Gumisia [Frotka] i Białe Niewiniątko [Sarunia] - RATOWAĆ PSA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 01, 2009 20:35 Re: Gumisia [Frotka] i Białe Niewiniątko [Ssssarunia] - ZDJĘCIA!

Frotka bardzo szybko się uczy :) - dziś pierwszy raz zgrabnie chłeptała wodę prosto z cieknącego kranu! Metodą obserwacji przejęła 'złe nawyki' od Saruni...

I także dzisiaj mój Biały Wyrzut Sumienia zrobił taaaaaką zazdrosną minkę, że aż mnie zcięło :| dosłownie wyglądała tak: 8O (i zastygła) jak zobaczyła, że trzymam Frotkę na kolanach...
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto wrz 01, 2009 21:08 Re: Gumisia [Frotka] i Białe Niewiniątko [Ssssarunia] - ZDJĘCIA!

*anika* pisze:Frotka bardzo szybko się uczy :) - dziś pierwszy raz zgrabnie chłeptała wodę prosto z cieknącego kranu! Metodą obserwacji przejęła 'złe nawyki' od Saruni...

A masz poidełko-fontannę. Mogę polecić tą:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/automat ... anna/80973

Catit odradzam, nie dość, że zbiornik na wodę duży i niemożliwy do umycia, to jeszcze mi się po roku pompka zepsuła :roll:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto wrz 01, 2009 21:42 Re: Gumisia [Frotka] i Białe Niewiniątko [Ssssarunia] - ZDJĘCIA!

genowefa pisze:
*anika* pisze:Frotka bardzo szybko się uczy :) - dziś pierwszy raz zgrabnie chłeptała wodę prosto z cieknącego kranu! Metodą obserwacji przejęła 'złe nawyki' od Saruni...

A masz poidełko-fontannę. Mogę polecić tą:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/automat ... anna/80973

będę musiała sobie taką sprawić 8)

bo np. Sara pije tylko i wyłącznie z kranu, a odkręconego nie zostawimy na cały dzień, bo by rachunek za wodę nas poraził. I tak samo - w dzień Sara się nie napije, bo nikogo nie ma, kto by jej wodę odkręcił. A ona jada głównie suche, bo nic innego nie chce :? (mięso od święta i tylko surowy kurczak i tylko kilka kawałków) także to jest problem.

A nie wiesz może ile taka fontanna zżera prądu?
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro wrz 02, 2009 19:53 Re: Gumisia [Frotka] i Białe Niewiniątko [Ssssarunia] - ZDJĘCIA!

Dzisiaj Frocia naskoczyła na psa i objęła go za szyję przednimi łapkami :mrgreen:
biedne zwierzę nie wiedziało co ma zrobić, to zamarło :| :ryk:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro wrz 02, 2009 20:27 Re: Gumisia [Frotka] i Białe Niewiniątko [Ssssarunia] - ZDJĘCIA!

A to mała łobuzica ;)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto wrz 15, 2009 17:12 Re: Gumisia [Frotka] i Białe Niewiniątko [Ssssarunia] - ZDJĘCIA!

Sara już się nie daje, więc Gumisia przerzuciła się na psa :wink:

Mam dla Was dwa filmiki:

http://www.youtube.com/watch?v=zqxFlWhu3ug
http://www.youtube.com/watch?v=Ipr4aT8agsI

A dziś rano podobno, gdy pies ziewnął (ze stresu pewnie, bo Frotka mu się w szyję próbowała wgryźć) trzymając głowę spuszczoną, Frotka przeszła sobie najspokojniej w świecie pomiędzy jego rozdziabionymi zębami :| :roll:

Ale poza tym Frocia jest niesamowicie kochana :1luvu:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto wrz 15, 2009 20:06 Re: Gumisia [Frotka] i Białe Niewiniątko [Ssssarunia] - FILMY!!!

Ale potffora przywlekłaś do domu biednym kochanym zwierzakom :twisted: ;)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto wrz 15, 2009 21:03 Re: Gumisia [Frotka] i Białe Niewiniątko [Ssssarunia] - FILMY!!!

