Kocia Rodzina prosimy o wsparcie finansowe lub rzeczowe

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 08, 2011 18:15 Re: Kocur w tragicznym stanie Gdynia (potrzebna pomoc finansowa)

kinga-kinia pisze:Łatka już z TŻ-em wraca do domu.Ja musiałam dziś ją zawieść na sterylkę i przyznam że już chyba tak robić nie bedę bo po powrocie musiałam od razu po nospe sięgnąć tak mnie brzuch bolał.Aż taka ciężka kicia nie była no ale 7 m-c temu już raz ciążę poroniłam tą muszę donosić.
W poniedziałek z kocurem trzeba będzie jechać na kontrol.

Kinga, uważaj na brzuszek! Koty, kotami, zawsze pomoc jakąś znajdziesz, ale brzuszek szanuj, proszę... :roll:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Sob kwi 09, 2011 18:01 Re: Kocur w tragicznym stanie Gdynia (potrzebna pomoc finansowa)

joshua_ada pisze:
kinga-kinia pisze:Łatka już z TŻ-em wraca do domu.Ja musiałam dziś ją zawieść na sterylkę i przyznam że już chyba tak robić nie bedę bo po powrocie musiałam od razu po nospe sięgnąć tak mnie brzuch bolał.Aż taka ciężka kicia nie była no ale 7 m-c temu już raz ciążę poroniłam tą muszę donosić.
W poniedziałek z kocurem trzeba będzie jechać na kontrol.

Kinga, uważaj na brzuszek! Koty, kotami, zawsze pomoc jakąś znajdziesz, ale brzuszek szanuj, proszę... :roll:

Dokładnie. Zgadzam się z joshua_ada. I mam nadzieję,że z tym kocurem to też Ci ktoś pomoże. Jak już urodzisz-i wystraczy Ci siły i czasu-to nie jedna kocia bieda chętnie skorzysta z Twojej pomocy :wink: . Ale do tego czasu naprawdę powinnaś być ostrożna.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Sob kwi 09, 2011 21:39 Re: Kocur w tragicznym stanie Gdynia (potrzebna pomoc finansowa)

Tak już sama nie będę dźwigać przyznam że wystraszyłam się.
Z kocurem coraz lepiej trzeba go wykąpać ale obawiamy się czy mu nie zaszkodzimy bo jest przeziębiony przeciez no i po zabiegach wiadomo osłabiony organizm.
Łatka czuje się super.Selena rewelacyjnie jest to zdrowa kotka której nikt nie chce.Pysia stoczniowa dostała dziś steryd bo już z pyszczka śmierdziało dostaje pół sterydu co 5 dni to jest mała bezpieczna dawka.
Dziękuje wszystkim osobą które mi pomagają finansowo lub rzeczowo :1luvu: ale również dziękuję tym osobą które zaglądają na ten wątek które piszą ze mną doradzą trzymają kciuki to tez jest dla mnie bardzo ważne :D

Zapomniała bym o najważniejszym newsie dzisiejszego dnia.Karmicielka od kocura mówiła mi że podobno znalazła się właścicielka Łatki mieszka w bloku obok.Ale ja jej Łatki nie oddam odrobaczyłam ją,odpchliłam,wysterylizowałam ,zrobiłam testy FiV/FelV ful wypas.Podobno kotka uciekła bo miała ruje.No sorry mi jakby kot uciekł to codziennie bym go szukała,wywiesiła ogłoszenia a Łatka podobno ok 2 tyg błąkała się co najlepsze zawsze blisko bloku właścicielki ludzie dokarmiali ją na dworze.dzieciaki i kocury się na niej znęcały.Może powinnam dać właścicielce szansę ale skąd ja mam mieć pewność że za pół roku łatka znowu nie wyląduje na dworze.Nie wiem czy to prawda ale podobno tej właścicielce 2 lata temu zmarł mąż i trochę jej na głowę siadło niby kocha koty ale to ją nie usprawiedliwia że biedna Łatka spała 2 tyg pod gołym niebem w deszczu i od tego dostała np zapalenie ucha.Ja chce Łatce znaleźć lepszy dom odpowiedzialny gdzie będą ją ludzie kochać tak jak ona kocha ludzi.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Sob kwi 09, 2011 21:50 Re: Kocur w tragicznym stanie Gdynia (potrzebna pomoc finansowa)

kinga-kinia pisze:Zapomniała bym o najważniejszym newsie dzisiejszego dnia.Karmicielka od kocura mówiła mi że podobno znalazła się właścicielka Łatki mieszka w bloku obok.Ale ja jej Łatki nie oddam odrobaczyłam ją,odpchliłam,wysterylizowałam ,zrobiłam testy FiV/FelV ful wypas.Podobno kotka uciekła bo miała ruje.No sorry mi jakby kot uciekł to codziennie bym go szukała,wywiesiła ogłoszenia a Łatka podobno ok 2 tyg błąkała się co najlepsze zawsze blisko bloku właścicielki ludzie dokarmiali ją na dworze.dzieciaki i kocury się na niej znęcały.Może powinnam dać właścicielce szansę ale skąd ja mam mieć pewność że za pół roku łatka znowu nie wyląduje na dworze.Nie wiem czy to prawda ale podobno tej właścicielce 2 lata temu zmarł mąż i trochę jej na głowę siadło niby kocha koty ale to ją nie usprawiedliwia że biedna Łatka spała 2 tyg pod gołym niebem w deszczu i od tego dostała np zapalenie ucha.Ja chce Łatce znaleźć lepszy dom odpowiedzialny gdzie będą ją ludzie kochać tak jak ona kocha ludzi.

