KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 31, 2010 10:53 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu????

sluchajcie!!!!!!!!!!! PRZED SEKUNDA W SUPERSTACJI WYPOWIADAL SIE JAKIS WYZSZY RANGĄ. POWIEDZIAL ZE 3-LATKOWI NIE GROZI NIC POZA PSYCHOLOGIEM NATOMIAST TEMU GNOJOWI 15-LETNIEMU GROZI POPRAWCZAK CO MOZE POWAZNIE ZAWAZYC NA JEGO DALSZYM ZYCIU.... CHYBA NIE JEST TAK ZLE????
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Pt gru 31, 2010 10:59 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu????

http://www.dogomania.pl/threads/188739- ... iwe/page25

W tym wątku od mniej więcej 25 strony omawiana jest likwidacja 'stanowiska' i odwołanie Kariny. Wydaje się, że postać dość kontrowersyjna...

A po drugie, mimo, że znam 'skuteczność' polskich sądów, nie wydaje mi się, żeby 15-latkowi uszło całkiem na sucho.

yvfi1

Od: Nie lis 30, 2008 10:18

Post » Pt gru 31, 2010 11:13 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu????

a mnie się wydaje,że oni tylko gadają tak
przecież 15 latkowi mogą skoczyć bo on jest niepełnoletni jeszcze
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt gru 31, 2010 11:17 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu????

inka1984 pisze:sluchajcie!!!!!!!!!!! PRZED SEKUNDA W SUPERSTACJI WYPOWIADAL SIE JAKIS WYZSZY RANGĄ. POWIEDZIAL ZE 3-LATKOWI NIE GROZI NIC POZA PSYCHOLOGIEM NATOMIAST TEMU GNOJOWI 15-LETNIEMU GROZI POPRAWCZAK CO MOZE POWAZNIE ZAWAZYC NA JEGO DALSZYM ZYCIU.... CHYBA NIE JEST TAK ZLE????

Musiał coś powiedzieć na odczepnego do telewizji/radia :/, pewnie dostanie kuratora i nic poza to, dopiero jakby kogoś zabił, to może dostałby karę, choć i to wątpliwe w Polsce.
Ostatnio edytowano Pt gru 31, 2010 11:19 przez Maroni, łącznie edytowano 1 raz

Maroni

Od: Pt gru 31, 2010 0:14

Post » Pt gru 31, 2010 11:18 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu????

gosikbaum pisze:dziś w tvn usłyszałam że faktem jest, iż pan Prezydent zwolnił ze stanowiska panią Karinę Schwerzler inspektora społecznego do spraw zwierząt. Uważam że to niedopuszczalne. I proszę byśmy zrobili coś w tej sprawie. Nie wiem czy znaczenie może mieć fakt że Prezydent jest myśliwym i ma "inne" spojrzenie na zwierzęta, nie mam nawet odrobiny przebłysku czym mógł się kierować likwidując to stanowisko, ale uważam że nie można tego tak zostawić, tym bardziej że pani Karina pomogła Nam nie raz, a ostatnie wydarzenia (filmik na YT) pokazują jak istotne jest by był ktoś kto ma możliwości działania w takich sprawach, ktoś na wysokim szczeblu. Czy znajdzie sie na miau ktoś kto zgrabnie napisze petycję lub list do prezydenta? Myślałam także by wysłać prośbę (?) do pani Pierwszej Damy. Zarzućmy ich listami, niech choć chwilę sie zastanowią. Myślę że jest dobry moment, gdyż media rozdmuchały sprawę i wyraźnie widać że takie stanowisko jest potrzebne. proszę o pomoc.

Tym czym kierowali się na Ukrainie dokonując eksterminacji bezdomnych psów i kotów aby oczyścić miasto przed Euro 2012 :evil: Im mniej organów, które mogą przeciwstawić się takim "czystkom" tym łatwiej taką akcję przeprowadzić...
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt gru 31, 2010 11:21 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu????

