PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 05, 2010 19:37 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Przedszkolaki i Biedronki szukają domów

Biedronek właśnie przed chwilą pojechał do DS. DS super, jestem b. zadowolona i na mojej dzielnicy :D .
Pani wypełniała kwestionariusz na naszej stronie internetowej, www.pkdt.pl
Jedyna niewiadoma to czy dobrze przyjmą go dwie tamtejsze rezydentki. Trzeba trzymać kciuki.

Jednak liczba kotów u mnie nadal constans :roll:
Dziś przywiozłam około 3,5 miesięczną koteczkę szylkretkę z białym z wrzeszcza.
Co gorsza ona ma jeszcze 2 takie siostry :roll: je też będę musiała zgarnąć skoro juz zaczęłam...
Kotki są już całkiem spore, ale nie są bardzo dzikie, przynajmniej na dziś sprawiają takie wrażenie, ta co mam w domu jest przestraszona ale nie agresywna.... oby nie były dzikie z takim umaszczeniem to pewnie z domkami nie będzie problemu.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro paź 06, 2010 10:08 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Przedszkolaki i Biedronki szukają domów

Szylka miauczała żałośnie w nocy, chyba tęskni za rodzeństwem, cóż nie mam wyjścia muszę jej siostrę przywieźć :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro paź 06, 2010 11:47 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Przedszkolaki i Biedronki szukają domów

to zostawisz tę jedną samą siostrunię....??????? :cry:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro paź 06, 2010 11:48 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Przedszkolaki i Biedronki szukają domów

biamila pisze:to zostawisz tę jedną samą siostrunię....??????? :cry:

No coś ty !!! Teraz to już muszę wszystkie wziąć.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro paź 06, 2010 13:49 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Przedszkolaki i Biedronki szukają domów

Ufff...to dobrze, tzn. ... wiem, że masz dużo tymczasków, ale jak miała tri to znalazłam im dobre domki w tydzień i to w wakacje.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro paź 06, 2010 14:20 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Przedszkolaki i Biedronki szukają domów

mpacz78 pisze:Biedronek właśnie przed chwilą pojechał do DS. DS super, jestem b. zadowolona i na mojej dzielnicy :D .
Pani wypełniała kwestionariusz na naszej stronie internetowej, http://www.pkdt.pl
Jedyna niewiadoma to czy dobrze przyjmą go dwie tamtejsze rezydentki. Trzeba trzymać kciuki.

Jednak liczba kotów u mnie nadal constans :roll:
Dziś przywiozłam około 3,5 miesięczną koteczkę szylkretkę z białym z wrzeszcza.
Co gorsza ona ma jeszcze 2 takie siostry :roll: je też będę musiała zgarnąć skoro juz zaczęłam...
Kotki są już całkiem spore, ale nie są bardzo dzikie, przynajmniej na dziś sprawiają takie wrażenie, ta co mam w domu jest przestraszona ale nie agresywna.... oby nie były dzikie z takim umaszczeniem to pewnie z domkami nie będzie problemu.

Że ja mam jeszcze kocięta...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Śro paź 06, 2010 15:12 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Przedszkolaki i Biedronki szukają domów

biamila pisze:Ufff...to dobrze, tzn. ... wiem, że masz dużo tymczasków, ale jak miałam tri to znalazłam im dobre domki w tydzień i to w wakacje.

Wiesz, tu jest ten problem, że te kotki mają 3,5 pod 4 miesiące, są dość dzikie, trzeba było je łapać wcześniej, ale nie wiedziałam, że tam są...
Właśnie złapałam drugą, trochę się wścieka ... ta pierwsza była spokojniejsza.
No nic, zobaczymy, może się jeszcze oswoją.
Ostatecznie jak będą bardzo dzikie, mogę je potrzymać aż podrosną do sterylki, wysterylizować i wypuscić, wysterylizować można spokojnie w wieku 4,5 mies.
Tylko tego też nie chciałabym robić, bo u Ewy na podwórku te koty nie mają zbyt bezpiecznego życia...
No nic bądźmy dobrej myśli, muszą się oswoić.