Sama nie wiem. :roll: Niby to jej kot, ale np. taka osoba u mnie nie miałaby szans na adopcję. Może i na spokojnie zasługiwałaby kobieta na szansę, kocha koty, ale...
... jak słusznie zauważyłaś: nie było ogłoszeń, zainteresowania, szukania, wypytywania sąsiadów, czy widzieli kotkę. Chyba Łatka powinna mieć bardziej odpowiedzialny domek?... Ciężkie te decyzje.
Trzymaj się :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Sob kwi 09, 2011 21:59 Re: Kocur w tragicznym stanie Gdynia (potrzebna pomoc finansowa)

Nie wyobrazam sobie nie szukac mojego kota :roll: Jak znam zycie to taka osoba szybko skombinuje sobie innego kota, bo lubi miec....gorzej o troskliwa opieke :wink:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob kwi 09, 2011 22:05 Re: Kocur w tragicznym stanie Gdynia (potrzebna pomoc finansowa)

Mam nadzieję że baba nie bedzie się o Łatkę upominac karmicielkom powiedziałam że mają mówić że kicia juz znalazła nowy dom.Poza tym jak kot nie ma czipa czy tatuażu to jak kobieta udowodni że to jej kot ta kicia lgnie do każdego poza tym u mnie ma już założoną książeczkę zdrowia.Ja od razu jak tylko usłyszałam news to powiedziałam że Łatki nie oddam.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Sob kwi 09, 2011 22:10 Re: Kocur w tragicznym stanie Gdynia (potrzebna pomoc finansowa)

kinga-kinia pisze:Mam nadzieję że baba nie bedzie się o Łatkę upominac karmicielkom powiedziałam że mają mówić że kicia juz znalazła nowy dom.Poza tym jak kot nie ma czipa czy tatuażu to jak kobieta udowodni że to jej kot ta kicia lgnie do każdego poza tym u mnie ma już założoną książeczkę zdrowia.Ja od razu jak tylko usłyszałam news to powiedziałam że Łatki nie oddam.

Uwazam, ze bardzo slusznie - moze to ja czegos nauczy, ale nie ma gwarancji, ze znowu bedzie ja wypuszczala.Zreszta jesliby chciala ja odzyskac to i tak powinna pokryc wszystkie koszty, ktore ponioslas na Latke. Jutro zadzwonie to porozmawiamy, bo dzis juz pozno - zycze dobrej nocki.
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob kwi 09, 2011 22:20 Re: Kocur w tragicznym stanie Gdynia (potrzebna pomoc finansowa)

Tylko że mi nie zależy by babka pokryła koszty które ja wydałam tylko na tym by Łatka była szczęśliwa i by miała odpowiedzialny dom .Ta baba mimo że jej nie znam nie jest dla mnie odpowiedzialna.Łatka spała pod samochodami pod pawilonem mięsnym.Blok tej baby jest zaraz koło mojego skoro ja i wielu moich znajomych Łatkę widziało to czemu baba ją nie odnalazła ? Pytanie czy wogle ją szukała.Tej babie Łatki nie oddam.Żadnego kota bym jej nie dała.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pon kwi 11, 2011 11:18 Re: Kocur w tragicznym stanie Gdynia (potrzebna pomoc finansowa)

Chyba mnie przeziębienie łapie katar to dla mnie najgorsza rzecz bo zawsze na nosie robi mi się opryszczka :( Dziś z kocurem TŻ pojedzie do weta.Brzusio Łatki po sterylce bardzo ładny kontrolę u weta mamy w piątek.W tej chwili wszystkie koty śpią.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pon kwi 11, 2011 11:30 Re: Kocur w tragicznym stanie Gdynia (potrzebna pomoc finansowa)

Kinia posmaruj się samą wazeliną dopóki opryszczki ni ma - ja tak robię prewencyjnie i mi nie wyskakuje od lat ;) a to Ci nie zaszkodzi :wink:

Za kocurka nieustające :ok: :ok: :ok:
i nowy cudny domek dla przytulastej Łatki :ok: :ok: :ok:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Pon kwi 11, 2011 14:56 Re: Kocur w tragicznym stanie Gdynia (potrzebna pomoc finansowa)

No to witam w klubie opryszkowców. Właśnie jakaś mi wyłazi na ustach :evil: Nie mam akurat nic w domu, ale stary rodzinny sposób był taki, że przysuszało się opryszczkę pastą do zębów, działało. Ponoć bakterie się wtedy nie namnażają w tym miejscu, czy jakoś tak.

