Koty Amiki6 - Pracusie: Snejki[*], Misio[*] i Dyziaki [*][*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 12, 2009 22:57 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

zuzia96 pisze:
Amika6 pisze: Aż ża bardzo :D , wychodziłam o 16-tej z pracy, a on jeszcze został :twisted:

A nadgodziny to mu ktoś płaci??? :twisted: Chociażby za pracę w charakterze niszczarki??? :lol:

Na razie odrabia raty za kocią willę, którą nawiasem mówiąc omija szerokim łukiem :twisted:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw lis 12, 2009 23:03 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Amika6 pisze:
zuzia96 pisze:
Amika6 pisze: Aż ża bardzo :D , wychodziłam o 16-tej z pracy, a on jeszcze został :twisted:

A nadgodziny to mu ktoś płaci??? :twisted: Chociażby za pracę w charakterze niszczarki??? :lol:

Na razie odrabia raty za kocią willę, którą nawiasem mówiąc omija szerokim łukiem :twisted:

:ryk: :ryk:
Ja zawsze mówię "wyszykuj kotu złoty pałac, a on i tak będzie spał w kartonie". I widzę, że nie tylko Maksiu do tego wozrca pasuje :ryk: więcej jest takich oryginałów :ryk:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt lis 13, 2009 7:34 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Nooo, to to ja rozumiem! :ok:
Amiko, rehabilitacja pełna, że sie tak wyrażę 8)

Kociaki cudowne :love:
Cud, miód, orzeszek, malina po prostu :love:

Ale z jednym się nie zgadzam :twisted:

bloo pisze:Kopia idealna Felka 8O
Amiko, przyznaj się, że u mnie byłaś, porwałaś Feliksa, naprawiłaś poszarpane uszy, przykleiłaś pompony pod ogon i zrobiłaś zdjęcia! W inne tłumaczenia nie uwierzę!
A Snejki piękny, żółty taki :mrgreen:

Snejkuś to klonik mojego Pucusia :P Połatane uszko i doklejone klejnoty sie zgadzają 8)

Pozdrawiamy Kloteczki i futerka! :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lis 13, 2009 8:11 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Erin pisze:Kociaki cudowne :love:
Cud, miód, orzeszek, malina po prostu :love:

Ale z jednym się nie zgadzam :twisted:

bloo pisze:Kopia idealna Felka 8O
Amiko, przyznaj się, że u mnie byłaś, porwałaś Feliksa, naprawiłaś poszarpane uszy, przykleiłaś pompony pod ogon i zrobiłaś zdjęcia! W inne tłumaczenia nie uwierzę!
A Snejki piękny, żółty taki :mrgreen:

Snejkuś to klonik mojego Pucusia :P Połatane uszko i doklejone klejnoty sie zgadzają 8)

Pozdrawiamy Kloteczki i futerka! :)

Izus tu mowa o Tymusiu :D
A to jest wspomniany Pan Feliks Obrazek

Przy okazji go zareklamuję, Felus szuka domu :ok:
Obrazek

Amika6

Post » Pt lis 13, 2009 8:30 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Ło masz :oops: Ale wtopa :oops: Sorki :P

Ale Snejkuś i Pucuś to dwa kloniki i tak! :)

Erin

Post » Pt lis 13, 2009 9:45 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Mnie tam Snejkuś przypomina kogoś całkiem innego - Moją Pierwszą Kocią Miłość czyli Mruczusia :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt lis 13, 2009 10:01 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Kussad, bo deseń Snejkusia ma spora część kociej populacji :)

Erin

Post » Pt lis 13, 2009 10:03 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Przekonałam sie o tym gdy regularnie co kilka dni usiłowałam wołać do domu z klatki kotkę sasiadki a ta zamiast się łasić i reagowac na swoje :oops: imię uciekała przede mna gdzie pieprz rośnie :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt lis 13, 2009 22:20 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

kussad pisze:Mnie tam Snejkuś przypomina kogoś całkiem innego - Moją Pierwszą Kocią Miłość czyli Mruczusia :oops:

Zajrzałam do Waszego wątku i chyba kolorystycznie to bardziej Misia przypominała Mruczusia. Miała taki sam zafrasowany wyraz pysia i podobne umaszczenie (jaśniejsze niz Snejki). Tylko ona była taka chudzinka na wysokich nogach.

