K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 11, 2010 15:34 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

pluskwa6 pisze:Czy mogłabym prosić o informację kto i o której jest na KOCIMSKIEJ dziś(w sobotę) i jutro? mam stamtąd do odebrania drzewko z bazarku. będę wdzięczna za info

Ja jestem dzisiaj od 18.30 do ok. 20.
Zapraszam!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob gru 11, 2010 19:09 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

karmel mi się zbiesił i drugi raz naszczał na moją pufę (o tego typu: foto) - znaczenie to to chyba nie jest, bo nie śmierdzi... kuwetka czysta, kot ma pół dnia głupawkę (lata z uszami po sobie, wielkimi źrenicami i wydaje gardłowe dźwięki), jedzenie to co zawsze...
no kurde no :| ktoś ma jakieś pomysły? przekocony nie jest, uwagi ode mnie i TŻ ma ostatnio nawet więcej niż zwykle, na tej pufie zazwyczaj śpi jak ja tam siedzę...
na razie wyczyściłam alkoholem, spryskałam perfumami i mam nadzieję, że to go odstraszy. a, i dałam mu trochę chrupek na tejże pufce, zeżarł, ułożył się na chwilę, po czym z demonicznym wyrazem pyszczka poszedł żebrać naszych współlokatorów.
czy to możliwe że to jeden z objawów dojrzewania pciowego? :roll:

zobaczymy, co będzie, jak utniemy mu przyległości. jak mi to będzie powtarzał to mu chyba kredkę urwę, no :evil:

a tak z innej beczki - moje dyżury kocimskie środowe okołoświąteczne potrzebują zamiennika - 22 i 29 grudnia bo będę jakby na drugim końcu polski. z góry dziękuję!
a, i potwierdzam, biorę rano 18tego grudnia dyżur kocimski na siebie, potem mykam na kwestę galeriową.
Ostatnio edytowano Sob gru 11, 2010 19:32 przez Kocuria, łącznie edytowano 3 razy

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Sob gru 11, 2010 19:27 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

kasumi pisze:No to super że kombinat odzyskał rozum .....
A nie wiesz czy w Łęgu ktoś działa ? Tam kotów było strasznie dużo a nie pozwalali ich łapać ..

Niestety nie mam informacji o Łęgu, nie znam nikogo kto tam pracuje/dokarmia/cokolwiek robi.

Kiedyś bywałam w Łęgu. Koty były przynajmniej karmione. Teraz nie mam tam żadnych kontaktów.
Ostatnio edytowano Sob gru 11, 2010 19:35 przez Tosza, łącznie edytowano 1 raz

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Sob gru 11, 2010 19:34 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Kocuria pisze:karmel mi się zbiesił i drugi raz naszczał na moją pufę (o tego typu: foto) - znaczenie to to chyba nie jest, bo nie śmierdzi... kuwetka czysta, kot ma pół dnia głupawkę (lata z uszami po sobie, wielkimi źrenicami i wydaje gardłowe dźwięki), jedzenie to co zawsze...
no kurde no :| ktoś ma jakieś pomysły? przekocony nie jest, uwagi ode mnie i TŻ ma ostatnio nawet więcej niż zwykle, na tej pufie zazwyczaj śpi jak ja tam siedzę...
na razie wyczyściłam alkoholem, spryskałam perfumami i mam nadzieję, że to go odstraszy. a, i dałam mu trochę chrupek na tejże pufce, zeżarł, ułożył się na chwilę, po czym z demonicznym wyrazem pyszczka poszedł żebrać naszych współlokatorów.

zobaczymy, co będzie, jak utniemy mu przyległości. jak mi to będzie powtarzał to mu chyba kredkę urwę, no :evil:

To że siki jeszcze nie śmierdzą, nie znaczy, że sikanie nie związku z dojrzewaniem. Moim zdaniem raczej ma i należy sie tylko cieszyć, że siki jeszcze nie śmierdzą. Hormony uspokajają się podobno do 4 tygodni po kastracji. On NIGDY nie sikał poza kuwetą ( i nigdy nikogo n ie gryzł :mrgreen: ), bardzo możliwe, że jego "pełne energii" zachowanie ma również związek z dojrzewaniem. Mój niepełnosprawny Puchaś ( obecnie roczny) bardzo złagodniał po kastracji. To nie była agresja tylko bardzo ostra zabawa ( znaczyć nie znaczył z braku możliwości technicznych :lol: ). Swoją drogą, czy możecie wyobrazić sobie, że kot, który ma sprawne tylko dwie nogi, a dwie pozostałe ciagnie za sobą, wygryqwa ze zdrowymi , młodymi kotami w grze: "kto ucieknie z piłeczką w zębach?"