:ok: :ok: :ok: Kinga
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pon kwi 11, 2011 17:05 Re: Kocur w tragicznym stanie Gdynia (potrzebna pomoc finansowa)

kinga-kinia pisze:Mam nadzieję że baba nie bedzie się o Łatkę upominac karmicielkom powiedziałam że mają mówić że kicia juz znalazła nowy dom.Poza tym jak kot nie ma czipa czy tatuażu to jak kobieta udowodni że to jej kot ta kicia lgnie do każdego poza tym u mnie ma już założoną książeczkę zdrowia.Ja od razu jak tylko usłyszałam news to powiedziałam że Łatki nie oddam.

No i bardzo dobrze!!!Kto ma książeczkę zdrowia zwierzaka ,jest jego właścicielem!!!!Tamta Pani to jakaś nieodpowiedzialna osoba!!!
Jak ja miałem sunię,i miała cieczkę to nie spuszczaliśmy jej z oka.A gdyby kotka zaginęła to jest wiele możliwości na jej szukanie(portale miejskie w internecie,słupy i przystanki - można taki ogłoszenie przykleić).Sam widziałem ogłoszenia bardzo proste-pisane ręcznie na kawałku papieru,ale przynajmniej widać było że komuś zależało na odnalezieniu "zbiega"Więc proszę Pani Kingo się nie przejmować!!!Kto to słyszał żeby biedny kociak-domownik ileś czasu pozostawał poza domem ,przy takiej byle jakiej pogodzie i głodował! I to całkiem blisko domu.To Pani Łatce pomogła!!!! :D :D :D :ok: :ok: :ok:

lidjanb

Od: Czw paź 08, 2009 7:01

Post » Pon kwi 11, 2011 18:19 Re: Kocur w tragicznym stanie Gdynia (potrzebna pomoc finansowa)

Moje konto będzie dużo na minusie za kocura juz wyszło 292zł
Łatka ok 205zł
Pysia miała badanie moczu nie spytałam o cenę.
Fakture zawsze biorę zbiorczą na koniec miesiąca.

Kocur dziś dostał kolejne zastrzyki ma cały język w nadżerce wet nie wie czy całkowicie uda się go wyleczyć i czy nie będzie mu to nawracać .Na razie robimy wszystko by go wyleczyć i widać ze kot czuje chociaż ulgę zaczął jeść.Tomkowi w drodze powrotnej do domu zesikał się w transporterze Tomek mówi że jego mocz śmierdzi ale to już nie tak mega strasznie jak przed kastracją.
Ostatnio edytowano Pon kwi 11, 2011 18:27 przez kinga-kinia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pon kwi 11, 2011 18:21 Re: Kocur w tragicznym stanie Gdynia (potrzebna pomoc finansowa)

lidjanb pisze:

No i bardzo dobrze!!!Kto ma książeczkę zdrowia zwierzaka ,jest jego właścicielem!!!!Tamta Pani to jakaś nieodpowiedzialna osoba!!!
Jak ja miałem sunię,i miała cieczkę to nie spuszczaliśmy jej z oka.A gdyby kotka zaginęła to jest wiele możliwości na jej szukanie(portale miejskie w internecie,słupy i przystanki - można taki ogłoszenie przykleić).Sam widziałem ogłoszenia bardzo proste-pisane ręcznie na kawałku papieru,ale przynajmniej widać było że komuś zależało na odnalezieniu "zbiega"Więc proszę Pani Kingo się nie przejmować!!!Kto to słyszał żeby biedny kociak-domownik ileś czasu pozostawał poza domem ,przy takiej byle jakiej pogodzie i głodował! I to całkiem blisko domu.To Pani Łatce pomogła!!!! :D :D :D :ok: :ok: :ok:

Dokładnie jak komus zależy na zwierzaku to jak zaginie to szuka wszędzie.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto kwi 12, 2011 12:01 Re: Kocur w tragicznym stanie Gdynia (potrzebna pomoc finansowa)

Dziś o 4:30 miałam pobudkę Pysia jak zwykle drapała w drzwi by dostać się do córki pokoju.Leżę w łóżku i słyszę miauczenie takie ciche tak się zastanawiałam czy to na dworze ? Ale nagle widzę mój Benio się zerwał z łóżka i już wiedziałam że to Łatka w kuchni miauczy.Oczywiście wstałam by zobaczyć co się stało a ona wyobraźcie sobie chciała po prostu by ją wygłaskać wyściskać wymiziać i potem była już cichutko :) Za to Pysia nie była cichutko ciągle chciała się dostać do córki pokoju latała nam po segmencie zwalała różne przedmioty ech.Dzięki tej nocnej pobudce TŻ prawie by zaspał do pracy.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

[poprzednia][następna]