Bingo już dawno w domu:)jego siostry-łapiemy na sterylki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 03, 2010 12:35 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt!potrzebna karma dla kociaków

jessi74 pisze:Bingo , który jest w domu tymczasowym szuka domu, , prosimy o ogłaszanie kotka
""Kociak pilnie poszukuje domu na stałe!Jest bardzo spokojnym, opanowanym kotkiem, zupełnie bez odruchów agresji ze strachu, czy stresu, jakim na pewno są dla niego bliskie spotkania z psami i obcymi ludźmi. Nie prycha, nie walczy z innymi kotami. Widać po nim, że jest już tuż, tuż żeby zrobić ten pierwszy krok w stronę człowieka, ale w domu tymczasowym, w którym przebywa możemy mu dac właściwie tylko ciepło i jedzenie.A on potrzebuje czasu i uwagi. A czas ucieka!!! Poza tym jest bardzo ładny, biało-bury no i zdrowy, więc nie zrobi krzywdy innym kotkom zarażając je jakimiś kocimi chorobami ( wynik negatywny na HIV i białaczkę). Jest też bardzo czysty, załatwia się do kuwety. Będzie dobrym towarzyszem, tylko trochę serca i cierpliwości...."

przypomnę Bingo i prośbę o jego ogłaszanie :oops:

i jeszcze dwie dwie jego siostry na ulicy! też pilne! :oops:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt gru 03, 2010 21:17 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt!potrzebna karma dla kociaków

turkawka pisze:A to Marcelinka prawdziwa:
Obrazek

Tutaj na pierwszym planie:
Obrazek

A tutaj ta z tyłu:

Obrazek

cudowne :1luvu: :1luvu: :1luvu: szybko znajdą domki, trzeba je złapać koniecznie.
A co z mamusią? dzikuska czy oswojona? też śliczna :(

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt gru 03, 2010 21:48 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt!potrzebna karma dla kociaków

Dzikuska straszna. Nie chce dać się złapać na sterylkę (nawet pobliski wet pomagal)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Sob gru 04, 2010 7:21 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt!potrzebna karma dla kociaków

A jak u 'naszych' malych? Jakies postepy z panem?
Ja wracajac i idac do pracy sie rozgladam wokol czy jakie kociaki nie cierpia, ale poki co tylko przestraszonego golebia w pracy znalazlam, ktory wcisniety w deski siedzial pol godziny, ale go podkarmilam i poszedl.. Kompletnie nie znam sie na ptakach, moze lepiej go bylo zlapac i do schroniska zadzwonic? Cos mu na pewno bylo, skoro przed ludzmi nie uciekal.. byl bardzo przestraszony - wcisniety w deski na podlodze pod knajpa - na szczescie nikt go nie zauwazyl bo nie moglam go caly czas pilnowac. Z jedzonkiem podeszlam dopiero jak ludzie poszli, jak mu wysypalam to sie skulil. Odeszlam, podszedl do jedzenia, i potem gdzies zwial.

XAgaX konto na zwierzaki zaloze jak juz kotki u mnie beda zeby nie zapeszac.. Juz u mamy sie zadluzylam na jedzonko dla nich i jakos nam to pecha przynioslo..
A tu tak zimno..
Obrazek Obrazek Obrazek

piratka

Od: Śro wrz 22, 2010 23:14

Post » Sob gru 04, 2010 10:28 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt!potrzebna karma dla kociaków

piratko, poproszę kontakt na komórkę do Ciebie, napisz mi na PW :ok:

jessi74

Post » Nie gru 05, 2010 9:45 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt!potrzebna karma dla kociaków

niestety , chyba nie uda sie złapać kotków :( siedza w zamkniętej piwnicy, do której nie mamy dostępu :( pani Alicja też się do mnie nie odezwała :( chyba poproszę jakąś fundację o pomoc w sterylizacji kotek i czeka je już los bezdomniaków :(

jessi74

Post » Nie gru 05, 2010 10:40 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt!potrzebna karma dla kociaków

jessi74 pisze:piratko, poproszę kontakt na komórkę do Ciebie, napisz mi na PW :ok:

Juz daje, jakbym nie obierala nagminnie - bo czasem w pracy nie moge i tez spie w innych godzinach niz wiekszosc ludzi to mi esa wyslij zebym wiedziala ze trzeba oddzwonic
Obrazek Obrazek Obrazek

piratka

Od: Śro wrz 22, 2010 23:14

Post » Nie gru 05, 2010 12:53 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt! MAMY PROBLEM

jessi74 pisze:niestety , chyba nie uda sie złapać kotków :( siedza w zamkniętej piwnicy, do której nie mamy dostępu :( pani Alicja też się do mnie nie odezwała :( chyba poproszę jakąś fundację o pomoc w sterylizacji kotek i czeka je już los bezdomniaków :(

ojej, noiedobrze :-( może poprośić Demi o pomoc, może TOZ coś wskóra? Szkoda aby były bezdomne skoro mają DT i szansę na lepszy los :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie gru 05, 2010 22:28 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt! MAMY PROBLEM

:evil: :evil: :evil:
Pan chyba woli znaleźć je za jakiś czas rozjechane na ulicy, zatrute trutką .... etc.
Nie rozumiem ludzi :evil:

Agness78

Post » Pon gru 06, 2010 9:41 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt! MAMY PROBLEM

Agness78 pisze::evil: :evil: :evil:
Pan chyba woli znaleźć je za jakiś czas rozjechane na ulicy, zatrute trutką .... etc.
Nie rozumiem ludzi :evil:

ja też nie rozumiem takiego bezmyślnego zachowania :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro gru 08, 2010 14:57 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt!potrzebna karma dla kociaków

turkawka pisze:A to Marcelinka prawdziwa:
Obrazek

Tutaj na pierwszym planie:
Obrazek

A tutaj ta z tyłu:

Obrazek

I co z tymi kotkami? :oops:

Agness78

Post » Śro gru 08, 2010 15:13 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt! MAMY PROBLEM

Marcelek, jak jutro przyjedzie na kolacyjkę, to zostanie złapany i pojedzie do swojego domu.
O Marcelinkę było kolejne zapytanie mailem, ale jeszcze nie odpisałam. Jak dowiem się coś więcej, to dam znać. Pozostałe domki, które wcześniej pytały się o dziewczynkę nie oddzwoniły więcej.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Śro gru 08, 2010 21:56 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt! MAMY PROBLEM

turkawka pisze:Marcelek, jak jutro przyjedzie na kolacyjkę, to zostanie złapany i pojedzie do swojego domu.
O Marcelinkę było kolejne zapytanie mailem, ale jeszcze nie odpisałam. Jak dowiem się coś więcej, to dam znać. Pozostałe domki, które wcześniej pytały się o dziewczynkę nie oddzwoniły więcej.

byłoby super żeby już były bezpieczne :oops: ja tu już mocno o nich myślałam :oops: moje łotry jutro lub w piątek jadą do DS.
ale w mojej sytuacji obecnej boję się brać nowego kotka na DT.... :oops: bo nie wiem kiedy nastąpi rozwiązanie :roll: a później nie będzie co z malchem robić... do weta też nie podjadę bo już tylko leżę :?
a ich mamusia będzie miała sterylkę?

Agness78

[poprzednia][następna]