Tosza

Post » Sob gru 11, 2010 19:41 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

my i tak go oboje bardzo kochamy, ale to jest w tej chwili taka miłość przez zaciśnięte zęby... :twisted:

toszu, twój foczuś podbił nasze serducha, pamiętasz przecież :1luvu:

Kocuria

Post » Sob gru 11, 2010 19:46 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Kocuria pisze:karmel mi się zbiesił i drugi raz naszczał na moją pufę (o tego typu: foto) - znaczenie to to chyba nie jest, bo nie śmierdzi... kuwetka czysta, kot ma pół dnia głupawkę (lata z uszami po sobie, wielkimi źrenicami i wydaje gardłowe dźwięki), jedzenie to co zawsze...
czy to możliwe że to jeden z objawów dojrzewania pciowego? :roll:

a tak z innej beczki - moje dyżury kocimskie środowe okołoświąteczne potrzebują zamiennika - 22 i 29 grudnia bo będę jakby na drugim końcu polski. z góry dziękuję!
a, i potwierdzam, biorę rano 18tego grudnia dyżur kocimski na siebie, potem mykam na kwestę galeriową.

Mogę 29; rano, czy wieczór? czy i, i?

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Sob gru 11, 2010 19:51 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

środa wieczór. dziękuję!! :spin2:

hm, czy zdjęcia z zeszłoniedzielnej kwesty, jak paradowałam truskawkę, są gdzieś na sieci? ładne były 8)

Kocuria

Post » Sob gru 11, 2010 20:07 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Kocuria pisze:my i tak go oboje bardzo kochamy, ale to jest w tej chwili taka miłość przez zaciśnięte zęby...[u] :twisted:[/u]

toszu, twój foczuś podbił nasze serducha, pamiętasz przecież :1luvu:

Nie marudź. Miałam kiedyś tymczasa Dieselka ( kilkumiesięczna dziewczynka łapana przez kilka dni na placu wszystkich świętych-mieszkała w silnikach i nadkolach parkujących samochodów, bardzo sprytna, ale jej śmierć w tamtym miejscu byłby tylko kwestią czasu. To była najzabawniejsza, choć kilkudniowa, po wiele godzin dziennie , łapanka w moim życiu-Queenink świadkiem i aktywnym uczestnikiem :) ). Dieselek wymyśliła sobie, że moja kołdra to duża kuweta. Za pierwszym, drugiem, może trzecim raz, po prostu tak wyszło, potem zrobiło się nawykowe. Przez kilka tygodni spałam jak warzywo-znaczy się pod folią. W celu eliminacji zapachu i ratowania grubej, porządnej kołdry przed ciągłym praniem ( z powodu tego kota wymieniłam kołdrę puchową na inną, dającą sie prać, a puchową oddałam do prania na mokro, bo pralnia chemiczna nie czyści sików ( wykonuje usługę, ale smród zostaje :twisted: ), przykrywałam kołdrę płachta folii malarskiej, a na to dla ochrony przed pazurami kladłam narzutę. Ciepło było :mrgreen: . Kot sie oduczył ( jakos nie bawiło go sikanie, gdy pod cienką narzutą była folia), w nowym domu też nie było problemów

Tosza

Post » Sob gru 11, 2010 20:25 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Wiem, że ten weekend jeszcze się nie skończył, ale powoli trzeba ustawiać grafik koci (bo ludzki już jest) na przyszły weekend.

Proszę o informacje, jakie koty i kiedy mogą być. Z kociarni do dyspozycji Sezam (ale chyba tylko ze mną, bo kosma miała z nim dzisiaj problem :mrgreen: ), Kminek i Dygotka. Nie będzie już Elmy, a Truskawka po ciachaniu też się nie nada. Wiem, że Kinga W. przywiezie Pince' a, ale to nadal tylko 4 sztuki.
Konieczne jeszcze 4 koty!

Przypominam grafik:
18.12. sobota
1. Miszelina, akima - kot Sezam (11.00 - 13.00) - transport miszelina
13.00 - 15.00 - kot???? - transport???
2. Kinga Warmijska, kosma_shiva - kot Prince (15.00 - 17.00) - transport Kinga W.
3. Kasumi, Kocuria - kot????? - transport????

