Poznań Główny PKP/PKS -Krakvet- dziękujemy w imieniu kotów!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 18, 2011 16:42 Re: P-ń Gł. i inne koty/DS potrzebne - same miziaki w piwniczce!

Zawsze coś.
Wczoraj się dowiedziałam, że mój pies ma PNN. Z kotem też nie najlepiej. Jak się wali to na całego.

Natomiast na składowej wczoraj na kolację przyszło 5 .... JEŻY :!: Tak się wystraszyłam, że jakieś kociaki tak w trawie chałasują, patrze a tam JEŻE. Na składową nikt się na jutro nie wpisał to ja skoczę. Mam nadzieję, że już nowych gości nie będzie :oops: Bo na prawdę miałam stracha. Jeszcze do tego ciemno już było.

I przypominam o głosowaniu w krakvecie na fundację KOT :arrow: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14037
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw sie 18, 2011 18:05 Re: P-ń Gł. i inne koty/DS potrzebne - same miziaki w piwniczce!

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

edit: jak ktoś potrafi odszyfrować pismo weta (może itaka?) to mógłby to przepisać tutaj, bo ja niestety wysiadam

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Czw sie 18, 2011 18:32 Re: P-ń Gł. i inne koty/DS potrzebne - same miziaki w piwniczce!

Zaraz spróbuję. Jak ja lubie takie pismo, ludzi z wyższym wykształceniem a kurde ... ach :evil:

Dajcie mi godzinę :)
Obrazek

itaka

Post » Czw sie 18, 2011 18:44 Re: P-ń Gł. i inne koty/DS potrzebne - same miziaki w piwniczce!

Nie jest źle, mogę przepisać, chyba że ktoś już działa :)
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Czw sie 18, 2011 18:47 Re: P-ń Gł. i inne koty/DS potrzebne - same miziaki w piwniczce!

Odczytane, muszę coś pilnie w domu zrobić i jak skończę to tu umieszczę.
Obrazek

itaka

Post » Czw sie 18, 2011 18:53 Re: P-ń Gł. i inne koty/DS potrzebne - same miziaki w piwniczce!

itaka pisze:I przypominam o głosowaniu w krakvecie na fundację KOT :arrow: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14037

Tak, potrzebna (znowu) pełna mobilizacja :!:
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Czw sie 18, 2011 19:10 Re: P-ń Gł. i inne koty/DS potrzebne - same miziaki w piwniczce!

Ciągle pierwotna przyczyna zgonu nie jest znana, FIP, sepsa, Jowita wspominała o Anemii zakaźnej w takiej naszej luźnej rozmowie, weci skłaniają się do jakiejś wirusówki o gwałtownym przebiegu, najprawdopodobniej Fipa, ale już na tak szczegółowe badania laboratoryjne nie było środków. W piwniczce kwarantanna i obserwacja.
Jakby ktoś miał jakieś spostrzeżenia/koncepcje co do przyczyny po tych wynikach sekcji to niech się podzieli nimi na wątku

moorland

Post » Czw sie 18, 2011 19:34 Re: P-ń Gł. i inne koty/DS potrzebne - same miziaki w piwniczce!

" W czasie przeprowadzonej sekcji zwłok kot rasy europejskiej, samiec, pręgowany z białym, stwierdzono nadmierną ilość płynu surowiczego podbarwionego krwiście w jamie klatki piersiowej, oraz w worku osierdziowym nadmierna ilość płynu surowiczego; po stronie lewej w płatach płucnych obszary przekrwienia. Płuca powietrzne. W miąższu płucnym pienista wydzielina, w drogach oddechowych również nadmierna ilość gęstej pienistej wydzieliny. W jamie brzusznej stwierdzono nadmierne nastrzyknięcie naczyń krwionośnych krezki jelitowej oraz powierzchni nerki. Pozatym wszystkie narządy prawidłowe. "

Te wykropkowane nie mogłam się doczytać.
Jutro idę z tym jeszcze do mojego weta, może coś wymyślimy. Mam nadzieję, że reszty stada to nie dopadnie.
Ostatnio edytowano Sob sie 20, 2011 16:09 przez itaka, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

itaka

Post » Czw sie 18, 2011 19:44 Re: P-ń Gł. i inne koty/DS potrzebne - same miziaki w piwniczce!

patrz a mi mówiła, że jelita nie były zmienione, że były w dobrym stanie, pytałam się specjalnie pod kątem panleukopenii, a z tymi nerkami to co? Może ktoś uzupełni kropki?

moorland

Post » Czw sie 18, 2011 19:47 Re: P-ń Gł. i inne koty/DS potrzebne - same miziaki w piwniczce!

itaka pisze:" W czasie przeprowadzonej sekcji zwłok kot rasy europejskiej, samiec, pręgowany z białym, stwierdzono nadmierną ilość płynu surowiczego podbarwionego krwiście w jamie klatki piersiowej, oraz w worku osierdziowym nadmierna ilość płynu surowiczego; po stronie lewej w płatach płucnych obrazy? przekrwienia. Płuca powietrzne. W miąższu płucnym pienista wydzielina, w drogach oddechowych również nadmierna ilość gęstej pienistej wydzieliny. W jamie brzusznej stwierdzono nadmiernie .......... naczyń krwionośnych krezki jelitowej oraz powierzchni nerki. Pozatym wszystkie narządy prawidłowe. "

Te wykropkowane nie mogłam się doczytać.
Jutro idę z tym jeszcze do mojego weta, może coś wymyślimy. Mam nadzieję, że reszty stada to nie dopadnie.

"W płatach płucnych obszary (nie obrazy) przekrwienia." Wykropkowanego też nie jestem w stanie odczytać.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Czw sie 18, 2011 19:51 Re: P-ń Gł. i inne koty/DS potrzebne - same miziaki w piwniczce!

W tych jelitach to chodzi o naczynia doprowadzające krew do nich a nie o same jelita. Ale nie mogę się odczytać co.
Obrazek

itaka

Post » Czw sie 18, 2011 19:55 Re: P-ń Gł. i inne koty/DS potrzebne - same miziaki w piwniczce!

no akurat przy kluczowym słowie musiała tak zbazgrać :roll:

moorland

Post » Czw sie 18, 2011 20:07 Re: P-ń Gł. i inne koty/DS potrzebne - same miziaki w piwniczce!

Ogólnie to się zastanawiam czemu nie napisała tego na kompie.
Obrazek

itaka

Post » Czw sie 18, 2011 20:11 Re: P-ń Gł. i inne koty/DS potrzebne - same miziaki w piwniczce!

pewnie dlatego, że nie zamawiałyśmy protokołu z sekcji, bo to dodatkowo kosztuje, tylko ja prosiłam żeby mi wypisała na kartce

moorland

Post » Czw sie 18, 2011 20:16 Re: P-ń Gł. i inne koty/DS potrzebne - same miziaki w piwniczce!

No chyba, że tak.
Obrazek

itaka

[poprzednia][następna]