Nie dziwię się, że trzylatkowi nic nie grozi, to jest jeszcze bardzo małe dziecko. Natomiast myślę, że jakiś sposób kontroli nad tą rodziną powinien zaistnieć. I obowiązkowe wizyty u psychologa. Bo prawdopodobne, że jak tak wychowano 15-latka to i tak samo będzie z tym młodszym. Już jest z nim bardzo źle, ale jest na tyle młode, że można spróbować jakoś go wyprowadzić z tej drogi. Natomiast, niestety 15-latek ma o wiele mniejsze szanse, by stać się normalnym... i powinien ponieść surowe konsekwencje swego czynu. Poprawczak jak najbardziej.
Prace społeczne w schronisku - dla całej rodziny. Tylko czy nie odniosło by to odwrotnego skutku?
Powinno się wprowadzić prawny zakaz posiadania zwierząt dla ludzi, którzy kiedykolwiek skrzywdzili zwierzę. Tak myślę.
Tylko że i tak w naszym państwie prawo nie jest egzekwowane... :(

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt gru 31, 2010 11:24 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu????

Gibutkowa pisze:Tym czym kierowali się na Ukrainie dokonując eksterminacji bezdomnych psów i kotów aby oczyścić miasto przed Euro 2012 :evil: Im mniej organów, które mogą przeciwstawić się takim "czystkom" tym łatwiej taką akcję przeprowadzić...

tym bardziej należałoby coś w tej sprawie zrobić, a na "fali" bieżących wydarzeń uważam że byłaby większa siła "rażenia" ??
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Pt gru 31, 2010 11:25 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu????

Obawiam się ze sprawa umilknie na wieki. Wystarczy sprawdzić gdzie mieszkają to prawie centrum Krakowa, obok kancelarie prawne i adwokaci... Zapłacili i im któryś powiedział co mówić by pozostać bezkarnym... Sprawa jest prosta... Szkoda że do ich domu mam 420km...
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta. -George Bernard Shaw

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Pt gru 31, 2010 11:31 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

Cindy pisze:
Gibutkowa pisze:
animalon pisze:NIE WIDZICIE ???? że ten chłopak to wyrafinowany manipulat ???

Widzimy, a nawet wiemy co to znaczy mieć do czynienia z takim manipulantem i jak to fajnie jak skieruje swoją uwagę i wysiłki na nas, tylko że to wciąż "chory" człowiek. No i znów się produkuję nie wiem po co... :roll:
Co do instytucji to mam jak na razie same negatywne doświadczenia ale może miło się zaskoc
Skoro jest chory to nallezaloby go zamknac w odpowiedniej lecznicy.Nie rozumiem, daczego napisialas chory w cudzyslowiu( :roll: )

Żeby ewentualnie nikogo nie urazić - dlatego w cudzysłowiu, np. osób z depresją, które leczą się u psychologa. Tak na wszelki wypadek żeby nie poczuły się, jako osoby z pewnym rodzajem zaburzeń psychologicznych, urażone - tylko dlatego.

Tak, zgadzam się w 200% - powinien być leczony, czy na oddziale zamkniętym czy "normalnie" to już nie wiem, bo o tym decyduje psycholog a w tym wypadku podejrzewam nawet psychiatra. Leczenie o jakim myślę jest bardzo ciężkie, dlatego też napisałam że jest "gorsze" niż jakakolwiek kara - wiem to bo w ramach ćwiczeń mogłam odczuć na sobie namiastkę minimalną tego typu terapii, którą można by potocznie nazwać "kompletnym praniem mózgu", bo polega na totalnej zmianie systemu wartości, polega na zniszczeniu psychiki obecnej i zbudowaniu nowej. Osobiście wolałabym chłostę pod pręgierzem... :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt gru 31, 2010 11:35 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu????

ewar pisze:A ta organizacja ASPCA to nie taka fajna sprawa.Gosiar miała z nimi do czynienia.W telewizji to tak fajnie wygląda.Nie wiem, jak z kotami,ale psy po kilku dniach, o ile nie znajdzie się właściciel, albo chętny do adopcji są usypiane.Victoria Stilwell o tym wielokrotnie mówiła, zrobiła program.Na mnie wrażenie zrobił "dzień usypiania zwierząt", czyli dzisiaj 50 psów zostanie uśpionych. :cry: Przez pomyłkę uśpiono psa-bohatera.Nie emocjonujmy się więc tak tym, co nam pokazują za Animal Planet.

