Kciuki za budowę przytuliska. Bezdomne koty czekają na dom!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 15, 2010 13:29 Re: Poprzyj budowę przytuliska. Bezdomne koty czekają na dom!!!

Tweety pisze:po raz kolejny bardzo dziękuję za wszystkie głosy :1luvu:

ale też właśnie przyszła wiadomość, że Ci u których wykryją praktykę wielokrotnego głosowania ze zmienny IP (nie wiem jak to możliwe, nie znam się) będą mieli obniżone oceny przez jury ...

Po pierwsze - to samo tyczy się problemu niemożności głosowania przez 2 osoby jeśli mają w domu to samo IP.
Po drugie - glosować można nawet z kafejki.
Po trzecie - wykrycie jest teoretycznie możliwe ale z tego co pamiętam dość upierdliwe i czasochłonne
Po czwarte - odnoszę wrażenie że w wielokrotnym głosowaniu przodują jednak studenci :mrgreen: (ciekawe czemu mi to do głowy przyszło :lol: )
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro wrz 15, 2010 14:36 Re: Poprzyj budowę przytuliska. Bezdomne koty czekają na dom!!!

TARNÓW NIE JEST PRZYSTOSOWANY.AZYL POSIADA TYLKO NIEOGRZEWANY BLASZAK.
JESTESMY Z WAMI. UDAŁO SIĘ ZEBRAĆ KILKA GŁOSÓW.PRACUJĘ NAD NASTEPNYMI. W PRACY UDALO SIE TYLKO NA DWÓCH KOMPUTERACH :cry: A MOGŁO BYĆ OK 20. MOZE NIE ZAPOMNA W DOMACH :?:

PANCIA.M

Od: Pt sty 09, 2009 20:01

Post » Śro wrz 15, 2010 15:13 Re: Poprzyj budowę przytuliska. Bezdomne koty czekają na dom!!!

PANCIA.M pisze:TARNÓW NIE JEST PRZYSTOSOWANY.AZYL POSIADA TYLKO NIEOGRZEWANY BLASZAK.
JESTESMY Z WAMI. UDAŁO SIĘ ZEBRAĆ KILKA GŁOSÓW.PRACUJĘ NAD NASTEPNYMI. W PRACY UDALO SIE TYLKO NA DWÓCH KOMPUTERACH :cry: A MOGŁO BYĆ OK 20. MOZE NIE ZAPOMNA W DOMACH :?:

dziękujemy ludziom z Tarnowa :)

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro wrz 15, 2010 15:26 Re: Poprzyj budowę przytuliska. Bezdomne koty czekają na dom!!!

Gibutkowa pisze:

ale też właśnie przyszła wiadomość, że Ci u których wykryją praktykę wielokrotnego głosowania ze zmienny IP (nie wiem jak to możliwe, nie znam się) będą mieli obniżone oceny przez jury ...

Po pierwsze - to samo tyczy się problemu niemożności głosowania przez 2 osoby jeśli mają w domu to samo IP.
Po trzecie - wykrycie jest teoretycznie możliwe ale z tego co pamiętam dość upierdliwe i czasochłonne
Po czwarte - odnoszę wrażenie że w wielokrotnym głosowaniu przodują jednak studenci :mrgreen: (ciekawe czemu mi to do głowy przyszło :lol: )

Niestety wystarczy, że trafią na to forum - o co z pewnością "ktoś życzliwy" zadba - i poczytają:/
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Śro wrz 15, 2010 15:29 Re: Poprzyj budowę przytuliska. Bezdomne koty czekają na dom!!!

Zmobilizowałam kogo mogłam :) na naszej stronce jest ogloszenie i na facebooku znajomi powiadomieni.
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Śro wrz 15, 2010 15:36 Re: Poprzyj budowę przytuliska. Bezdomne koty czekają na dom!!!

Myślę, że dobrze byłoby, żeby wszyscy tak radośnie oznajmiajacy swoje kolejne głosowania na wszelki wypadek usuneli te zapisy. Licho nie śpi.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro wrz 15, 2010 15:51 Re: Poprzyj budowę przytuliska. Bezdomne koty czekają na dom!!!

graszka_gn pisze:
Gibutkowa pisze:

Niestety wystarczy, że trafią na to forum - o co z pewnością "ktoś życzliwy" zadba - i poczytają:/

taaa, "życzliwi" to potęga, po trupach, byleby byli najważniejsi i ich na wierzchu, obojętnie kto na tym wszystkim straci :evil:

Tweety

Post » Śro wrz 15, 2010 16:11 Re: Poprzyj budowę przytuliska. Bezdomne koty czekają na dom!!!

