30KOTÓW UMIERA Z GŁODU/ALARM STRONA 25 POMOCY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 11, 2009 19:22

Wiec tak sama sterylizacjia to myslałam zeby wziąść 2 razy po 5 kotek bo tyle jest przewieśc do opola [umowic tańszy zabieg u mojego weta ] wysterylizowac i odwieść po tygodniu tam w okolicy Prudnika jest weterynarz ale chce ponad 120 za jednego kota mam w opolu prawie o połowe taniej no i doliczyc jakies 2 transportypo około 50 zł jeden to i tak sie oplaca wieśc ,odrazu po sterylce tydzień bym je zaszczepiła i dopiero odwiozla.
Więc na początek trzeba by troche kasy uzbierać na sterylizacie ,kastracjie i szczepienia ,potrzeba nam środków na odpchlanie i odrobaczanie ,karma sucha i puszki ,jakieś legowiska ,kuwety moze zwirki,kocyki ,miseczki ,zabawki drapaki ,potem myślalam o pomocy pani w jakimś remoncie więc jakas farba itp ,nie ma tam ogrodzenia koty wybiegają prosto na droge więc myślałam o jakiejś siadce.Potem zapytam panią co jej jeszcze potrzebne to napisze ,pani ma pieska i kury ,o tym tez pomyśle .Panie sa samotne nie maja nikogo do pomocy więc pomoc w robocie tez sie przyda ale to juz inna bajka .Wiem że to wszystko to strasznie duzo ale może wspólnymi silami sie uda warto próbowac .Co do adopcji to chce zabrac stopniowo wszytskie koty okolo roczne młode które maja szanse ,ale to sponiowo i pomału ,pani je kocha i cięzko jest jej sie ich pozbyc ale wie ze trzeba .Co do doroslych kotów to mysle ze lepiej niech tam zostaną.

kasia79

Od: Śro sty 02, 2008 21:44

Post » Czw cze 11, 2009 20:42

drapaki? żwirki? a to nie są koty wychodzące? ja mam patent na biede jak nie ma żwrku, wystarczy niszczarka do papieru, troche prądu i papieru, koty załatwiają się do tego papieru a jak ta pani ma piec może potem całe odchody spalić, nie trzeba wybierać kuwet wystarczy raz dziennie wszysto do pieca wrzucić i nie płaci się za wywóz nieczystości. Co do ścian to i remontu to nie może jej rodzina pomóc? kotom to pewnie obojetne czy tam jest ładnie:-) ważne by higiena była, papu i środki na odrobaczenie no i weterynarz!

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Pt cze 12, 2009 8:34

Przypominam o akcji pięcio-złotowej :]
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pt cze 12, 2009 9:22

cangu pisze:drapaki? żwirki? a to nie są koty wychodzące?

Również uważam,że na żwirek szkoda kasy.
Koty wychodzące i tak wolą załatwiać się na dworze.A w razie czego pomysł z papierem jest jak najbardziej ok.
Za drapaki służą im pnie drzew, deski .
Lepiej skupić się na karmie, środkach odrobaczających i odpchlających i przede wszystkim na kastracji.
To i tak wymaga ogromnej kasy i nie wiadomo czy uda się tyle uzbierać.
Czy TOZ mógłby jakoś pomóc?
Może mają jakieś talony na kastrację?
Wiem,że można postarać się od nich o tabletki na robaki.
Tylko czy to jest ich rejon?

