, duzo moge powiedziec o innych z obserwacji niczym moich w domu, zwlaszcza na kwarntannie.
Chce powiedziec ze Klimek i longer ktore sa teraz na luzie i bardzo to sobie chwala :lol: w zwiazku z czym jedza to co wszystkie wcale im to nie szkodzi, kupy wala normalne zwlaszcza Klimek tyle ze jego bardziej cuchnie.
Nie ma zadnych wymiocin ani sraczek - i tak juz dawno bylo zrobic.
Jedyne co to dzis skonczylo sie, ostatek Asia sypnela suchego intestinalu co bardzo lubi Longer. Juz nie ma.
Klimek tez to lubi.
Ale to jak stoi na podlodze to i innych tez dojdzie i dziubnie to sie nie da upilnowac.
Generalnie w zwiazku z jedzeniem nie ma sensacji.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Sob wrz 03, 2011 21:50 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

:ok:

Cookie1706

Post » Sob wrz 03, 2011 23:02 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

A dziś u mnie w domku dwa kociaki ze schroniska, ale nie tak do końca w czerwcu w schronisku wylądowała trikolorka z piątką maleńkich kociaków - potem kicia z maluchami wylądowała u mojej koleżanki w DT - kotka po sterylizacji wróciła na swoje włości jeden z maluszków niestety nie przeżył, dwie kotki zostały na stałe u mojej koleżanki a dwa kociaki z tego towarzystwa są od dziś u mnie - kocurek Rysiek i kotka Helenka dziś biegały po ogrodzie :D zaraz wkleję zdjatka - Kora nasza sunia bardzo obserwowała nowe kocie towarzystwo :D
Za chwilkę będą zdjęcia :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob wrz 03, 2011 23:05 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Korcia obserwuje kociaki z daleka :D a cóż to za nowe towarzystwo :D
Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Sob wrz 03, 2011 23:09 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

I zdjęcia Ryśka, Helenki i Korci :D Rysiek to pręgusek, Helenka to taka tri, a Kora to pies :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Sob wrz 03, 2011 23:13 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Sob wrz 03, 2011 23:15 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Nie wrz 04, 2011 11:17 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

A Teresa więc masz 2 nowe tymczasy? A ich matka była taka dzika, że nie mogła też poszukać gdzieś domu tylko musiała wrócić na wolność?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie wrz 04, 2011 12:42 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

terenia1 pisze:
Obrazek

Śliczności :love:
Mąż nie protestował? :ryk:

Cookie1706

[poprzednia][następna]