19.12. niedziela
1. Miszelina, akima - kot Kminek (11.00 -13.00) - transport miszelina
13.00 - 15.00 - kot????? - transport????
2. Kasumi, kosma_shiva - kot??? - transport???
3. Kasumi, Kocuria - kot???? - transport?????
Obrazek

miszelina

Post » Sob gru 11, 2010 20:44 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Ja moge z dupkiem w niedzielę. Wolałabym gdy jest jasno :oops: ( chociaż jutro, po dzisiejszych [przygodach, ;przyjadę pewnie tramwajem :twisted: )

Tosza

Post » Sob gru 11, 2010 20:46 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

miszelina pisze:Wiem, że ten weekend jeszcze się nie skończył, ale powoli trzeba ustawiać grafik koci (bo ludzki już jest) na przyszły weekend.

Proszę o informacje, jakie koty i kiedy mogą być. Z kociarni do dyspozycji Sezam (ale chyba tylko ze mną, bo kosma miała z nim dzisiaj problem :mrgreen: ), Kminek i Dygotka. Nie będzie już Elmy, a Truskawka po ciachaniu też się nie nada. Wiem, że Kinga W. przywiezie Pince' a, ale to nadal tylko 4 sztuki.

Przypominam grafik:
18.12. sobota
2. Kinga Warmijska, kosma_shiva - kot Prince (15.00 - 17.00) - transport Kinga W.
3. Kasumi, Kocuria - kot????? - transport????

19.12. niedziela
13.00 - 15.00 - Domiś (Dupek) - transport Tosza
Obrazek

miszelina

Post » Sob gru 11, 2010 20:58 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Znowu się przypomnę.

Etiopia pisze:Help

Kto może mnie poratować w poniedziałek rano transportem do Myślenic?

Kurier zawalił i badania psicy dzisiaj nie poszły.

Dzwonił do mnie doktor Ingarden że trzeba przyjechać na pobranie krwi.

Jest to dla mnie bardzo ważne a nie mam z kim jechać szwagier pracuje - a nawet jakby nie pracował to ...
Mama pracuje i ma samochód na ostatnich nogach - nie nadaje się na trasę.

Jak by to nie była zima to bym się jakoś za turlała sama - ale jest ślisko boję się że gdzieś po drodze się wywalę ...

Dobrej nocy
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob gru 11, 2010 21:12 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

mogę przed swoim dyżurem / dyżurami wpaść po dygotkę, dobrze jej nie widzę w grafiku? i potem ją odwieźć. tylko niech mi ktoś zostawi ocieplacz na kociarni przed przyszłym weekendem.
szkoda, że puchatek sezam dziczy :(

aaa, swoją drogą - czy mogę liczyć na pożyczkę ocieplacza we wtorek? vanju, wiem, że ty masz teraz jeden?
muszę w środę przetransportować karmelotka na cięcie jajków, wracać będziemy oczywiście taksą, ale na cięcie pojedziemy chyba trajtkiem. i anyway, nie wiadomo, jaka pogoda będzie, więc ocieplacz lepiej mieć. w środę podczas dyżuru zostawiłabym na kociarni.

Kocuria

Post » Sob gru 11, 2010 21:17 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Kocuria pisze:mogę przed swoim dyżurem / dyżurami wpaść po dygotkę, dobrze jej nie widzę w grafiku? i potem ją odwieźć. tylko niech mi ktoś zostawi ocieplacz na kociarni przed przyszłym weekendem.
szkoda, że puchatek sezam dziczy :(

No, jak wieczorem przyszłam na dyżur do kociarni, Sezam na wszelki wypadek ewakuował się na rury :ryk: Ale kurczaczek przełamał wszelkie opory i czarnuch zlazł na dół i przypiął się do miski.
Kocuria, pamiętam o Dygotce, może weźmiesz ją w sobotę?
Obrazek

miszelina

Post » Sob gru 11, 2010 21:18 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

miszelina pisze:
miszelina pisze:Wiem, że ten weekend jeszcze się nie skończył, ale powoli trzeba ustawiać grafik koci (bo ludzki już jest) na przyszły weekend.

Przypominam grafik:
18.12. sobota
3. Kasumi, Kocuria - kot Dygotka, transport Kocuria

19.12. niedziela
13.00 - 15.00 - Domiś (Dupek) - transport Tosza
Obrazek

miszelina

[poprzednia][następna]