K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 16, 2009 14:16 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

BUDKI - RAPORT :)

na razie wiem tyle:

1) BUDKI
- w Makro jest promocja do poniedziałku na styropianowe pudełka: 42 litry w cenie 22,4 zł i 62 litry w cenie 26,34 zł
- lub możemy je kupić na allegro (link od lutry), gdzie większa budka 52 litrów (wymiary zewnętrzne: 600x400x340 mm, wewnętrzne: 540x340x280 mm) kosztowałaby w sumie (razem z transportem): 23,27 zł. Tam musimy zamówić minimum 9 sztuk lub wielokrotność
- sprawdzone otrzymane namiary: Elpak (mają tylko malutkie pudełeczka na obiady), Active Pack (nie zajmują się tym), Dis-Pack (nie mają, musieliby zamówić, na razie Pan nie wie ile to kosztuje, sam podpowiedział mi Makro)

2) SKRAWKI Z POLARA
- sprawdzony kontakt pierwszy od Ogochy, ale gratka: za darmo, ale w Warszawie
- sprawdzony kontakt drugi od Ogochy, ale gratka: za darmo, ale w Łodzi
- sprawdzony kontakt trzeci od Ogochy, forum miau: napisałam do Iwety, czekam na odpowiedź
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pt paź 16, 2009 14:31 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Brat i siostra czyli Mruczuś i Joasia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Pt paź 16, 2009 14:40 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

........................................................................
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pt paź 16, 2009 14:50 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Miuti, napisz do Lutry pw i nie przejmuj sie :)
to trzeba osobiscie obgadac i bedzie dobrze
pozdrawiam
zo

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Pt paź 16, 2009 16:48 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Udało mi się wydębić w sumie 6 pudeł od apteki szpitalnej i obiecali, że będą odkładać, jak dostaną. Tylko że zamawiają wg potrzeb, więc nie wiadomo, kiedy będzie dostawa. Mam zadzwonić w przyszłym tygodniu. W ten sposób mogę robić zapasy na bieżąco.

Te mniejsze budki z Allegro (http://allegro.pl/item766338785_pudelko ... l_szt.html) są moim zdaniem na drobnego kota albo podrostka. Stwierdzam wsadziwszy kota swego do mniej więcej takiej samej.

Mam też trochę takiej 'pianki, jak ta biała na zdjęciach tutaj: http://moim-zabim-okiem.blog.pl/archiwu ... 4539161url

W sprzątaniu na Kocimskiej nie pomogę, nie będzie mnie w Krakowie, natomiast będę mogła wziąć któryś dyżur, prawdopodobnie ranny. Określę się, jak mi się studenci określą, czyli w przyszłym tygodniu na początku :roll: .
Transportowo jestem bezużyteczna, bo nie mam prawa jazdy.

Czy dobrze rozumiem, że Arwet już może trzymać koty? Edit_f, daj proszę znać, kiedy będziecie jechać, bo mogłabym kogoś złapać do wycięcia.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pt paź 16, 2009 17:02 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

lutra pisze:Ok. mamy więc obsadzone następujące:
Poniedziałek:
rano
wieczór
Wtorek:
rano - Jafusia
wieczór
Środa
rano
wieczór
Czwartek
rano
wieczór
Piątek
rano
wieczór
Sobota
rano
wieczór
Niedziela
rano
wieczór - Leone

Wykopałam się z zasp i mam międzylądowanie we Wrocławiu - już do Tweety zgłaszałam, że mogę przejąć wtorki i czwartki po południu.
Proszę o wpisanie.
Na spotkaniu tradycyjnie mnie nie będzie. W weekendy pracuję poza Krakowem :(
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt paź 16, 2009 18:45 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

queen_ink pisze:Udało mi się wydębić w sumie 6 pudeł od apteki szpitalnej i obiecali, że będą odkładać, jak dostaną. Tylko że zamawiają wg potrzeb, więc nie wiadomo, kiedy będzie dostawa. Mam zadzwonić w przyszłym tygodniu. W ten sposób mogę robić zapasy na bieżąco.

Te mniejsze budki z Allegro (http://allegro.pl/item766338785_pudelko ... l_szt.html) są moim zdaniem na drobnego kota albo podrostka. Stwierdzam wsadziwszy kota swego do mniej więcej takiej samej.

Mam też trochę takiej 'pianki, jak ta biała na zdjęciach tutaj: http://moim-zabim-okiem.blog.pl/archiwu ... 4539161url

W sprzątaniu na Kocimskiej nie pomogę, nie będzie mnie w Krakowie, natomiast będę mogła wziąć któryś dyżur, prawdopodobnie ranny. Określę się, jak mi się studenci określą, czyli w przyszłym tygodniu na początku :roll: .
Transportowo jestem bezużyteczna, bo nie mam prawa jazdy.

