Koty z Platynowej- kociaki szukają tymczasu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 10, 2009 17:22

seniorita pisze:Dzięki :) Dam numer jak trzeba będzie, ale jeszcze jedna kochana duszyczka zaoferowała się z pomocą więc zobaczymy komu przypadnie zaszczyt bycia kocim kierowcą :D

Wolałbym aby zaszczyt przypadł kochanej duszyczce kimkolwiek ona jest. Ja się dziś obudziłam z bólem gardła i zdycham :roll:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro cze 17, 2009 12:39

Kochana duszyczka czyt. Wejaga wraz z mężem (szacunek dla Grzesia) dzielnie pojechali po wysterylizowaną Ślepotkę w odległe pruszkowskie strony. Kotka czuje się dobrze, wygląda na zadowolona, apetyt jej dopisuje i łazi za ulubiona karmicielką :lol:
Mała Krzywusia nie dała się upolowaćdo tej pory. W piwnicy siedzi widoczna już 5 pięknych maluszków. Chętnie je wyłapie jeśli znajda do tymczasowania choćby kilku z nich.
viewtopic.php?f=1&t=93727 koty z Platynowej

seniorita

Od: Pt kwi 01, 2005 22:18

Post » Śro lip 01, 2009 11:57

Na Platynowej do natychmiastowego tymczasowania lub adopcji są 3 kociaki, i jeszcze z 5 do oswojenia.
Maluchy maja około 3 mc, sa grubiotkie ufne, dają się miętolić, brać na ręce, nosić i miziać. Są naprawdę śliczne - srebrne i dymne, prążkowane, jeszcze nie widziałam takiego kolorku :)
Siedzą same, bez mamy w piwnicy i jest pytanie czy je wypuścić na trawnik czy trzymać cały czas w piwnicy :( Zachęcam do tymczasowania maluchów, z takimi kolorami domy powinny się szybko znaleźć.
W piwnicy sa karmione, ale samotne i bez szansy na domki :( @ kociaki ze zdjęć to na 100% dziewuchy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jak pyza :)
Obrazek

Na dworze upała a koty wylegują sie na trwace i na smietnikach, widziałam Ślepotkę, chyba mnie poznała bo uciekła gdy chciałam jej zrobic zdjęcie z bliska. Te nie uciekały, nawet nie chciało im sie zmienic pozy

Obrazek

Obrazek

seniorita

Post » Śro lip 01, 2009 13:00

Seniorita,
Pisz ogłoszenia i wstawiamy je na Allegro! Piękności są:)

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Śro lip 01, 2009 14:36

Piekne i miłe :)

seniorita

Post » Śro lip 01, 2009 18:43

Aż dziw, że ich nikt stamtąd nie zgarnął 8O Przecież tyle ludzi marzy i whiskasiku... :roll:

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Czw paź 01, 2009 12:24 Re: Koty z Platynowej,sreberko i cudne dymne do adopcji lub DT

Co słychać u kotków z Platynowej?
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Pon paź 05, 2009 7:40 Re: Koty z Platynowej,sreberko i cudne dymne do adopcji lub DT

tez chetnie sie dowiem :D

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro gru 02, 2009 20:28 Re: Koty z Platynowej,sreberko i cudne dymne do adopcji lub DT

przechodzilam gdzies tamtedy i na boisku szkolnym przy platynowej, piekna bialo bura kicia pila wode, zacicialam i biegla do mnie w podskokach:((((

tak mi sie zal zrobilo, tak bardzo...
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Śro gru 02, 2009 23:57 Re: Koty z Platynowej,sreberko i cudne dymne do adopcji lub DT

czy ktoś tam jeszcze w ogóle się udziela?
Ja mam kontakt z pp, dlatego nie podeszłam nawet do kici
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Pt gru 04, 2009 23:08 Re: Koty z Platynowej,sreberko i cudne dymne do adopcji lub DT

z uporem podnoszę
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Śro gru 23, 2009 15:03 Re:

Dziewczyny ja wpadam co jakiś czas na Platynową. Koty sa zdrowe a dwie kotki nadal niewykastrowane i wyjątkowo płodne. Na mój widok znikają. Są strasznie cwane i niestety co kilka miesięcy wydaja na zmiane lub razem kociaki na świat :(
Ponieważ studiuje nie ma mnie co drugi weekend w Warszawie i mam za bardzo jak pomóc paniom. Łapanki najlepiej robić w weekendy bo inaczej jest to slalom pomiędzy zaparkowanymi i jeżdżącymi tam samochodami.
Od nowego roku będa nawet talony na sterylki tylko brak jakieś sprytniejszej ode mnie i nieznanej kotom łapaczki. Bardzo proszę chętną/chętne o pomoc. Na miejscu jest klatka łapka, podbierak (chyba twój Beatko), transporterek i dość zdyscyplinowane i współpracujące panie karmicielki.
W styczniu mam wolne 2 weekendy, mogę pojechać, zawieźć itd. Może ktoś chciałby połapać i złapać te 2 kotki? Na miejscu są tez miłe kociaki do DT i adopcji. Mogę podać nr do pań karmicielek, one czekają na wsparcie. Same bardzo duzo robia i finansują jedzenie, leki, noszą do weta gdy któryś z kotów zachoruje.

seniorita

Post » Śro gru 23, 2009 17:05 Re: Koty z Platynowej, ciągle sie mnożą, kto złapie kocice??

nie wiem jak moja zdolnosc do kontaktu z kotami - we wrzesniu mialam pp, pewnie w domu jeszcze sa zarazki no ale przeciez nie odkaze kazdego milimetra:/
jesli bym mogla, chetnie pomoge, znam tamte rejony i karmicielki.
i tak mi tejj kici bylo szkoda:(
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Czw sty 21, 2010 10:16 Re: Koty z Platynowej, ciągle sie mnożą, kto złapie kocice??

Na Platynowej nasze kotki-ciązówki znowu mają małe, i sa w ciązy. Panie karmicielki mają 3tygodniową kicie na butelce, którą nie chciała zajmowac sie jej mamusia. Kocurów z klejnotami i płodnych kotów jest tam od licha i ciut ciut. Dodatkowo w ciągu tygodnia w piwnicy trwa remont i koty sie płoszą.
Z dobrych wiadomości - sa talony i zarezerwowane miejsce na weekend na sterylki. Więc w ten weekend trzeba je złapać. Ja mam, wolne więc stawię się z samochodem, transporterem i klatką łapką (jest na miejscu).
Potrzebuje łapacza/łapaczki!! Koniecznie Kto ma 2h które chciałby spędzic piwnicy, sośc cywilizowanej, z opcja kateringu - panie donoszą herbatki i kawe dzielnym wolontariuszkom.

seniorita

Post » Sob sty 23, 2010 15:14 Re: Koty z Platynowej- ŁAPIEMY W WEEKEND, ŁAPACZE POTRZEBNI!!!!!

Dziś z Wejagą przeprowadziłyśmy super szybką łapankę, ledwo rozstawiłyśmy klatki to od razu szczęknęły i uwięziły w środku koty. Złapałyśmy 3 sztuki, akurat tyle miejsc miałam zarezerwowane w lecznicy. W wyniku łapanki mamy: czarną kotkę prawdopodobnie w ciązy, kocura rozpłodowca, whiskasowe, młode coś. :mrgreen:

seniorita

[poprzednia][następna]