ULF - dwuletni cornish-rex szukal domu....JUZ MA :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 04, 2009 5:14

poranne podnoszenie!

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Śro sie 05, 2009 9:00

PUK PUK !
    już środa!

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Śro sie 05, 2009 12:40

jenny170 pisze:dla tych ktorym sie ulf spodobal ;)
http://album.nbox.pl/v/Koty/jenny/MOJE+KOTY/ulf/

:crying: To się SADYZM nazywa!

:1luvu:

O, sekunda: obejrzałam ostatnią stronę albumu: co on z tym drapakiem robi?! 8O
Szczególnie fotka zatutułowana Ulf 22 jest, hmm... interesująca :twisted:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Śro sie 05, 2009 12:47

czy on jest prawdziwy?
:love: :love: :love: :love: :love: :love:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro sie 05, 2009 12:57

Kot marzenie-moje oczywiście.Itylko marzenie
Ciekawe jakby zareagowały na niego moje dwa rasowe burasy :lol: :?

łApkA

Od: Pon sty 05, 2009 12:32

Post » Śro sie 05, 2009 16:28

łApkA pisze:Kot marzenie-moje oczywiście.Itylko marzenie
Ciekawe jakby zareagowały na niego moje dwa rasowe burasy :lol: :?

pewnie noskiem by się przywitał :)

bunia8

Od: Nie cze 14, 2009 12:46

Post » Śro sie 05, 2009 21:03

EwKo pisze:O, sekunda: obejrzałam ostatnią stronę albumu: co on z tym drapakiem robi?! 8O
Szczególnie fotka zatutułowana Ulf 22 jest, hmm... interesująca :twisted:

to tylko kot-malpa!!! a z ujecia niech sie autor (AsiaK) tlumaczy :oops:
KrólowaNocy[*], Greebo[*], Jaś[*], Bojówka[*], MiniMini[*], NeverMind v.Ciocia[*], Adolfina[*], FataMorgana[*] :(

jenny170

Od: Wto wrz 17, 2002 12:19

Post » Czw sie 06, 2009 7:30

Tytuł watku zmieniony... trzeba coś napisać :-).

Pewien Pan kilka lat temu zakochał się w korniszonach na pokazie kotów rasowych w Warszawie. Zakochał się bez pamięci, ale przez długi okres nieświadomy pomyłki twierdził, że jest zakochany w devonach. Wyjaśniono mu to na Forum, i Pan pozostał zakochany i w korniszonach i w devonach. Pan zawsze twierdził, że jak kiedyś będzie miał kolejnego kota, to tylko cornisha lub devona.

Pan jednak miał już dwa koty i nie planował w najbliższym czasie trzeciego. Ale zobaczywszy zdjęcia Ulfa, zachwycił się i postanowił Ulfa odwiedzić. Po poniedziałkowej „niezobowiązującej” wizycie u Jenny pół nocy i pół dnia „bił się z myślami” i w końcu zwyciężyło serce! Ulf jest w nowym domu od wtorkowego wieczora. Nowy Pan czekał na reaktywację swojego konta, żeby osobiście zdać relację. Jednak ponieważ reaktywacja ciągle jeszcze nie nastąpiła, pisze w imieniu Pana - ja.

Ulf zamieszkał w dużym mieszkaniu w Warszawie. Chwilowo jeszcze jednak nie wie, jak duże jest to mieszkanie, bo ograniczył swój obszar działań do powierzchni salonu i balkonu (którym jest zachwycony :D).

Rezydentów (dwójki) jeszcze nie lubi, syka i się złości :?. Rezydenci się pogniewali, ale nie aż tak bardzo. W każdym razie omijają salon profilaktycznie. Choć już wczoraj rezydentka odważyła się na malutką wycieczkę "na teren wroga". Idzie ku lepszemu :-).

Z ludziami Ulf dogaduje się zdecydowanie lepiej. Nowego Pana pokochał od razu bezpamiętnie i już pierwszego wieczora "ćwierkał" do niego :love:. Z nową Panią trwało to dłużej, bo pierwszej nocy co prawda Ulf postanowił na niej spać, ale obsykał ją i "pouczył" łapką, kiedy próbowała go pogłaskać. Biedaczek był zestersowany. Jednak nowa Pani (przebiegła bestia :twisted:) w odpowiedzi na to podłączyła wczoraj Feliwaya do kontaktu, w wyniku czego od wczoraj otrzymuje regularnie baranki, a dziś w nocy spała z kotem na głowie. (Ku wyjaśnieniu - nowa Pani w okresie adaptacji nocuje w salonie, aby Ulfa samotnie nie pozostawić).

