Przedstawiam Wam nasze pomysły na następną akcję, wszystkie oczywiscie uzgodnione z Formicą

uwagi mile widziane!
Na następną akcję adopcyjną przygotować kilka rzeczy:
1.
Zestaw mini-plakacików edukacyjnych. To mają być kartki A4 z krótkim treściwym tekstem. Powiesimy na tablicach. Oszczędzi nam gadania w kółko tego samego
- opis działalności domów tymczasowych i apel o DT (przygotuje: Marta /
marra)
- plakacik o wirtualnych adopcjach - treść przygotowuje Ola z Tarnowskich Gór /
OlaOla (z forum Miau)
- info "Nie rozmnażaj!" - dlaczego kastrujemy - trzeba to ująć w liczby i fakty żeby dotarło do betonu - to moja działka - Monia /
ma-ja / na miau
sisay- ostrzeżenie o oknach uchylonych i dlaczego nalegamy na siatki na balkonach -
Anulka111- dlaczego warto adoptować 2 koty/ kociaki zwłaszcza - jest artykuł na stronie Sz P , tylko trzeba streścić -
coztego- o pseudohodowlach, rodowodach itp. - biorę ja - Monika /
ma-ja /
sisay.Przygotowałam
kolorowanki dla dzieci ze zwierzątkami, z logo fundacji - na akcji będziemy sprzedawać dzieciakom które będą oglądały zwierzątka, np za 1 zł albo 50 gr, to się ustali.
Wykonaniem zajmie się Marta /
marraPrzed akcją jakiś tydzień przed terminem, proponuję w Platanie powiesić
plakaty informacyjne. Że będzie akcja, że będzie można poznać zwierzaki, przynieść dary rzeczowe i pieniądze oraz zaadoptować. Ludzie wtedy może przyjdą przygotowani i będzie większy ruch. Może mają w domach coś do oddania, to przyniosą, wiedząc ze bedziemy. Byle nie zwierzaki

Plakaty można też rozwiesić w Zabrzu w kilku miejscach -
opracowanie plakatów, wydruk - Oliwia spoza forumWarto też do każdej umowy adopcyjnej dodawać wizytówkę lecznicy albo chociaż dane i adres; powiedzieć ludziom, ze zwierzak będzie leczony przez lekarza, który go już zna i prowadził go wcześniej. Taka mała reklama