K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 11, 2010 22:55 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Przepraszam że dopiero teraz o tym piszę ale nie miałam wcześniej czasu . Będąc dziś w kociej chatce po nieszczęsne klucze do poprawki zostawiłam 4 reklamówki:
1.reklamówka "piwo tyskie" pozostawiona na górze, na regale w wyremontowanym pomieszczeniu zawierająca torbę z karmy RC OBESITY 3,5 kg - w środku było ok 1 kg karmy dla kotki od Mary- Maraski MARA WEŹ SOBIE TO JEDZENIE Z REGAŁU jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś,
w pomieszczeniu przeznaczonym do remontu na wierzchu kartonowych pudełek zostawiłam:
1. czarną reklamówkę ze rzeczami na bazarki dla kociej chatki (biżuteria gł. sztuczna , książka, filmy DVD,nowy pasek) , z prośbą o pomoc w "obfotografowaniu" rzeczy,Tereniu , przypominam się z tą sprawą , rozmawiałyśmy przez telefon,
2. papierową torbę z perfumerii " natura " z dużą ilością kartek pocztowych, które przynajmniej częściowo mogą się przydać do dziękowania sponsorom,
3. papierową reklamówkę RYŁKO z ekspresem do kawy dla kociej chatki

Mam nadzieję , że uda mi się załatwić jakieś duże, plastikowe szczelne pojemniki na rzeczy żeby można było spakować chociaż część rzeczy zalegających w graciarni ,gdzie trzeba rozpocząć remont .

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto paź 12, 2010 6:00 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Lidka pisze:Może tu warto popatrzeć

http://katowice.gumtree.pl/c-Sprzedam-a ... Z233626467

"Oddam za darmo meble [Gliwice]
Podziel się | drukuj | Zgłoś ogłoszenie

Data dodania 02/10/2010
Cena za darmo
Adres Katowice
Pokaż mapę
Stan Używany

Oddam za darmo meble (szafy, biurka, krzesła obrotowe, biblioteczki, komody, fotele itp.)
Meble są do obejrzenia i odebrania w centrum Gliwic."

Lidka już wczoraj napisalam do kobiety i podalam moj nr telefonu :-)

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto paź 12, 2010 14:39 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

dzień dobry ...
o szafie jeszcze nic nie wiem :(

ps. witam się z pięknego Józefowa :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto paź 12, 2010 15:11 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Filomen pisze:
Lidka pisze:Może tu warto popatrzeć

http://katowice.gumtree.pl/c-Sprzedam-a ... Z233626467

"Oddam za darmo meble [Gliwice]
Podziel się | drukuj | Zgłoś ogłoszenie

Data dodania 02/10/2010
Cena za darmo
Adres Katowice
Pokaż mapę
Stan Używany

Oddam za darmo meble (szafy, biurka, krzesła obrotowe, biblioteczki, komody, fotele itp.)
Meble są do obejrzenia i odebrania w centrum Gliwic."

Lidka już wczoraj napisalam do kobiety i podalam moj nr telefonu :-)

są meble do wzięcia - dziś ustalę z Dorotką i Teresą kwestię transportu
dziękuję za namiary

Filomen

Post » Wto paź 12, 2010 15:19 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Cieszę sę, ż coś z ttego wyszło.
Dobrze czasem pisac i spradzać ogloszenia.
Zajrzałam przypadkowo:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto paź 12, 2010 15:56 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Hej :P
Czy sprawa szafy jest aktualna?
mam 2 -drzwiową na zbyciu,tylko nie wiem czy do wystroju wnętrza będzie pasować :wink:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Wto paź 12, 2010 16:57 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

bardzo pilnie potrzebuje kota regularnie szczepionego zdrowego.Potrzebna jest jego krew dla dwóch kociakow-dwa odeszły na pp
viewtopic.php?f=1&t=118108
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto paź 12, 2010 19:42 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

popakowaliśmy do pudeł i kartonów rzeczy w nieremontowanej części. Dorotka z Teresą i Rafałem jeszcze zostali, ja musiałam sie zbierać.
matka Teresa zdychająco - kaszląca. Okład z mlodej męskiej piersi i do łóżka 8)

Znalazłam nifuroksazyd w syropie - jest na półce w witrynce, proszę podawać 2x dziennie Frodowi bo ma sraczke, na szybie jest kartka rozpisane jaka dawka i przez ile dni.
Teoretycznie powinien tez jeść suche żarcie tylko, ja tak robie jak moje mają. Tylko trzeba by go wtedy zamknąć w boksie. A kiedy i czy był odrobaczany? Może ma lamblie? Zobaczymy jak pójdzie na nifuroksazyd.