Po stresie pierwszego dnia Ulfik już szaleje po salonie za piłeczką. Zaczął już ładnie jeść i zrobił wszystko, co trzeba do kuwejtki. Nowy dom jest oczarowany :1luvu:!

Nowi Państwo Ulfa chcą mu na nową drogę życia dać nowe imię (bo nowej Pani - dziwna to z lekka osoba :twisted: - imię "Ulf" źle się kojarzy). Nic sensownego jednak zamiast jeszcze nie wymyśliła, dlatego w jej imieniu ogłaszam konkurs - wszystkie propozycje nowego imienia będą rozważone.

Ten, kto wpadnie, kto to taki nowy Pan Ulfa (użytkownik Forum nie nawiedzający od kilu lat), ten ma pierwszeństwo w odwiedzinach w nowym domu Ulfa. Tych, co już wiedzą, na pewno, bo byli bezpośrednio zaangażowani - proszę o dyskrecję ;-)!
Aleksandra + dwóch synów, cztery (na razie ;) ) ogony kocie i jeden (wystarczy ;) ) psi.

jasenka

Od: Wto lip 20, 2004 9:15

Post » Czw sie 06, 2009 7:35

no cóż ja nie zgadnę
ale bardzo się sieszę, że Ulf ma taki fajny dom :wink:
dom poprosze o trochę zdjęc zarówno Ulfa jak i rezydentów :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw sie 06, 2009 7:47

Gratulacje dla Nowego Domku :)
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Czw sie 06, 2009 7:58

jasenka pisze:

Nowi Państwo Ulfa chcą mu na nową drogę życia dać nowe imię (bo nowej Pani - dziwna to z lekka osoba :twisted: - imię "Ulf" źle się kojarzy). Nic sensownego jednak zamiast jeszcze nie wymyśliła, dlatego w jej imieniu ogłaszam konkurs - wszystkie propozycje nowego imienia będą rozważone.

Karmel?? ,Capucino??
Domkowi gratuluję.Dobrze że nowy Pan nie zastanawiał się dłużej bo się inny Pan wybierał na niezobowiązującą wizytę.

J.O

Od: Czw cze 21, 2007 12:11

Post » Czw sie 06, 2009 7:59

jasenka pisze: (...)Ulf zamieszkał w dużym mieszkaniu w Warszawie. Chwilowo jeszcze jednak nie wie, jak duże jest to mieszkanie, bo ograniczył swój obszar działań do powierzchni salonu i balkonu (którym jest zachwycony :D).

biedaczek - trafil z komorki na salony to i przestrzenie go przerazaja ;)

jasenka pisze: (...) a dziś w nocy spała z kotem na głowie.

a mialo byc miejsce pod kolderka!!!
jasenka pisze:Nowi Państwo Ulfa chcą mu na nową drogę życia dać nowe imię

a ja juz slyszalam jak ktos wola na niego "FLUK" :lol:
KrólowaNocy[*], Greebo[*], Jaś[*], Bojówka[*], MiniMini[*], NeverMind v.Ciocia[*], Adolfina[*], FataMorgana[*] :(

jenny170

Od: Wto wrz 17, 2002 12:19

Post » Czw sie 06, 2009 8:03

jenny170 pisze:
jasenka pisze: (...) a dziś w nocy spała z kotem na głowie.

a mialo byc miejsce pod kolderka!!!

Z tego, co wiem, miejsce jest :D. Potrzeba chyba już tylko trochę czasu.

FLUK? - Nowemu Panu się wyostrzyło poczucie humoru ostatnimi czasy :wink:...
Aleksandra + dwóch synów, cztery (na razie ;) ) ogony kocie i jeden (wystarczy ;) ) psi.

jasenka

Od: Wto lip 20, 2004 9:15

Post » Czw sie 06, 2009 8:04

Mam teraz bliżej, hi hi :P
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw sie 06, 2009 8:45

Kicorek pisze:Mam teraz bliżej, hi hi :P

niz ja? 8O na pewno nie :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla