30 kotom i ich opiekunce grozi eksmisja-Bielany-potrzebne ds

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 03, 2009 10:49 Re: 30 kotom i ich opiekunce grozi eksmisja-Bielany-potrzebne ds

Na razie czekam na nr tel :wink:
Książki po angielsku- pchli targ
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=155062

Obrazek Obrazek

esperanza

Od: Śro mar 23, 2005 9:53

Post » Czw wrz 03, 2009 23:18 Re: 30 kotom i ich opiekunce grozi eksmisja-Bielany-potrzebne ds

Moj numer to 663391775! Na imie mam MAREK. Jak by cos w weekend moge ja spokojnie wziasc! Moja kotka jak tylko pojawia sie jakis maluch nawet na DT To zaraz dostaje mleka! Wiec napewno maluszce bedzie u mnie dobrze!

markppp

Od: Śro wrz 02, 2009 12:55

Post » Pt wrz 04, 2009 11:39 Re: 30 kotom i ich opiekunce grozi eksmisja-Bielany-potrzebne ds

Czekam na telefon!!!! Nie zawsze moge rozmawiać więc jakbym nie odebrał proszę o sms-a w ciagu kilkunastu minut oddzwonie - niestety taka praca!!!!

markppp

Post » Pt wrz 04, 2009 12:57 Re: 30 kotom i ich opiekunce grozi eksmisja-Bielany-potrzebne ds

Poza domem u mnie dla malej trikolorki znalazłem dom dla tej trikolorki z czarnym noskiem co jest opisana pod zdjęciem ze ma ruje - bedzie u moich rodziców pod warszawa!!! Proszę o pilna odpowiedz!!!!

markppp

Post » Pt wrz 04, 2009 13:58 Re: 30 kotom i ich opiekunce grozi eksmisja-Bielany-potrzebne ds

wysłałam esperanzie Twój numer
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto wrz 08, 2009 15:40 Re: 30 kotom i ich opiekunce grozi eksmisja-Bielany-potrzebne ds

Myślę, że gdy markppp nacieszy się małą coś nam tutaj skrobnie :wink:

U p.Janeczki zlokalizowałyśmy kolejne rude podrostki, a więc są 2 biało-rude, jeden rudo-biały i jeden cały rudy. Wszystkie w wieku około 3-4 miesięcy. Dają się brać na ręce. Myślę, że bez większego problemu mogłyby pójść do adopcji.
W sobotę udało się wysterylizować 6 kotek i 2 kocury.
Kończą się pieniądze na zabiegi i na razie wstrzymano zapisy, więc akcja sterylizacji stanęła :(
Czy ktoś mógłby pomóc w wożeniu do koterii?

Obrazek Obrazek

esperanza

Post » Wto wrz 08, 2009 15:43 Re: 30 kotom i ich opiekunce grozi eksmisja-Bielany-potrzebne ds

esperanza pisze:Myślę, że gdy markppp nacieszy się małą coś nam tutaj skrobnie :wink:

Czy to znaczy, że mała tri ma już swój DS? Jeśli tak, to przekażę info na wątku ślepaczkowym.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto wrz 08, 2009 16:18 Re: 30 kotom i ich opiekunce grozi eksmisja-Bielany-potrzebne ds

Zdjęcia kotów - przecudna kolorystyka kotów i "wyposażenie" mieszkania przywodzą mi w pamięci panią Ninę z mojej akcji sprzed 2 lat "Gdy rozum śpi... - podałam dane owej pani na pw do esperanzy, aby upewnić się, że to ona.

W dużym pokoju zainstalowałam siatkę w jednym oknie po kilku wypadniętych z IV p. kotach, które do mnie trafiły, a lufcik w małym pokoju prowadził na balkon, gdzie kilka sprawnych kotów łazi nieustająco po balustradzie i obserwuje z różnym skutkiem gołębie.
Jeśli to ona to mnie udało się zrobić dwa lata temu tyle:
- 9 kastracji kocurów plus odrobaczenie,
- 2 sterylizacje kotek plus odrobaczenie,
- adopcja 8 kociaków,
- adopcja 1 dorosłej kotki,
- odrobaczenie wszystkich kotów: dorosłych i kociaków,
- zaszczepienie 70% kotów: wszystkich kociaków i części kotów dorosłych.
-DT u Akineko: maleńka kotka Sofijka zmarła po kilku dniach, a kociak Bizu jest kotem specjalnej troski - cukrzyk na insulinie.
- u mnie: Arlekinek - czarno- biały - zabrałam jako kocię, oraz Bursztynek - biało - rudy - znalazłam go w zburzonym pawilonie handlowym- naprzeciwko bloku p. Niny.
Poza tym:
- czarno- biały kocur - wypadł z okna - to I kot od p. Niny, który trafił do mnie - zgłosiły dzieci -zmarł z powodu urazów wewnętrznych,
- Mandarynek - po adopcji przeżył ok. rok,
- Angielka - trikolorka - "pożyczyłam" kotkę do wykarmienia kilkudniowego kociaka z forum - wróciła do mnie, została wysterylizowana - po kilku m-cach objawy neurologiczne - kotka się przewracała - została uśpiona (wylew?)