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Pt cze 12, 2009 12:07

Pisałam o drapakach i żwirku na koniec ,co do kuwety a kotów wychodzących koty załatwiają sie do domu do kuwety z trocinami mimo ze są wychodzące widziałam na własne oczy.
Ale ok macie racje w pierwszej kolejności powinniśmy się skupić na i sterylkach ,odpchlaniu a potem na zabraniu i umieszczeniu gdzieś młodych kotów które maja duże szanse na domy .
po za tym jeszcze jedno dostałam na pw informację że ktoś z okolicznych mieszkańców [tak wywnioskowałam] nie ma dobrej opini o tej rodzinie ,ale ja uważam że
ja też jestem za stopniowym zabieraniu kotów ,ale biorąc pod uwagę to jak tam wygląda i w ogóle to nie jest im lekko ,mogę spokojnie zapytać kobietę
o tym mieszkanie [bo jest informacja że mają własnościowe w Głuchołazach a wolą siedzieć tu] ,ja myślę ze to może być mieszkanie córki a nie tej kobiety jak już wspominałam córka nie mieszka z matka tylko do niej przyjeżdza .Na pewno nikt im na miejscu nie pomoże ponieważ tak jak pisałam ludzie sami im te zwierzęta podrzucają więc co będą im pomagać dla normalnych ludzi każdy kto ma więcej niż 3 koty inne zwierzaki jest niezdrowy na umyśle ,o mnie tez tak mówią ze muszę mieć coś z głowa nie tak bo mam 5 kotów i 2 psy ,więc w osądach innych była bym ostrożna ,oni chcę sterylizować i leczyć ,oddawać pomału więc to mogę im pomóc.
WOLE NAPISAć O TYM NA FORUM żEBY BYłA JASNOść I NIE BYłO NIE DOMóWIEń

kasia79

Post » Pt cze 12, 2009 14:05

violavi pisze:
Czy TOZ mógłby jakoś pomóc?
Może mają jakieś talony na kastrację?
Wiem,że można postarać się od nich o tabletki na robaki.
Tylko czy to jest ich rejon?

Chciałam tam zadzwonić, ale na stronie przeczytałam,że tylko poniedziałki i czwartki mają dyżur (?).
Nie wie ktoś czy TOZ może pomóc w jakikolwiek sposób tej kobiecie?

Sami nie damy rady uzbierać kasy, mało osób tutaj zagląda.

violavi

Post » Pt cze 12, 2009 15:12

Podniosę i przypominam o akcji 5 złotych dla kota.
To naprawdę nie jest dużo a w sumie przy kilkunastu osobach sporo by się nazbierało :!: :!: :!: :!:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Pt cze 12, 2009 15:15

alysia pisze:W lipcu moge przywiezc karme do Wroclawia. Czy ktos bedzie mogl odebrac.
Nie moge jej nigdzie dowiezc, trzeba bedzie odebrac z Wroclawia. Jade z grupa autokarowa i wioze z Holandii to, co sie zmiesci w lukach bagazowych. Pod koniec lipca bedziemy jedno popoludnie we Wroclawiu.

w razie czego będe mogła odebrać i przechować aż pojawi się transport do Opola.

Iskra_

Od: Wto wrz 19, 2006 23:18

Post » Pt cze 12, 2009 15:54

Iskra_ pisze:
alysia pisze:W lipcu moge przywiezc karme do Wroclawia. Czy ktos bedzie mogl odebrac.
Nie moge jej nigdzie dowiezc, trzeba bedzie odebrac z Wroclawia. Jade z grupa autokarowa i wioze z Holandii to, co sie zmiesci w lukach bagazowych. Pod koniec lipca bedziemy jedno popoludnie we Wroclawiu.

w razie czego będe mogła odebrać i przechować aż pojawi się transport do Opola.

Świetnie. Do Wrocka nie jest daleko, coś się pomyśli z odbiorem.

violavi

Post » Pt cze 12, 2009 17:03

hop :!:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt cze 12, 2009 18:43

Amanda_0net pisze:Podniosę i przypominam o akcji 5 złotych dla kota.
To naprawdę nie jest dużo a w sumie przy kilkunastu osobach sporo by się nazbierało :!: :!: :!: :!:

:!:

violavi

Post » Pt cze 12, 2009 21:09

Zapraszam na bazarek dla biedaków http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=94874

I hop do góry po pomoc :!: :!:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt cze 12, 2009 22:14

dzięki zuzia za bazarek i wszytskim innym za wszelką pomoc.

kasia79

Post » Sob cze 13, 2009 9:02

Witamy w sobotę! I prosimy o pomoc dla 20 głodnych i zabiedzonych kotów!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Sob cze 13, 2009 19:03

Prosimy o pomoc.

violavi

[poprzednia][następna]