Spokojnie, spokojnie... tak mi się coś zdaje, że znacznie się w tym sms zagalopowano... z kilku powodów, ale przede wszystkim nie bardzo wiadomo dlaczego ocena pomysłu miałaby być obarczana odpowiedzialnością za działania głosujących.. ani to logiczne, ani zgodne z regulaminem.

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Śro wrz 15, 2010 16:25 Re: Poprzyj budowę przytuliska. Bezdomne koty czekają na dom!!!

Jose Arcadio Buendia pisze:Spokojnie, spokojnie... tak mi się coś zdaje, że znacznie się w tym sms zagalopowano... z kilku powodów, ale przede wszystkim nie bardzo wiadomo dlaczego ocena pomysłu miałaby być obarczana odpowiedzialnością za działania głosujących.. ani to logiczne, ani zgodne z regulaminem.

rozumiem, że tez już dostaliście. Ale masz rację, jak można odpowiadać za głosujących, zwłaszcza tych, o których nie ma się pojęcia? :roll:

Tweety

Post » Śro wrz 15, 2010 16:52 Re: Poprzyj budowę przytuliska. Bezdomne koty czekają na dom!!!

A można wiedzieć kto się podpisał w tym smsie?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro wrz 15, 2010 17:19 Re: Poprzyj budowę przytuliska. Bezdomne koty czekają na dom!!!

My dostaliśmy tylko pierwszą połowę - urwane zdanie, bez podpisu.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro wrz 15, 2010 17:29 Re: Poprzyj budowę przytuliska. Bezdomne koty czekają na dom!!!

CoToMa pisze:A można wiedzieć kto się podpisał w tym smsie?

nikt się nie podpisał...;)

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Śro wrz 15, 2010 17:41 Re: Poprzyj budowę przytuliska. Bezdomne koty czekają na dom!!!

Jose Arcadio Buendia pisze:
CoToMa pisze:A można wiedzieć kto się podpisał w tym smsie?

nikt się nie podpisał...;)

tak myślałam :smokin:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro wrz 15, 2010 17:56 Re: Poprzyj budowę przytuliska. Bezdomne koty czekają na dom!!!

Zwracam uwagę, że w opisach projektów jest metryczka pomysłodawcy z numerem komórki. Każdy może sobie wysłać esemesy dowolnej treści na wyszczególnione numery. Nawet jeśli wyświetla się numer nadawcy, nie ma pewności, że nie skorzystano z programu "podszywacza". Oficjalne informacje podaje się drogą oficjalną, a nie esemesem.

Teoretycznie istnieje możliwość sprawdzenia id konkretnego komputera, jednak powinien to robić program przyjmujący głosy i automatycznie takie odrzucać, tak jak odrzuca IP, które już zarejestrował.

nighthawk

Od: Pon maja 24, 2010 10:42

Post » Śro wrz 15, 2010 19:17 Re: Poprzyj budowę przytuliska. Bezdomne koty czekają na dom!!!

Tweety pisze:
Jose Arcadio Buendia pisze:Spokojnie, spokojnie... tak mi się coś zdaje, że znacznie się w tym sms zagalopowano... z kilku powodów, ale przede wszystkim nie bardzo wiadomo dlaczego ocena pomysłu miałaby być obarczana odpowiedzialnością za działania głosujących.. ani to logiczne, ani zgodne z regulaminem.

rozumiem, że tez już dostaliście. Ale masz rację, jak można odpowiadać za głosujących, zwłaszcza tych, o których nie ma się pojęcia? :roll:

Urząd Marszałkowski organizując głosowanie konkursu internetem powinien zadbać o wykluczenie od razu głosu wg nich -głosu podwójnego, tym bardziej że ograniczył możliwość głosowania osobom zamieszkujacym w jednym domu.
Urząd nie wysyła wiadomości sms nie podpisując się.
Na sms jest numer telefonu z jakiego został wysłany, więc można sprawdzić czy to z Urzędu Marszałkowskiego wyszło
i zachować do protestu lub odwołania. Ciekawe czy wszyscy pomysłodawcy dostali taki sam sms.

Po za tym projekt studentów -jak dla mnie ma za dużo głosów - jest to projekt nierealny i wymagajacy procedur i oraz głosowania sejmiku województwa czy krakowskich radnych oraz posłów ii senatorów.

Oficjalnie zgłoszony projekt to i oficjalne zastrzeżenia, tym bardziej ze głosowanie jeszcze się nie skończyło o jury konkursu nie przystapiło do oceny projektów i liczenia głosów.

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

[poprzednia][następna]