W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 09, 2010 2:36 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

wejaga pisze:Wspaniale :D . Czyli jeszcze Olivier i Omar czekają na domki :kotek:

podniosłam chłopaków na cafeanimal i trzymam :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob sty 09, 2010 3:56 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Dziękuję Aga :lol:
biedny Oliverek, parę osób stara się znaleźć mu domek, a ten wygląda jak nieszczęście. W swoim głównym wątku zamieściłam takie fotki (viewtopic.php?f=1&t=84368&p=5431275#p5431275). W dodatku jego wygląd stale, po trochu pogarsza się :cry: :cry: :cry:

Obrazek Obrazek

wejaga pisze:Lenka nie ma grzyba :-). Nie napisałam, że krótsza miejscami sierść u Lenki całkowicie zniknęła 8O, a raczej odrosła ;-). Co więcej zniknął łupież, z którym Lena do nas przyjechała. Na brodzie jest jakiś stan zapalny, ale to nic groźnego - Lena dostała jakiś specyfik (Terumo?) do smarowania.

8O jak to? To Lenka też miała coś takiego????
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Sob sty 09, 2010 13:06 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Nie, u Lenki były miejsca z dwa razy krótszą sierścią, jakby ktoś ciachnął tam nożyczkami, a u Oliviera to są chyba łyse "placki", tak przynajmniej wygląda to na zdjęciu... Nie mam pojęcia co to może być u Olivierka :-(.
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Nie sty 10, 2010 0:21 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

nie wiem, na ile Wam to pomoże- ale psiak mojego taty ma coś takiego od młodości, to podobno przewlekła odmiana grzybicy, którą na wciąż trzeba smarować maścią, ale nie jest zaraźliwa ani groźna dla zwierzaka...

kciuki za Oliverka! :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie sty 10, 2010 0:47 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Słyszałam, że grzybica u kota naprawdę rzadko jest czymś bardzo przewlekłym. I nawet ludzie, którzy mogą to złapać (jestem najlepszym przykładem ;) ) po pewnym czasie na to badziewie się uodparniają. Nasz Maciuś jako kocię był regularnie smarowany maścią od noska do ogona. Nieszczęśliwy był... Ale wyzdrowiał i nigdy już to nie wróciło.

Ale nie jestem pewna, czy to grzybica, więc...
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Śro sty 13, 2010 23:28 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Już wiemy co to jest :evil:

ALERGIA
i
GRZYBICA WŁOSA (prawdopodobnie)

Trzy lata temu miałam kotkę z grzybicą włosa. Wyłysiała, tyle równo, smarowałam ją fungidermem i nawet dość szybko włos odrósł. Żaden kot nie zarazi się.

Kiepsko trafił, bo były już 4 telefony w sprawie adopcji z ogłoszeń Wejagi, w dodatku wszystkie zapowiadały się dobrze. W tej sytuacji nie wiem jak to się skończy :evil:
Na razie kociaka katuję smarowanie i zaczyna mnie pomału nie lubić.
Ostatnio edytowano Pon sty 25, 2010 12:51 przez delfinka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Pt sty 15, 2010 19:30 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Ma pecha Oliverek :-(. Na pewno szybko znalazłby dom, taki przemiły kociaczek. Ile czasu może trwać leczenie?
Obrazek

wejaga

Post » Sob sty 16, 2010 1:25 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

a diabli wiedzą! na razie łysiejemy. I chyba musimy wyłysieć do końca. Jutro zrobię fotkę.
Na razie wygląda jak maszkaron, taki przekochany maszkaron :1luvu:
A potem zaczniemy zarastać, może zmienimy kolorek :wink:

Mały po prostu poczeka na domek, nic nie poradzę. Jest śliczny, przemiły, będzie miał więcej czasu na oswojenie się z obcymi osobami (gośćmi),
wtedy będzie miał odwagę wskazać przeznaczony sobie domek
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Sob sty 16, 2010 1:45 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Gu z TŻ obiecali i zrobili kociakom profesjonalną sesję fotograficzną :1luvu:

OLIVER proszę podziwiać :dance: :dance2:
brakuje tylko zdjęcia maślanych oczu, które codziennie do mnie robi :love:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Sob sty 16, 2010 13:28 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Prześliczny :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ma oczy naszej Misi.

Czy są jakieś nowe zdjęcia Omara?
Obrazek

wejaga

Post » Sob sty 16, 2010 23:30 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

wejaga pisze:Czy są jakieś nowe zdjęcia Omara?

też takie wielkie i maślane? :love:

OMAR
zdjęć niestety jest tylko parę, chłopiec nie był skoy do współpracy

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro sty 20, 2010 13:54 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

śliczne oczyska :1luvu:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro sty 20, 2010 17:33 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Omar to prawdziwy przystojniacha :lol:

ostatnio poczyniliśmy postępy w oswajaniu, maleńki kroczek do przodu:
gdy przechodzę to czasami wytrzymuje nerwowo i nie ucieka, tylko bacznie obserwuje.

Oj, potrwa, to potrwa ...
chyba, że trafi na osobę z doświadczeniem, cierpliwością i sporymi pokładami empatii
Jesli się taka osoba trafi, to będzie miała za jakiś czas prawdziwy skarb w domu.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro sty 20, 2010 18:01 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

strasznie trudno jest zrobić zdjęcia Oliverkowi,
udało mi się tylko takie:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Łyse plamy powiększają, łączą.
Poza tym ogólnie sierść się mocno już przerzedziła.
Nie widzę innego wyjścia, jak po prostu cierpliwie poczekać aż wyłysieje i na nowo zarośnie.

Jest uczulony na suche karmy:
- kite kata
- activ
- karmę dla szczeniaków CALIBRA
i prawdopodobnie na jakiś składnik puriny Pro Plan

Powoli eliminujemy te karmy z diety.
Niestety ja mam te karmy (z wyjątkiem psiej) w mieszance i dopóki tego nie zjedzą, to będzie nadal jadł alergeny.
Na razie odstawiliśmy go tylko od psiej michy.
Nie ma możliwości karmić go osobno od innych kotów.
Około tygodnia jeszcse zajmie kotom zjedzenie mieszanki, i kolejna już będzie pozbawiona tych niekorzystnych składników.

Na mokre karmy nie wykryliśmy alergii, zresztą mokrych dostaje bardzo mało.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw sty 21, 2010 22:13 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Po konsultacji z wetem jutro będzie dla Oliverka wielki dzień: golimy do łysego!!!
Dzięki temu penetracja fungidermu będzie skuteczniejsza.

Jak się nazywa łysy kot, tzn. łysa rasa?
Tak się zastanawiam, czy łysy nie znalazłby szybciej domku, toż to każdy powinien się ulitować :wink:

W sumie to byłoby nawet śmieszne, gdy nie było tak zimno.
Chyba kubraczek po szczeniaku dostanie :mrgreen:

Oczywiście pokażemy ciotkom jaki śliczny jest łysy kociak, juz nie moge się doczekać :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

delfinka

[poprzednia][następna]