Pani Nina nie zgodziła się na dalsze sterylizacje kotek...ponieważ te 2 kotki po powrocie z lecznicy po 10 dniach pobytu w szpitaliku lecznicowym straciły "zapach" syfiastego mieszkania i były bite przez koty w domu przez ok. 2 dni - dopóki nie przesiąknęły ponownie wonią moczu i wszechobecnego brudu. Miałam na to rozwiązanie: ulokowanie kotek po powrocie do domu z zabiegu w klatce wystawowej, którą jej zostawiłam na stałe. Niestety zgody z jej strony nie było.

Przez 2 lata ani WOŚ, ani BOŚ nie załatwił sprawy pseudohodowli pani Niny w kontekście zabiegów - rok temu podobno dała wetowi 2 kocury do kastracji - taką info. dostałam z WOŚ - i to by było na tyle.
Ostatnio edytowano Śro wrz 09, 2009 14:57 przez wydra, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Wto wrz 08, 2009 20:24 Re: 30 kotom i ich opiekunce grozi eksmisja-Bielany-potrzebne ds

To ta sama pani :(
Opis mieszkania się zgadza.

Tak trikoloreczka ma dom u markppp :)

Obrazek Obrazek

esperanza

Post » Wto wrz 08, 2009 20:58 Re: 30 kotom i ich opiekunce grozi eksmisja-Bielany-potrzebne ds

esperanza pisze:Tak trikoloreczka ma dom u markppp :)

:D :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro wrz 09, 2009 15:00 Re: 30 kotom i ich opiekunce grozi eksmisja-Bielany-potrzebne ds

kociaki z chorymi oczami pilnie powinny trafić do okulisty i internisty - to prawdopodobnie skutek nieleczonego kataru kociego (nie było go 2 lata temu w tym stadku kotów) - w lecznicy na Powstańców Śląskich 101 na Bemowie przyjmuje dr OLiwia Łobaczewska (uczennica d-ra Garncarza).
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Śro wrz 09, 2009 15:56 Re: 30 kotom i ich opiekunce grozi eksmisja-Bielany-potrzebne ds

Przykre chciala pomagac bezdomnym kotom a sama je nieswiadomie badz swiadomie rozmnozyla .. ojejjj
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Śro wrz 09, 2009 16:17 Re: 30 kotom i ich opiekunce grozi eksmisja-Bielany-potrzebne ds

Trikoloreczka ma już swoje imie - MALWINKA. Jest dopiero dwa dni u mnie a już się troszeczke rozruszała - uwielbia bawić się frendzelkami od obrusu! Apetyt dopisuje i teraz tylko kocham ją bardzo i czekam na powrót z urlopu dr. Garncarza. TFU TFU TFU nie zapeszam!!! Niedługo zamieszcze jej zdjęcia!

markppp

Post » Śro wrz 09, 2009 20:48 Re: 30 kotom i ich opiekunce grozi eksmisja-Bielany-potrzebne ds

Czekamy na foty :D
A jak się miewa duża trikolorka?

Obecnie tylko czekoladowo-biały ma spuchnięte oczy z lekkim wysiękiem. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłoby leczenie w dt.
Czy ktoś go do siebie przyjmie?

Reszta kotów, jak na warunki bytowania ma się bardzo dobrze.
Najprawdopodobniej jeszcze około 10 kotów trzeba wyciąć. Przy każdej wizycie wychodzą nowe 8O

Obrazek Obrazek

esperanza

Post » Czw wrz 10, 2009 8:49 Re: 30 kotom i ich opiekunce grozi eksmisja-Bielany-potrzebne ds

markppp pisze:Trikoloreczka ma już swoje imie - MALWINKA. Jest dopiero dwa dni u mnie a już się troszeczke rozruszała - uwielbia bawić się frendzelkami od obrusu! Apetyt dopisuje i teraz tylko kocham ją bardzo i czekam na powrót z urlopu dr. Garncarza. TFU TFU TFU nie zapeszam!!! Niedługo zamieszcze jej zdjęcia!

Nie musisz iść konkretnie do niego, możesz do Elwiry Buczek czy Marta Warzecha tez się znają na swoim fachu, a dla kociaka czekanie to być może dalsze nieodwracalne uszkodzenia gałki.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

[poprzednia][następna]