Frocia jest absolutnie boska :1luvu:
i psina też
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pt wrz 25, 2009 19:05 Re: Gumisia [Frotka] i Białe Niewiniątko [Sarunia] - RATOWAĆ PSA

Pomysły Frotki przechodzą już ludzkie pojęcie 8O :roll:

Postaram się nakręcić filmik(i) z jej ostatnimi wyczynami...

A ja z każdym dniem coraz bardziej jestem pełna podziwu dla cierpliwości psa. I co gorsza: on ją do ataków na siebie zachęca! Nie to, żeby uciekł. Bo po co ;) Przecież tak fajnie jak jakiś Frotek atakuje paszczę psa sto razy na minutę wszystkimi czterema łapami, nie wspominając o sześciu kłach :strach: (aktualnie Freciątko posiada cztery stałe kiełki i dwa mleczne na górze ;) ) Pies udaje, że kota chce dziabnąć (otwiera pysk, ale nie zamyka) a Frotka na serio go gryzie :? szczególnie uwielbia psie stópki :twisted: albo ścięgna na tylnych łapach... i nie, nie da jej się powstrzymać. Jedynym wyjściem byłaby izolacja, ale to chyba nie najlepszy pomysł...

Kto jeszcze powie, że Frotka jest boska? :twisted: :mrgreen:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt wrz 25, 2009 20:49 Re: Gumisia [Frotka] i Białe Niewiniątko [Sarunia] - RATOWAĆ PSA

Ja mogę tylko powtórzyć, że jest absolutnie boska :1luvu:

P.S. Żadnych zażaleń w sprawie zniknięcia Frotki nie było, więc chyba ta dziewoja nie zamierzała jej odbierać z warsztatu. Do tej pory Frotka byłby już chyba cała czarna :roll:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto paź 13, 2009 18:23 Re: Gumisia [Frotka] i Białe Niewiniątko [Sarunia] - RATOWAĆ PSA

Dzisiaj Damork zamontował mi siatki na oknach w "niezabezpieczonych" pokojach. Jeszcze nie próbowałam otwierać przy kotach, bo i tak zimno, więc niemaco... ;)

A Frot jest nadal najgrzeczniejszym kotkiem świata 8) Ostatnio mi z nudów wyszarpała pokaźny kawałek tapety ze ściany w moim pokoju. A potem podarła go na dziesiątki kawałków i rozniosła po całym mieszkaniu.

I oczywiście, zgodnie ze swoim imieniem (co zobowiązuje :twisted: ), ma nieziemskie ciągoty do wszelkiego rodzaju gumek i ich prawie połykania :? :roll:
Sara otwiera jej szafkę w kuchni nad lodówką, a Frotka wynajduje tam gumki recepturki i próbuje je jeść, wcześniej się nimi bawiąc. Albo zabiera mi moje osobiste gumki do włosów i turla je po podłodze. Jedną nawet dała psu do gryzienia :twisted: A propos psa - między nimi istnieje swego rodzaju symbioza: pies pozwala kotu podchodzić do jego miski, w zamian za zrzucenie przez Frotkę kilku kocich chrupków z kociej szafki jadalnej prosto pod nos psa ;) :mrgreen:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto paź 13, 2009 23:00 Re: Gumisia [Frotka] i Białe Niewiniątko [Sarunia] - RATOWAĆ PSA

kooperatyw psio - koci :ryk:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Śro paź 14, 2009 7:27 Re: Gumisia [Frotka] i Białe Niewiniątko [Sarunia] - RATOWAĆ PSA

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Proszsz 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro paź 14, 2009 9:49 Re: Gumisia [Frotka] i Białe Niewiniątko [Sarunia] - RATOWAĆ PSA

Dziś też chyba siatek nie będziesz testować :roll:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro paź 14, 2009 13:50 Re: Gumisia [Frotka] i Białe Niewiniątko [Sarunia] - RATOWAĆ PSA

chyba nie :roll:

właśnie wróciłam z łapanki bielańskiej. moja kurtka waży cztery razy więcej niż przed założeniem. moje spodnie dwa razy więcej. czapka też. moje ręce już mają temperaturę pokojową, uff :D

ale najgorsze jest to, że wróciłyśmy z pustymi klatkami :? a plątały się tam takie trzy Frotko-podobne kurduple. I ich mamusia trochę bardziej czarna. Najedzone. Bardzo najedzone. Pani karmicielka się o to postarała :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

[poprzednia][następna]