Takie właśnie jest prawo w większości krajów UE - dlatego nasza ustawa w porównaniu z tym jest baaaardzo restrykcyjna.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt gru 31, 2010 11:38 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu????

co do listu, jestem po wstepnej rozmowie z prawnikiem i ten poradzil zeby zwrocic sie do po pierwsze do ministra srodowiska,poslow ktorym moze zalezec na elektoracie lub do organizacji ktora juz istnieje np w stanach, z prosba o szereg informacji na temat utworzenia i powstania takiej organizacji. On uwaza ze pismo skierowanie przez osoby piastujace odpowiednie stanowiska,pomoze bardziej niz takie,utworzone przez prawnika. Radzil zeby zwrocic sie do poslow,ktorym zalezy na podpisaniu ustawy o zwiekszeniu kar i wrecz znalezc conajmniej kilkanascie tysiecy ludzi,popierajacych ta ustawe. Za chwile otrzymam kontakt do osoby ktora preznie dziala w roznych instytucjach i ona moze nam wskazac droge do odpowiednich osob. Druga sprawa jest to zeby wstepnie, uworzyc stowarzyszenie lub za pomoca istniejacego zwracac sie o pomoc w tej sprawie.Mysle ze niejedna fundacja sie do tego przyczyni a nawet TOZ. Co o tym myslicie?

Kumiko

Post » Pt gru 31, 2010 11:42 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu????

Ustawa o ochronie zwierząt nie jest tak do końca zła.
Największym problemem w ogóle z prawem w Polsce jest to, że ciężko jest je wyegzekwować. Nie ma służb, które reagowały by na łamanie prawa i wymuszały jego przestrzegania. Nie ponosi się odpowiednich kar, a często wcale się nie karze. Bo "znikoma szkodliwość czynu". Albo po prostu się nie opłaca.
W Olsztynie była akcja z karpiami, którymi nadal się handluje w skandaliczny sposób, chociaż weszło prawo zakazujące takiego postępowania. Policjant powiedział, że nie opłaca się tam nawet iść, bo grzywna za to wynosi 500zł, a tego tak duży sklep nawet nie odczuje. No i nie było interwencji. Tak więc zupełnie nie wiem, co trzeba b y było zrobić, żeby inaczej zaczęto traktować zwierzęta....
:(

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt gru 31, 2010 11:46 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu????

Tal-Rash pisze:Obawiam się ze sprawa umilknie na wieki. Wystarczy sprawdzić gdzie mieszkają to prawie centrum Krakowa, obok kancelarie prawne i adwokaci... Zapłacili i im któryś powiedział co mówić by pozostać bezkarnym... Sprawa jest prosta... Szkoda że do ich domu mam 420km...

mysle ze oni sa za biedni na prawnikow. Trzeba dotrzec mailami do tych pseudo psychologow by wbic im do glow ze rodzinka mowi co oni chca slyszec.Podpisanie filmu mowi samo za siebie i jesli mial swiadomosc co pisze, mila rowniez swiadomosc co robi. Boshe co za frajerstwo mieszka na tym swiecie :cry:

Kumiko

Post » Pt gru 31, 2010 11:49 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu????

Tal-Rash pisze:Obawiam się ze sprawa umilknie na wieki. Wystarczy sprawdzić gdzie mieszkają to prawie centrum Krakowa, obok kancelarie prawne i adwokaci... Zapłacili i im któryś powiedział co mówić by pozostać bezkarnym... Sprawa jest prosta... Szkoda że do ich domu mam 420km...

Wątpię by mieli na prawnika, jak był reportaż chyba w TVN, co pytali się ojca tych 15 i 3 bachorów, to miał przepity głos jak jakiś pijak.

Maroni

Od: Pt gru 31, 2010 0:14

Post » Pt gru 31, 2010 11:51 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu????

inka1984 pisze:

mysle ze oni sa za biedni na prawnikow. Trzeba dotrzec mailami do tych pseudo psychologow by wbic im do glow ze rodzinka mowi co oni chca slyszec.Podpisanie filmu mowi samo za siebie i jesli mial swiadomosc co pisze, mila rowniez swiadomosc co robi. Boshe co za frajerstwo mieszka na tym swiecie :cry:

w centrum krakowa jest cała masa komunałek dziedziczonych z pokolenia na pokolenie
Co innego gdyby mieszkali w modnym apartamentowcu
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

[poprzednia][następna]