Tak "skrzeczy" Snejki jak o coś prosi :D (parę chwil wcześniej nadawał jak najęty, ale chyba aparat go speszył :? )
http://www.youtube.com/watch?v=YxZkQC-Gzqo[/quote]
Obrazek

Amika6

Post » Pt lis 13, 2009 22:41 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Snejki jest uosobieniem ideału kociej urody :love:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt lis 13, 2009 22:59 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Nie znałam Misi[*]... przez wiele miesięcy byłam bardzo rzadko na forum :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob lis 14, 2009 9:09 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Snejkuś cudownie skrzeczy :love:

Erin

Post » Wto lis 17, 2009 23:22 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Odrobaczyłam dzisiaj koty Cestalem i teraz nie mogę sobie znaleźć miejsca.

Martwię się o Dymka, miałam mu podać parafinę i nie udało się. Zwykle cały dzień siedzi w ogródku (nawet jak jest mżawka). Dzisiaj zniknął zaraz po śniadaniu i nie pokazał się cały dzień, nawet jak przestało padać.
Na moje mało wprawne oko Dymek ma tasiemca. Zauważyłam w czwartek i cały wieczór przekopywałam neta. Z tego co widziałam na portkach Dymka najbardziej pasuje mi ten psi (opisów i z filmiku, który znalazłam). Musiał źle się czuć skoro zniknął i boję się, czy nie wyświadczyłam mu niedźwiedziej przysługi tym odrobaczaniem :( .
Nie mogę doczekać się rana, czy przyjdzie i jaki w jakim stanie będzie.

Snejkiego miałyśmy cały dzien na oku i chyba wszystko ok.
Swoje koty odrobaczę w piątek, bo będę mogła je obserwować.

Sama też postanowiłam się odrobaczyć. Co prawda ręce myłam po mizianiu Dymka, ale wiele razy miałam go na rękach, więc na ubraniu mogło coś zostać. Dostałam rp. na Vermox, ale doczytałam, że nie na wszystkie robale działa. Załatwiałam przez telefon i lekarka chyba nie dosłyszała, że mówiłam tasiemcu.

Przy okazji małą porcję podałam nowej stołowniczce. W piątek słyszałam pomiaukiwanie jakiegoś kotka, a wczoraj wypatrzyłam, niedużą, czarną koteczkę. Dzisiaj odważyła się podejść i na powitanie wąłczyła traktor.
Kicia jest śliczna i pewnia miała dom. Albo wyrzucona, albo sie zgubiła. Futerko czyściutkie i mięciutkie. Koczuje w skladowisku palet, ale zawołana przychodzi do jedzenia.

Może ktoś chce Pysię - ślicznego smoluszka

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lis 18, 2009 0:12 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amika6

Post » Wto lis 17, 2009 23:49 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Pysia :1luvu: - świetnie pasuje do niej to imię:)
Może ma domek gdzieś niedaleko jednak - wygląda na zadbaną :roll:

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Śro lis 18, 2009 0:24 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

kwiatkowa pisze:Pysia :1luvu: - świetnie pasuje do niej to imię:)
Może ma domek gdzieś niedaleko jednak - wygląda na zadbaną :roll:

Raczej niemożliwe, bo ona siedzi między paletami od rana do wieczora (i w nocy pewnie też). Te co mają domy przychodzą tylko opróżniać moje miski i się wynoszą.
Pysia na pewno była domowym kotkiem, tylko ten jej "domek" musi być gdzieś daleko skoro koczuje u nas na tym zimnie.

Jest malutka i grubiutka, chciałam jasfotografowac przy Dymku dla porównania ale warczała na niego i sie wyniósł.
Dymek to oaza spokoju. Cztery razy próbowałam mu wcisnąć tabletkę i tylko mi się wyrywał ... zero agresji w tym miśku.
Obrazek

Amika6

[poprzednia][następna]