Trzecia kolorowa została jeszcze na podwórku, ale nie martw się nie sama: jest tam gdzieś jej matka, oraz dwójka takich też młodzików w jej wieku: całe czarne i bure z białym (płci nie znam).

Kolorowe nazwę sobie wspomnieniowo-wakacyjnie: Riła i Musała.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro paź 06, 2010 15:58 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Przedszkolaki i Biedronki szukają domów

seja pisze:Że ja mam jeszcze kocięta...

A co? Marzy ci się takie wściekłe i kolorowe :lol: Naprawdę nie ma czego zazdrościć, ta druga na niezłe diablę na razie wygląda, fuka i się wścieka przy próbach zbliżenia się do niej, zastanawiam się co ja robię :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro paź 06, 2010 17:07 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Przedszkolaki i Biedronki szukają domów

Moniko to o niczym nie przesądza, przykład...Kali i Kala - Kali pogryzł P. Zdenie a okazał się miziakiem, Kala pomimo braku reakcji typu: gryzienie czy drapania, 3 miesiące oswajania a miziakiem wciąż nie jest..Przykład nr 2, Igor i Iwan - twierdziłaś, napisałaś w ogłoszeniach że Iwanek był furiatem i charakternym kotkiem a Igor to ciapa i bardziej uległy - a co było ---> Iwanek miziak, Igor wycofany i uciekający przez 2.5 m-ca

Mam nadzieję że ten scenariusz się powieli :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro paź 06, 2010 18:22 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Przedszkolaki i Biedronki szukają domów

No tak masz rację, czasem te na poczatku spokojne, okazują się wycofane i trudniej się oswajają niż te "furiaty". Oby obie się oswoiły.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw paź 07, 2010 10:17 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Przedszkolaki i Biedronki szukają domów

Wieści z DS Biedrnka :D

"Biedronek ma się dobrze! Wczoraj wieczorem zaszył się w kątku, w nocy spenetrował całe mieszkanie ale bardzo kulturalnie i cicho. Większość dzisiejszego dnia też przespał pod łózkiem, ale jadł przyniesione pod nos jedzenie, więc się nie martwiłam. Skorzystał też z kuwety.No i własnie teraz (koło godz.20.30) wyszedł do nas, łasi się i mruczy:)) Chyba nas polubił:))
Nasze koty od początku nie narzucały się tylko obserwowały. Nie było żadnych kłopotów, jak na razie przynajmniej."
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw paź 07, 2010 15:01 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Przedszkolaki i Biedronki szukają domów

Kochani, mam kolejną "akcję", tym razem na Sobieszewie.
Starsi państwo, emeryci, mają działkę w Sobieszewie (mieszkają na Żabiance), w zeszłym roku skądś przyszły i zamieszkały tam dwie kotki, państwo je karmili, z pełnym poświęceniem doglądali również całą zimę, ale niestety w porę się nie jorgnęli, że dwie kotki to się mogą rozmnożyć ...

W maju tego roku obie kotki się okociły :? Z tej młodzieży na działce zostały 3 kociaki (jeden zaginął, kilka państwo rozdali). 3 tygodnie temu jedna z tych kotek co miały młode w maju znów się okociła :?

Wstałam dziś przed świtem i pojechałam tam z państwem, złapałam dwie kocice: Jedną z tych majowych matek (która cudem w drugą ciążę w tym roku nie zaszła) oraz jedną młodą koteczkę 5-miesięczną z tych majowych. Obie zawiozłam na sterylki na Elbląską. Pan dał kasę na jedną sterylkę , drugą na razie wyłożyłam (emeryci nie mają kasy za bardzo ledwie stać ich na karmienie tej bandy ale może coś jeszcze wyskrobią na sterylki), koszty transportu też pokrywa ten pan.
Jutro rano jadę tam znów z nimi, wypuścić te dziś sterylizowane i sprawdzić jakiej płci jest to trzecie majowe młode, jeden jest na pewno kocurek.
To by było na teraz wszystko, pozostaje jeszcze ta matka co ma teraz trzytygodniowe młode, ale jej teraz ciachnąć nie mogę , mam nadzieję, że potem jak odkarmi w porę zdążymy.

