Sfinksia Fredzia dziękuje za wsparcie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 01, 2009 16:09 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

przy okazji - znalazlam to zdjecie w internecie. http://www.catpage.us/images/satinkitty ... image1.jpg rozczulajace..
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Czw paź 01, 2009 16:10 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

:ok:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Czw paź 01, 2009 16:48 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Formica podaj adres to jutro wyślę olejek.
Nie wiem czy priorotety dostarczają w sobotę, więc chyba dopiero w poniedziałek dostaniesz.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw paź 01, 2009 16:50 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

W Gliwicach dostarczają :ok:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Czw paź 01, 2009 16:51 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Rano przeczytałam informację, że godzinę po jedzeniu kotka nie zrobiła jeszcze kupy. Czy biegunka kotki się choć trochę zmniejszyła?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw paź 01, 2009 17:33 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Mam taki długi, włochaty szalik w postaci ...hm rurki? :D Mógłby być ubrankiem dla Fredzi, wystarczy przyciąć na długość, może obrąbić żeby się nie siepało, wyciąć otworki na nóżki (może nawet tylko przednie, a tył bardziej ...wolny, tak jakby sweterek). I wiele sweterków można by odciąć, bo to szalik.
Axla ogląda czy się nadaje? Tak, dla Fredzi, bo my mamy włoski, a Fredzia jakby mniejsze ?
ObrazekObrazek
Może się przydać?
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Czw paź 01, 2009 18:31 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Serniczek pisze:Do tego poszukajcie w necie maść na krowie cycki-sama stosuje u psa.

Kwestia jaką maść masz na myśli...bo większość maści jest z antybiotykami, nie powinno się ot tak samemu stosować takich rzeczy bez konsultacji z wetem...myślę, że już zwykły panthenol byłby lepszy na odparzenia niż maści dowymieniowe dla krów :roll:
Ale balsam szostakowskiego na rany działa super :)
AgaPap pisze:U mojego Lemurka też dużo lepiej było z biegunkami po RC sensitiviti niż po intenstinalu. I mokrym i suchym, więc chyba sensitiviti jest delkatniejsze.

Mojej kici pomógł Intestinal, ale w tym przypadku bym poleciła raczej RC Sensitivity control albo nawet Hypoallergenic...

Formica, czy są już jakieś diagnozy- co to jest, że tak męczy koteczkę tyle czasu? Może IBD?

Jak to jest, że z tej kici ciągle leci...a do nas kotka zatkana trafiła...?
Rokowania słabe raczej i jutro ciachnięcie albo uśpienie :cry:
Cholerny los... :(
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Czw paź 01, 2009 18:42 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Draugia pisze:
Serniczek pisze:Do tego poszukajcie w necie maść na krowie cycki-sama stosuje u psa.

Kwestia jaką maść masz na myśli...bo większość maści jest z antybiotykami, nie powinno się ot tak samemu stosować takich rzeczy bez konsultacji z wetem...myślę, że już zwykły panthenol byłby lepszy na odparzenia niż maści dowymieniowe dla krów :roll:
Ale balsam szostakowskiego na rany działa super :)
AgaPap pisze:U mojego Lemurka też dużo lepiej było z biegunkami po RC sensitiviti niż po intenstinalu. I mokrym i suchym, więc chyba sensitiviti jest delkatniejsze.

Mojej kici pomógł Intestinal, ale w tym przypadku bym poleciła raczej RC Sensitivity control albo nawet Hypoallergenic...

Formica, czy są już jakieś diagnozy- co to jest, że tak męczy koteczkę tyle czasu? Może IBD?

Jak to jest, że z tej kici ciągle leci...a do nas kotka zatkana trafiła...?
Rokowania słabe raczej i jutro ciachnięcie albo uśpienie :cry:
Cholerny los... :(

mam na mysli maśc do krowich wymion-produkcji niemieckiej.Zadne antybiotyki-za kogo mnie masz. :roll: Sama dostałam ja od lekarza wet-a potem okazało się,że jest to bardzo znana rzecz na forum miau.Wystarczy wygooglać-maśc do krowich wymion-nazywa sie Eutra Meltkfett.Wysoce skuteczna .Sprawdż sobie na miau.Ja sama byłam zaskoczona-ale to prawda.
Stosuja ja również ludzie-o czym dowiedziałam się z Google. 8O
Ja na ogół wiem co mówię i o czym
. Mam ciężko chorego psa-tę maść w formie żelu stosuję z powodzeniem na niegojącą się ranę. Nigdy bym nie poleciła niczego o czym nie wiem na pewno,że jest dobre,sprawdzone i bezpieczne. A ze jest do krowich wymion -to co? ważne że skutkuje.W odróżnieniu od zwykłego panthenolu-który z całym szacunkiem nie jest lepszy. :roll:
Serniczek

Post » Czw paź 01, 2009 18:58 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Nie no,spokojnie...ja się nie rzucam o to, że maść jest do krowich wymion...leczyłam uszy mojego psa również maścią dowymieniową dla krów ;)
Myślałam, że masz na myśli maści typu mastisan :roll:
Wiesz, ludzie mnie zaskakują często przychodząc do lecznicy z chorym zwierzakiem z tekstami typu "dalismy mu lek X, bo znajomych psu pomogł jak ten był chory...nie wiem czemu naszemu nie pomogło", nie ważne że tamten pies był chory na co innego... juz nie mówiąc jak kiedyś do nas dzieci przyszły ze szczeniakiem chorym na parwo, którego ich matka napoiła denaturatem, bo uznała że to pomoże.... :|
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Czw paź 01, 2009 19:07 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

ja jestem spokojna :wink: maść z racji zastosowania jest nieco bezpieczniejsza od denaturatu do wewnątrz. Ja też mam juz spore doświadczenie w leczeniu i opiece nad zwierzakami. Mówię co wiem-mnie tez ktos powiedział......wiadomo,że o leczeniu decyduje lekarz ale bardzo często to ja informuję mojego lekarza o tym co wyczytałam na miau. Wiele razy nam to pomogło.Może i Wam sie moje doświadczenie przyda-a kocina się szybciej wyleczy. Mam w domu devonkę z pseudohodowli-uratowałam ja przed uśpieniem. Delikatne zwierzątko właśnie ze skłonnością do zapadania na jelitka.Wyniuchałam karme holistyczna Eagle Pack-jako polecaną dla tych kotków. Nie mam doświadczeń z ta karmą-ale słyszałam,że hodowcy ją stosują. Kicorek pewnie bedzie wiedziała najlepiej. :!: :)
Serniczek

Post » Czw paź 01, 2009 19:30 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

parę fotek... dla fanów i niedowiarków, że kot jest p naszą opieką...
Fredzia na mnie... :roll: :oops:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw paź 01, 2009 19:35 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw paź 01, 2009 19:36 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

jak mama z córcią :P i sukienki podobne :P
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Czw paź 01, 2009 19:37 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Ruach pisze:jak mama z córcią :P i sukienki podobne :P

:ryk:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw paź 01, 2009 19:38 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

smutny kotek, ale jeszcze się kiedyś uśmiechnie :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

[poprzednia][następna]