ewung pisze:Tak sobie myślę i wychodzi mi że przydałyby się następujące ulotki:
1) Dla dzieci - czyli w tym stylu że kotki mówią za siebie - jest już trochę fajnych pomysłów. To na pogadanki do szkoły
2) Dla dorosłych o sterylizacji (tą już mamy)
3) O dbaniu o zwierzaki zimą (początek już jest, muszę dopracować) - proszę o ewentualne uwagi - myślę że teraz to bardzo ważny temat przed zimą. Wcześniej dawałam zarys ulotki - może komuś coś jeszcze przyjdzie do głowy
4) Ogólne dla dorosłych - zajęłabym się w niej i kotami i psami i w niej hasła w stylu:
- że zwierzak musi mieć ciepłe schronienie
- że ma być wykastrowany
- psa nie trzymamy na łańcuchu
- że zwierze też odczuwa ból
- ze jak choruje to do weta
Chodzi mi o hasła dopasowane do rzeczywistości wiejskiej. Ulotki myślę żeby robić w dwóch formatach A4 (21x29,7 cm) czyli duże do powieszenia i A6 (10,5x14,8cm) do rozkładania w różnych miejscach (Pozatym dzięki małemu rozmiarowi będzie ich można zrobić dużo więcej)
Postaram się porobić projekty jak najszybciej. Jak tylko przygotuję jakiś szkic to wrzucę. Czekam dalej na pomysły co do ulotek.
Ja bym dopisała coś o karalności może dla tych dorosłych? Może to ich przekona? Postraszyć?
No, nie wiem. Tak mi przyszło do głowy...
Raz, czy drugi wpuścić tam TOZ jakimś cudem. Najlepiej tak, aby Kociamka nie wiedziała tylko namiary dała jakieś przybliżone?.. Były już takie akcje? (ja w sumie niedługo w wątku Kociamki... - proporcjonalnie do innych).

normalnie - profesjonalna akcja