Bursztynek- oblany kwasem DT/DS na CITO!!!:([Białystok]

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob paź 29, 2011 17:31 Re: Bursztynek- oblany kwasem DT/DS na CITO!!!:([Białystok]

no i co z domkiem?
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Sob paź 29, 2011 19:36 Re: Bursztynek- oblany kwasem DT/DS na CITO!!!:([Białystok]

Luspa pisze:no i co z domkiem?

Nadal szukamy
ObrazekObrazek

Sonia93

Od: Sob lis 20, 2010 23:19

Post » Pon paź 31, 2011 20:25 Re: Bursztynek- oblany kwasem DT/DS na CITO!!!:([Białystok]

Jak czytam podoobne tematy to myślę sobie tak..

pod ścianę skur.. i rozstrzelać zaczynając od stup .. to i tak za mała kara

krzysiek31

Od: Pon paź 31, 2011 20:05

Post » Wto lis 01, 2011 18:12 Re: Bursztynek- oblany kwasem DT/DS na CITO!!!:([Białystok]

krzysiek31 pisze:Jak czytam podoobne tematy to myślę sobie tak..

pewnie i tak by nie zrozumial dlaczego... :evil:
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Śro lis 02, 2011 9:29 Re: Bursztynek- oblany kwasem DT/DS na CITO!!!:([Białystok]

ninakiler pisze:
krzysiek31 pisze:Jak czytam podoobne tematy to myślę sobie tak..

pewnie i tak by nie zrozumial dlaczego... :evil:

Dokładnie.
Wczoraj mojego syna kolega (który bardzo lubi koty) jak zobaczył u nas już 4 koty (niedawno były 2) powiedział, że jego ojciec strzela do kotów z wiatrówki !!!!!!!!!!! :evil: :evil:
Powiedziałam, czy go popier.... i czemu to robi. Odp. bo mu "obszczywają" ogródek. Ten "ogródek" to kawałek ziemi pod wysokim blokiem :evil: :evil: :evil:
Ale co się dziwić skoro ten człowiek własnego syna do niedawna tłukł!
Czy Bursztynek jest ogłaszany, bo taka cisza z domkiem?
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Śro lis 02, 2011 9:37 Re: Bursztynek- oblany kwasem DT/DS na CITO!!!:([Białystok]

Totalna cisza na wątku, a Bursztynek nadal jest niebezpieczny w DT . Wczoraj rozmawiałam z p.Bożenką, rezydent znów dorwał rudaska jak ten wybiegł z łazienki, kiedy domownicy chcieli z niej skorzystać i pazurami rozdarł ranę, która naprawdę bardzo ładnie juz sie goiła ...błagamy o DT lub najlepiej DS. :(
ObrazekObrazek

Sonia93

Post » Śro lis 02, 2011 9:45 Re: Bursztynek- oblany kwasem DT/DS na CITO!!!:([Białystok]

Jeśli Bursztynek nie jest ogłaszany, to poproszę o aktualne zdjęcia (fajnie, gdyby były to jakieś "artystyczne ujęcia, na których widać cały urok kocurka). Wstawię ogłoszenia i może zgłosi się domek.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro lis 02, 2011 12:42 Re: Bursztynek- oblany kwasem DT/DS na CITO!!!:([Białystok]

Sonia93 pisze:Totalna cisza na wątku, a Bursztynek nadal jest niebezpieczny w DT . Wczoraj rozmawiałam z p.Bożenką, rezydent znów dorwał rudaska jak ten wybiegł z łazienki, kiedy domownicy chcieli z niej skorzystać i pazurami rozdarł ranę, która naprawdę bardzo ładnie juz sie goiła ...błagamy o DT lub najlepiej DS. :(

:cry: :cry: To jest najgorsze, że biedactwo nie może w spokoju się wyleczyć :cry: :cry:
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Śro lis 02, 2011 12:52 Re: Bursztynek- oblany kwasem DT/DS na CITO!!!:([Białystok]

issey32 pisze:Jeśli Bursztynek nie jest ogłaszany, to poproszę o aktualne zdjęcia (fajnie, gdyby były to jakieś "artystyczne ujęcia, na których widać cały urok kocurka). Wstawię ogłoszenia i może zgłosi się domek.