Czy dobrze rozumiem, że Arwet już może trzymać koty? Edit_f, daj proszę znać, kiedy będziecie jechać, bo mogłabym kogoś złapać do wycięcia.

no tak.. w arwcie jest taki mini mini mini hotelik.. na kilka koteczków.. zdaje się 5 złociszy doba.. tylko brak tam klatek.. są dwie większe i jedna krolikowa.. ja w poniedziałek zabiorę jedną koteczkę, to zwolni się jedna.. ale nie wiem, jakie plany co do arwetu ma lutra, więc dobrze zapytać, czy coś tam będzie wolne, czy nie planuje czegos przywiezc..
Obrazek

edit_f

Post » Pt paź 16, 2009 18:49 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Iweta (dziękuję :)) odpisała mi W SPRAWIE ŚCINEK Z POLARU:

"Mam w tej chwili "wolne" jeden a moze dwa wory polaru. Nie wiem jak chciałabys je odebrac? Jeden worek to ok.14 kg ścinek. Opłata na poczcie za taka paczke wynosi 27 zł.
A może poszukaj transpowrtu w wątku transportowym, czasami forumowicze maja takie trasy.
Ja mieszkam niedaleko Szczyrku, codziennie jestem też w Bielsku"

CZY KTOŚ NIE WYBIERA SIĘ DO BIELSKA :)?
Obrazek

edit_f

Post » Pt paź 16, 2009 18:51 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

No cóż musimy się tu pożalić
od dwóch miesięcy mój Gerfild nie bił mnie i nie ugryzł
uznałem że coś z nim nie tak i poszedłem do weta
schudł 400 gram wszystko w stanie idealnym
niestety z wątroba i trzustka nie pracuje normalnie
w poniedziałek dalsze badania
teraz po wstępnych badaniach kocina śpi i ogrzewa się
przy kaloryferze
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Pt paź 16, 2009 18:52 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

edit_f pisze:Iweta (dziękuję :)) odpisała mi W SPRAWIE ŚCINEK Z POLARU:

"Mam w tej chwili "wolne" jeden a moze dwa wory polaru. Nie wiem jak chciałabys je odebrac? Jeden worek to ok.14 kg ścinek. Opłata na poczcie za taka paczke wynosi 27 zł.
A może poszukaj transpowrtu w wątku transportowym, czasami forumowicze maja takie trasy.
Ja mieszkam niedaleko Szczyrku, codziennie jestem też w Bielsku"

CZY KTOŚ NIE WYBIERA SIĘ DO BIELSKA :)?

Nie ale Bielsko chyba przyjedzie do Krakowa. Iweta zalicytowala u mnie narożnik i chce go odebrać w listopadzie, jakos na początku.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pt paź 16, 2009 19:11 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Gerfild zdrowiej mi tu szybciutko...
Trzymam kciuki za Gerfilda Marku..

maja215

Od: Nie lip 19, 2009 19:29

Post » Pt paź 16, 2009 19:58 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

edit_f pisze:BUDKI - RAPORT :)

na razie wiem tyle:

1) BUDKI
- w Makro jest promocja do poniedziałku na styropianowe pudełka: 42 litry w cenie 22,4 zł i 62 litry w cenie 26,34 zł
- lub możemy je kupić na allegro (link od lutry), gdzie większa budka 52 litrów (wymiary zewnętrzne: 600x400x340 mm, wewnętrzne: 540x340x280 mm) kosztowałaby w sumie (razem z transportem): 23,27 zł. Tam musimy zamówić minimum 9 sztuk lub wielokrotność
- sprawdzone otrzymane namiary: Elpak (mają tylko malutkie pudełeczka na obiady), Active Pack (nie zajmują się tym), Dis-Pack (nie mają, musieliby zamówić, na razie Pan nie wie ile to kosztuje, sam podpowiedział mi Makro)

2) SKRAWKI Z POLARA
- sprawdzony kontakt pierwszy od Ogochy, ale gratka: za darmo, ale w Warszawie
- sprawdzony kontakt drugi od Ogochy, ale gratka: za darmo, ale w Łodzi

- sprawdzony kontakt trzeci od Ogochy, forum miau: napisałam do Iwety, czekam na odpowiedź

Jeśli te ścinki od Iwety nie wystarczą to można ew. spytać forumowiczów z Wawy i Łodzi czy by pomogli z odbiorem. Transport też się znajdzie... chyba :)
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Pt paź 16, 2009 20:29 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

bardzo pilnie proszę o zdjęcie Penelopy!!!!!
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pt paź 16, 2009 20:56 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Przepraszam za offa,ale bardzo pilnie potrzebna mi pomoc...
Rudasek zamarza na działkach :cry: POMÓŻCIE...
viewtopic.php?f=1&t=101873

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Pt paź 16, 2009 21:15 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Akima pisze:bardzo pilnie proszę o zdjęcie Penelopy!!!!!

2 zdjęcia są tutaj: http://picasaweb.google.com/gerith/KotyAFN
Więcej nie mam.
Jeżeli trzeba je zmniejszyć, to daj znać.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

[poprzednia][następna]