Never pisze:BTW na Mokotowie dopiero ruszyła akcja z talonami i kasa powinna byc jeszcze dłuuugo.
tu masz nieprecyzyjne informacje. Na talony mokotowskie łapałam koty od marca i właśnie kończy im się pierwsza pula pieniędzy.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Never pisze:BTW na Mokotowie dopiero ruszyła akcja z talonami i kasa powinna byc jeszcze dłuuugo.
dellfin612 pisze:XAgaX pisze:mam jeszcze taki pomysł- w wielu miejscach na różne cele odbywa się zbiórka nakrętek po napojach, środkach czystości etc. Sama mam "tego" trochę- w zbieranie wciągnęła mnie koleżanka z pracy. Dlaczego więc nie zorganizować takiej zbiórki wśród kolegów, znajomych, w szkole dzieci etc., a uzyskanych ze sprzedaży pieniędzy nie przelać na konto Kasy? Dodatkowo jest to genialna okazja do opowiedzenia o celu akcji i o tym, dlaczego kastracja jest tak ważna![]()
konstruktywna krytyka oczywiście mile widziana
Świetny pomysł![]()
Poproszę o szczegóły takich akcji, nic o nich nie wiem. Jakie nakrętki konkretnie i co dalej z tym zrobić.
villemo5 pisze:Sama zbieram, ale tak od niechcenia, bo nie wiem gdzie to przekazać dalej... A gdyby na sterylki szło, to cała moja rodzina się zaangażuje. XAgaX możesz więcej info dać?
A tymczasem...
mam 5 szt. różnych kosmetyków kolorowych: szminka, lakier, tusz do rzęs, jakiś niesamowity, różowy błyszczyk do ust.
Komu przekazać na bazarek?
delfin612 pisze:Alareipan, jak wygląda kolejka?
kinia098 pisze:Wy to tam dobrze macie z tymi talonami
XAgaX pisze:cieszę się, że pomysł się podoba, a chodzi o zbieranie nakrętek z plastikowych butelek po napojach, kosmetykach (np. szamponach) i środkach czystości, znalezienie punktu skupu gdzie takowe przyjmują (podobno nie jest to bardzo trudne) i oddanie zysku na Kasęniestety nie mogę zrobić ze swojego pokoju nakrętkowego centrum, bo i tak się ledwo w nim mieszczę
chyba, że ktoś NAPRAWDĘ nie będzie w stanie inaczej spieniężyć tych korków, bo nie będzie miał gdzie.
dellfin612 pisze:kinia098 pisze:Wy to tam dobrze macie z tymi talonami
kinia, na pewno macie Urząd Gminy, a w nim Wydział Ochrony Środowiska.
Sprawdź, czy prowadzona jest akcja mająca na celu ograniczenie populacji kotów wolnożyjących; być może rejestrują się tam karmicielki i dostają jakąś karmę, a najważniejsze czy miasto finansuje kastracje i szczepienia.
alareipan pisze:Po pierwsze, dziękuję za przelewy Gohag i Zabers![]()
![]()
Po drugię, Sabina nie miałaś tych pieniędzy, bo stało się coś dziwnego. 14.06 dostałam przelew z konta Tojego mężaNie wiem czy sie pomylił i mi odesłał mój przelew, czy system się zafiksował
W pw posyłam Ci skan z mojego banku - ja jestem odbiorcą, a mąż nadawcą
Sprawdzicie, bo nie wiem co teraz zrobić
![]()
Po trzecie, Martyna dzięki za info, jak będę kogoś dopisywać, to zmienię
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Evilus, ewar, Google [Bot] i 451 gości