Bardzo dziękuję i przekażę p.Bożenie,aby zrobiła aktualne zdjęcie kotka.
ObrazekObrazek

Sonia93

Post » Śro lis 02, 2011 15:25 Re: Bursztynek- oblany kwasem DT/DS na CITO!!!:([Białystok]

biedacto... ilez on sie musi wycierpiec...:/

Oby szybko znalazl sie DS :ok:
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Czw lis 03, 2011 11:35 Re: Bursztynek- oblany kwasem DT/DS na CITO!!!:([Białystok]

Ludzie, tak czytam Wasze posty i powoli ręce mi opadają. Od biadolenia i "podnoszenia" sloganu "gdzie jest domek hop, hop" niewiele się zmieni. A jeśli kot rezydent zachowuje się agresywnie wobec Bursztynka i rozdrapuje mu gojące się rany, to chyba należy zabezpieczyć plecy kota opatrunkiem. Warto także zwracać uwagę na swoich podopiecznych i interweniować zanim dojdzie do napaści. Wówczas pazury rezydenta nie wyrządzą szkód a w przeciwnym razie rana nie będzie się goić, nieustannie szarpana i odnawiana. Przepraszam, że piszę to wprost lecz zamiast jojczeć wystarczy czasami ruszyć głową i kawałkiem bandaża zamiast narażać i tak już poszkodowanego kota na dodatkowe komplikacje z raną na plecach.

Pozdrawiam surwiwalowo ;)
hopsacz

hopsacz

Od: Wto lis 30, 2010 22:20

Post » Pt lis 04, 2011 0:20 Re: Bursztynek- oblany kwasem DT/DS na CITO!!!:([Białystok]

a może Ty hopsaczu pojedziesz i zrobisz zdjęcia?
I może go gdzieś poogłaszasz?

iwoniad

Od: Pon mar 21, 2011 16:15

Post » Pt lis 04, 2011 6:45 Re: Bursztynek- oblany kwasem DT/DS na CITO!!!:([Białystok]

:roll: kot....... i bandaż ?
Jeden weterynarz próbował coś takiego zrobić mojemu Fredziowi (najpierw był gips :strach: ) i niestety nie zdało egzaminów. Plasterki, bandaże, gipsy "działają" tylko u kotów leżących (to tak z mojego skromnego doświadczenia) u reszty kotów jest to ograniczeniem ich swobody i zostaje to rozszarpywane, ściągane, lizane itp.

Parę stron wcześniej zaproponowałam wykupienie pakietu ogłoszeń dla Bursztynka, ale nikt się nie odezwał

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Pt lis 04, 2011 14:36 Re: Bursztynek- oblany kwasem DT/DS na CITO!!!:([Białystok]

nio, wiecie - kierować i rozkazywać to każdy by chciał - ale jak już chodzi o aktywna pomoc... no cóż...Ja mam tu na miejscu fotografa, który by Bursztynkowi za free zrobił całe portfolio, ale...teraz to mamy do siebie kilkaset km.... :(

iwoniad

Od: Pon mar 21, 2011 16:15

Post » Pt lis 04, 2011 21:06 Re: Bursztynek- oblany kwasem DT/DS na CITO!!!:([Białystok]

hopsacz pisze:Ludzie, tak czytam Wasze posty i powoli ręce mi opadają. Od biadolenia i "podnoszenia" sloganu "gdzie jest domek hop, hop" niewiele się zmieni. A jeśli kot rezydent zachowuje się agresywnie wobec Bursztynka i rozdrapuje mu gojące się rany, to chyba należy zabezpieczyć plecy kota opatrunkiem. Warto także zwracać uwagę na swoich podopiecznych i interweniować zanim dojdzie do napaści. Wówczas pazury rezydenta nie wyrządzą szkód a w przeciwnym razie rana nie będzie się goić, nieustannie szarpana i odnawiana. Przepraszam, że piszę to wprost lecz zamiast jojczeć wystarczy czasami ruszyć głową i kawałkiem bandaża zamiast narażać i tak już poszkodowanego kota na dodatkowe komplikacje z raną na plecach.

Pozdrawiam surwiwalowo ;)
hopsacz

Nie moge z Tobą sie zgodzić.To nie jest takie proste jak piszesz i myślisz p. Bozena nie mieszka sama, ma 5 letnia wnuczkę, która nie zawsze musi pamiętać w chodząc do łazienki,że tam są koty ( trzy zresztą juz) Bursztynek wybiegł z łazienki w tym momencie zaatakował rezydent. Dodam jeszcze,że p. Bozenka pracuje od 14 do 22,a pozostali domownicy nie muszą az tak uważać, pewnie sami mają juz dosc ze jest problem z korzystania z łazienki, bo mieszkaja tam koty.
Tak jak juz ktos tu napisał bandaże itp. nie zdają u kotów egzaminu.
ObrazekObrazek

Sonia93

[poprzednia][następna]