I tak jestem pod wrażeniem ich zaangażowania w sprawę i świadomości biorąc pod uwagę, że to starsi ludzie, szkoda tylko, że tej świadomości nie nabrali jesienią zeszłego roku, gdy kotki były tylko dwie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt paź 08, 2010 8:41 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Przedszkolaki i Biedronki szukają domów

To kciuki za `Akcję Sobieszewo` [byłam tam na pierwszych w życiu koloniach, w drugiej klasie podstawówki :mrgreen: ].

Kompletnie nie mam czasu doczytywać zaprzyjaźnionych wątków... :oops:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt paź 08, 2010 9:52 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Przedszkolaki i Biedronki szukają domów

Ja miałam tam praktyki studenckie kiedyś (dokładnie w Świbnie) z ruralistyki ... a teraz przyszło mi tam koty łapać ...

Niestety trzecie z majowych młodych okazało się dziewczynką i właśnie pojechało na sterylkę.
Czyli na razie mam z tym tematem spokój, jeszcze została ta matka co ma trzytygodniowe kocięta teraz ale to na potem akcja.

"Szalone szylkrety" przemieniły się w cudowny sposób, wczoraj wieczorem zaczęły mruczeć i wyginać grzbieciki do głaskania 8O , co prawda czasem jeszcze sykną jak się przestraszą jakiegoś hałasu czy gwałtownego ruchu, ale wszystko jest na dobrej drodze, uff, bo już się martwiłam, że całkiem zwariowałam i dałam się namówić Adze Marczak na jakąś głupotę, że je wzięłam... muszę jeszcze trzecia złapać... ale chyba dopiero w poniedziałek, bo dziś musimy z naszego podwórka zabrać 4 małe kociaki i ich mamę na sterylkę i kontenerów mi dziś nie starczy...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob paź 09, 2010 8:12 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Przedszkolaki i Biedronki szukają domów

W pokoju, który miał być moim gabinetem, a dawno już stał się kocią izolatką (ja z komputerem przeniosłam się do salonu), siedzi cała rodzinka: "Czarna Mateczka" - już po sterylce i jej czwórka młodych.

Kurde małe urodziły się 15 lipca a ich matka wczoraj wysterylizowana była już w 6-tym tygodniu ciąży 8O . Będzie u mnie na rekonwalescencji, potem wróci na nasze podwórko.

Małe: cała czarna Sofi, biała w brązowe łatki - Fivecent, biały kocurek z czarnymi łatkami jeszcze bez imienia, i Arda - chyba kotka bo jeszcze nie udało się sprawdzić - jako jedyna z rodzeństwa jest dzika i agresywna, wczoraj niezłego rabanu u weta narobiła, ugryzła mnie, koleżankę uciekła pod szafki tak, że wet musiał ją kijkiem z pętelką wyciągać spod szafek ...
Natomisat Sofi i Fivecent same podchodzą do człowieka, można je na rękach nosić, kocurek trochę nieufny ale nie agresywny.
Małe mają świerzb uszny, miały troszkę pchełek, i po wczorajszym odrobaczeniu wydalają wielkie nicienie.
Trochę aktualnych zdjęć:
Obrazek
Jasiu i przedszkolaki: Filipka i Rysia
Obrazek
To jest brzuszek Kropci - urocze nie?
Obrazek
Szalone Szylkrety: Riła i Musała
Obrazek
Riła
Obrazek
Fivecent - koteczka
Obrazek
Sofi - koteczka
Obrazek
Kocurek
Obrazek
Arda (chyba koteczka)

Niedługo będa lepsze zdjęcia koteczków, nie takie spod szafy - ale wczoraj była tylko taka możliwość.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]