Filomen

Post » Wto paź 12, 2010 21:42 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Dziś zrobiłam kociakom ucztę tuńczykową, Burbon o mało mnie przy okazji nie zeżarł :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto paź 12, 2010 23:07 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

skromnie zapytam
czy dałby ktoś rade podjechać jutro do Lidki po cykloferon dla mnie ?
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro paź 13, 2010 9:05 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Podnosimy się, nie spadamy ;)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro paź 13, 2010 10:10 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Hejka, większa część łosoiowych łbów etc. poszła do mar-tiki dla naszych kociochatkowych brzuszków. Wczoraj w schronie podałam kotom gęsty gulasz z łososia z ryżem: z minimalną ilością wody pogotowałam szkielety i płetwy (1kompletny szkielet i dodatkowy ogon i płetwa brzuszna) , z ktorych wcześniej nie dało rady ściągnąć mięsa. Dorzuciłam 1/2 rosołku drobiowego, choc pewnie nie powinnam :oops: Jak sie zaczęły płetwy rozłazić, wygrzebalam calość "wkładu" na miskę a do wywaru wrzucilam 2 garście ryżu. Obrałam bardzo dokladnie wszystko co się dało - w przepisie od ojca Googla było, żeby przetrzeć przez sito, ale bojąc się zdemolować sitko, poszłam w tryb manualny. Potem mięsko i rozgotowana skóra poszly do ugotowanego ryżu.Wszystkie kociska wsuwały aż miło.
Mam nadzieję, że naszym kotom też posmakuje :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro paź 13, 2010 10:18 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Bez rosołku drobiowego:)
Ale za to puscilabym to wszystko przez maszynkę. Szkoda tych ości, a pogotowane chyba dadza sie dobrze przemielić.
Do Barfa miele sie mięso z kośćmi, do tego rybę, trochę żóltka. Może cos takiego warto by. Tylko trzeba mieć maszynke z sitkiem o dużych oczkach.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro paź 13, 2010 10:20 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Alienor pisze:Hejka, większa część łosoiowych łbów etc. poszła do mar-tiki dla naszych kociochatkowych brzuszków. Wczoraj w schronie podałam kotom gęsty gulasz z łososia z ryżem: z minimalną ilością wody pogotowałam szkielety i płetwy (1kompletny szkielet i dodatkowy ogon i płetwa brzuszna) , z ktorych wcześniej nie dało rady ściągnąć mięsa. Dorzuciłam 1/2 rosołku drobiowego, choc pewnie nie powinnam :oops: Jak sie zaczęły płetwy rozłazić, wygrzebalam calość "wkładu" na miskę a do wywaru wrzucilam 2 garście ryżu. Obrałam bardzo dokladnie wszystko co się dało - w przepisie od ojca Googla było, żeby przetrzeć przez sito, ale bojąc się zdemolować sitko, poszłam w tryb manualny. Potem mięsko i rozgotowana skóra poszly do ugotowanego ryżu.Wszystkie kociska wsuwały aż miło.
Mam nadzieję, że naszym kotom też posmakuje :D

Wyżerka super :ok: , ale rosołek drobiowy mozesz sobie darować 8) lepiej wrzuć garść suszonych warzyw, albo świeżych jesli chce Ci sie obierac :wink:
A moze te wszystkie ości dałoby sie jakoś zmiksować ?
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro paź 13, 2010 10:57 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Biorąc pod uwagę jakie twarde były to mocno wątpię - przynajmniej nie moją maszynką. Jak mam oczyszczone mięso (np. z tych łbów) to po prostu ryżu ugotowanego dodaje, miksuje i gotowe. A tak w ogóle to nie wiem, czy nie byoby opcji jak już jesteśmy tym Stowarzyszeniem przez duże S, żeby spróbować wyprosić od np. Carrefoura czy Auchan tego typu resztki - oni chyba też filetują na miejscu a resztki wyciepują, to może za umieszczenie na naszej stronie informacji, że wspierają nas darami rzeczowymi (tzn te resztki) zgodziliby sie je przekazywać? Co o tym myślicie?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]