Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 18, 2010 12:15 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

witam się po kilkudniowej nieobecności, gościu mnie gania teraz z jazdami bo już mam końcówkę i nie wiem jak się nazywam normalnie.

Aglo tak ja jestem z cz-wy 4,5 roku temu się wyprowadziłam dopiero :)

Iza na Tęczy rzezy ię dzieją okrótne, wiem że Ci ludzie musza to robić ale... aż mi słów zabrakło. Biedne kociaki, nawe nie mysle jakie one sa przerażone i jeszcze w tym roku jak na złość zima się uparła i nie chce odpuścić. Nie masz lekko :( Zimy zawsze są ciężkie ale teraz to jakaś paranoja jest i fatum...

Ale za to mąż :) Panie A. :ok: :ok: Bardzo się cieszę że masz wsparcie, choć teraz jest w pracy...

Wiem że całkowicie nie na temat, ale ja się muszę pochwalić Wam bo dopiero w sobotę na USG dał się dzisiuś podejżeć i będzie synek :D Imienia jeszcze nie mamy, jakoś tak nam po głowie chodziła druga dziwwczynka i dla chcłopca imienia nie było. Ale Sebuś dumny jak nie wiem co bo ma synka :D ja tam nie wiem o co tym facetom chodzi z tymi chłopakami :roll: Julcia się cieszy że nikt jej lalek nie będzie zabierał a wreszcie będzie się miała z kim samochodami bawić :D
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Pon sty 18, 2010 12:17 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Iweta pisze: Zbiórka na suchą karmę, dla kotów pod opieką Izy

Bardzo proszę o wpłaty choćby kilku złotowe, Iza nie da rady dołożyć z własnych pieniędzy, choć bardzo chciała, ale sama jest w tej chwili w trudnej sytuacji

Proszę pomóżmy zebrać potrzebną kwotę na suchą karmę, wpłacając chociaż 5 zł. Pomóżmy przetrwać im zimę

Brakuje nam jeszcze ok.150 zł :roll:
Obrazek--

nifredil

Post » Pon sty 18, 2010 15:33 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Izo gratuluje meza :ok: (zeby moj tz choc w pracach domowych ,tych naklzejszych ,byl taki pojetny, to bylabym najszczesliwsza baba na swiecie :twisted: )

Aga no jak to-syn to przedluzenie nazwiska rodowego-tego chlopy takie dumne 8)

dalej zaklinam zime aby poszla sobie precz :evil:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pon sty 18, 2010 16:59 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Marta z naszym nazwiskiem to jest tak że w PL faktycznie kończy się na Sebku i osób je noszących jest kilka, ale ja tam tego nie rozumiem :roll: było mi wszystko jedno, ważne że jest w idealnym zdrowiu ale już chyba wiem dlaczego takie ruchliwe tak daje mi popalić w końcu to chłopaczysko :D teraz mam dylemat wózkowy za dużo tego jest

A zimę zaklinaj, niech ten śnieg choć trochę zejdzie
Obrazek--

nifredil

Post » Pon sty 18, 2010 18:24 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

wlasnie rozmawialam z mama i chyba zaklinanie zaczelo pomagac bo u mnie w miescie juz jest odwilz :mrgreen:

wiora

Post » Pon sty 18, 2010 18:32 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Hurrra wpłynęło 100 zł od feryenne :ok:

Serdecznie dziekujemy :D

Nifredil, jesli bedziesz robiła rozliczenie, prosze dopisz feryenne :D
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon sty 18, 2010 19:06 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Iweta pisze:Hurrra wpłynęło 100 zł od feryenne :ok:

Super :D Już aktualizuję wpłaty. Bardzo dziękujemy!!!
Obrazek--

nifredil

Post » Pon sty 18, 2010 19:09 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Wszystkie wpłaty na karmę

22.12 Anakolada 20,00
23.12 Wiora 30,00
05.01 Aglo 50,00
05.01 Małgosiab 40,00
07.01 Bemka 8,00
07.01 Bemka 25,00
07.01 Wiora 20,00
10.01 Anna3 60,00
14.01 Ja-Ba 100,00
14.01 Małgorzata B-S 20,00 (wpłata bez nicka, podaję imię i pierwsze litery nazwiska)
14.01 Nifredil 40,00
18.01 feryenne 100,00

Daje to kwotę 513,00
Obrazek--

nifredil

Post » Pon sty 18, 2010 21:19 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

:mrgreen: bardzo dziekujemy :1luvu:

wiora

Post » Pon sty 18, 2010 23:09 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

hoopkam wieczornie i uciekam spać :)
Obrazek--

nifredil

Post » Pon sty 18, 2010 23:13 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Witam Serdecznie Dziewczyny. :)
Wróciłam kilka minut temu. Gorzej niz wczoraj. Dobrze ze odwilż ale gorzej sie prowadzi rower.
Dziś spotkała nas Wielka Niespodzianka. Panie Inspektorki z TOZu przywiozły nam dla kociaków cały wypakowany po dach samochód poduszek, kolderek, legowisk dla kociakow, kocyków. W tym dwa wiklinowe duze kosze i wiklinowa budka, chodniczki i kawałek wykładziny. Wszystkie rzeczy w idealnym stanie. To dary z Niemiec. Pięknie Dziekujemy z Całego Serca. :1luvu: Jeszcze nie zdazyłam nawet wszystkiego obejrzec, ale kilka rzeczy zabrałam jak jechałam do kociaków na działkę. I tak Zuzia dostała sztucznego misia i barania skórke. Podobało sie jej bardzo i zaraz sie ulokowała. Myszka mieciutki ciepły kocyk. Czaruś dostał chodniczek łazienkowy i miekkiego misia do tego aby mogł spokojnie przed piecykiem zasiaść i sie grzac, jak to codzień robi. Zrobie zdjęcia to Same zobaczycie Dziewczyny a jest na co patrzeć. :D
Tak więc dziś ledwo pchałam ten rower bo oprócz jedzonka mialam jeszcze torbe z prezentami dla kociaków na kierownicy. Było bardzo cieżko ale ogromnie sie ucieszyły. Zapomnialam o Negritce i obiecałam jej ze jutro coś i dla niej sie znajdzie. Oczywiście zeby mogła sie okopać.
Oprócz tego dotarł do nas 1 worek suchej karmy. Nie wiem moze nie mieli w Hurtowni? Tak czy inaczej kociaki byly szczesliwe. Zwłaszcza kilka które uwielbiaja ta karmę.
Teraz gorsze wiadomości.
Niestety znów nie pokazał sie Cyrylek. :( Nadal nie ma Juniorka. :( Nie ma również od dwoch dni Celinki. :( Boję sie o Celinke bo byla przy Parkingu razem z jej Czarnym braciszkiem który zginał. Rozmawiałam dziś przez telefon z Karmicielem. Jest pewny ze to pies. Oglądał ciałko. Były wyrazne rany.
Z kolei Bezdomny mowił mi dzisiaj ze o godzinie 7.00 rano po Tęczy biegały dwa psy , tym razem bez własciciela. Jeśli to prawda to musiały być psy które mieszkaja w poblizu i sa puszczane luzem. Znam miejsce gdzie facet ma takie psy i wielokrotnie widziałam jak ganiaja. Sa agresywne i ganiają koty. Nie wiem jednak i nie jestem pewna czy to te same psy, bo nie widzialam tego osobiście jak biegaja po Teczy.Jeśli to one, to maja do przebycia krótka dosć drogę ze swojej posesji i jest duze ryzyko ze moga sie tam pojawiac nawet codziennie.Mysle ze Bezdomny mowił prawde. Widziałam dziś na Teczy duze ślady psich łap. Same koty były mocno wystraszone i ciagle rozgladały sie na boki. Musza byc bardzo przestraszone i czujne bo nawet boja sie kaczek.Napisalam skarge do TOZu ale nie wiem co jeszcze mozna zrobic? Poprostu niewiem.Musiałabym tam spędzac 24 godziny na dobę co najmniej przez tydzień aby to zobaczyc na własne oczy i zobaczyć dokad te psy zmierzaja i czy to te same psy.Nie wiem juz .Tak wiele kociaków zgineło. To jakaś patowa sytuacja.Martwie sie. Pozdrawiam Kochani i Dziekuje ze JESTESCIE.
:)
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pon sty 18, 2010 23:16 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Iweta pisze:Hurrra wpłynęło 100 zł od feryenne :ok:

Pięknie Dziekujemy. To naprawde Wspaniałe wieści. Kochani karma juz coraz blizej. Wszystko dzięki Wam. JESTEŚCIE KOCHANI. :1luvu:
Obrazek

Afatima

Post » Wto sty 19, 2010 6:38 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Dzień dobry :D
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto sty 19, 2010 9:37 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

I jeszcze coś Dziewczyny. Dwa nasze kotki od czarnej kici bez oczka maja juz nowe domy. :D Jeden jest w Domku sam, drugi trafił do drugiego kotka i psa. Kciuki, aby wszystko układało sie pomyślnie. Zdjęcia jednego z kociakow jutro wstawimy na wątek.

Dodatkowo dzisiaj przy okazji darów otrzymaliśmy cztery worki Mruczusia i cztery opakowania suchej karmy. Oraz lek dla Cyrylka. Pięknie Dziekujemy. :D

Ale niestety Cyrylka narazie nie ma.
:(
Obrazek

Afatima

Post » Wto sty 19, 2010 12:17 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

dzień dobry

super żę Panie przyniosły tyle prezentów dla kociaków!! I oczywiście mocne kciuki za domku :ok: :ok: Ale niestety są też i gorsze, psy to faktycznie jest udręka dla kotów, a ludzie jeszcze bezmyślnie je podpuszczają :evil: i tak się uczy agresji zwierząt.... biedne kociaki oby skarga w Tozie coś dała
Obrazek--

nifredil

[poprzednia][następna]