Miziasta młoda Kicia zamknięta w ruderze - PILNY DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 20, 2009 22:39

No znalazłam wreszcie wątek.
więc tak, przekazuje co wiem...

z właścicielką posesji się nie dogadasz, jest psychicznie niezrównoważona, stwierdziła że jak nam się nudzi to mamy się po du**e podrapać.

annaskr - jeśli masz czas możemy się tam umówić na miejscu, zobaczysz jak to wygląda. Jedyna opcja żeby wyjąć kota to włamanie przez okno. Wyjście ostateczne, ja mam trochę stracha.
W szybie w jednym oknie jest dziura i tamtędy wrzucamy kotu jedzenie.

Straż dla zwierząt nie podejmuje interwencji poza Łodzią, właścicielka nie chce oddać zwierząt, proszę o pomysł jak zabrać tego kota?

modliszka

Od: Wto lut 14, 2006 19:12

Post » Śro maja 20, 2009 23:00

Była wymieniona jakaś babka z TOZu. Z nią policja ma obowiązek pojechać na interwencję.
Mamy profil PSYKOTA na naszej klasie i forum fotograficznym GARNEK. Piszcie tam do nas o swoich zwierzakach.

starlet1

Od: Pt maja 23, 2008 9:47

Post » Śro maja 20, 2009 23:25

Modliszko :)

Na Dogo były oferty wyciągnięcia kota - liczę na to, bo można by to ruszyć od razu. Nikt kto nie zna psów tam nie wejdzie!

Starlet1 proszę o potwierdzenie, że kota (niezależnie od płci) bierzesz na DT do czasu znalezienia domu, żeby nie było niejasności, że bierzesz go tylko na posterylkowe/pokastracyjne przetrzymanie. Ogłaszanie kota i szukanie domu, jak już Ci Grażynko pisałam, zapewniam!

Urzędowo potrwa to dłużej ale TOZ to ruszy urzędowo! Na razie dostałam adres posesji i to przekazałam do TOZu. Jak dostanę więcej danych (proszę o dane właścicielki i jej nr. tel.) to TOZ spróbuje najpierw po dobroci - kobita wyda kota, a jak nie to gmina, policja...).

Czekam na odpowiedź Starlet co załatwi z Panią Izą Milińską (bo to jej znajoma).

Jeśli możecie dowieźć kota do Łodzi - wyciągajcie. Jeśli Starlet zgodzi się na odbiór w Pabianicach (jak proponujecie na Dogo) - wyciągajcie.
Jeśli Anskr będzie mogła ze mną pojechać po kota (ale w weekend), od razu napiszę (jak na razie mam telefon tylko do Ciebie) to jakoś się chyba umówimy.

Nikt kto nie zna tych psów, na tą posesję nie wejdzie. Urzędowo zajmie to dłużej. Trzeba po prostu kota wyciągnąć, zapakować w kontener i przekazać. Resztą będę się martwić ja i Starlet1; tylko dograjmy transport.

Kaja555 już obiecała 50 zł na leczenie :1luvu: ; proszę o dalszą pomoc.
Obrazek

malaria

Od: Nie maja 11, 2008 18:05

Post » Śro maja 20, 2009 23:27

ja bym sie włamała, tylko rękawiczki ubierzcie, żeby śladów nie było

bo jak tyle osób przyjedzie tzn.policja to nie wystraszą kitucha?

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Śro maja 20, 2009 23:59

Prążek pisze:ja bym sie włamała, tylko rękawiczki ubierzcie, żeby śladów nie było bo jak tyle osób przyjedzie tzn.policja to nie wystraszą kitucha?

Inspektorka TOZu w ten weekend nie może tam przyjechać, dlatego przekazanie kontenera (akurat z kotem w środku ;-) ) byłoby najszybszym rozwiązaniem sytuacji :D

Czy ktoś kto twierdzi, że dokarmia zwierzęta co tydzień (zamknięte na swojej posesji) będzie się czepiał, że zaginął mu kot, w nie wiadomo jakim stanie (z jego winy)? Ludzie są różni, stan kota niewiadomy, droga urzędowa długa. Proszę o konkrety na pw.
Obrazek

malaria

Post » Czw maja 21, 2009 1:33

Podałam Ci wczoraj swój nr na priva. Będę miała problem z odebraniem kota z Pabianic. Kota biorę na DT, więc nie martwcie się. On już mnie zauroczył i na pewno nie wyrzucę go na bruk, jak obawiają się niektóre z Was. Spoko. Tylko mi go dowieźcie chociaż do granic Łodzi. Tu już sobie poradzę.
Mamy profil PSYKOTA na naszej klasie i forum fotograficznym GARNEK. Piszcie tam do nas o swoich zwierzakach.

starlet1

Post » Czw maja 21, 2009 7:31

Dzieje się dzieje :D

Starlet1 pojedzie po kota do Pabianic :1luvu:
Obrazek

malaria

Post » Czw maja 21, 2009 15:47

No dobrze to proszę konkretnie - na kiedy się umawiamy?
Kto wybija szybę?

Starlet - nie musisz jechać do Pabianic, możemy się spotkać w tym Ksawerowie.

Baba po dobroci kota nie odda. Przez TOZ, policję itp. będzie się to ciągnęło jeszcze nie wiadomo ile.

No i jaka decyzja - czekamy na TOZ< policję i oficjalne przejęcia kota? (na PW podam telefon do baby)
Czy kota zabieramy samemu, poprzez wyłamanie szyby.?

Jesli druga opcja to nie jest dobrym pomysłem kontaktowanie się z nią a potem działanie na własną rękę. Wtedy może się to skonczyć awanturą, wtedy będzie wiedziała kto jej kota ukradł.

modliszka

Post » Czw maja 21, 2009 20:12

Moge pojechac do Ksawerowa, ale nie chciałabym, zeby ktos spisał numer rejestracyjny, bo zamiast zajmowac sie kociakiem będe czekała na wasze odwiedziny;)))Podałam nr na skypa, ja mam numer, bo go wykupiłam. Jeśli możecie to niech któraś poda mi jakis swój nr tel to zadzwonię. Ja swój juz podałam na priva. Poprosze o sms to najwyżej oddzwonie. Ale co z wizyta u weta? Powinien obejrzec kotka, bo ja mam w domu kotke i staruszeńką sunię Gapcie. Nie chciałabym zeby złapały cos od kota.

starlet1

Post » Czw maja 21, 2009 20:19

Jak uwolnicie biedaka to wstawcie tam w okno jakąś glinianą czy futrzaną figurkę kota. Sztuka za sztukę, żeby się zgadzało :twisted: :twisted:
Wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za powodzenie desantu :!: :!:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Czw maja 21, 2009 20:55

Kurcze, mam taka figurkę i chętnie tę szybkę bym ukruszyła. Za daleko jednak.
W razie czego można powiedzieć, że kot skamieniał. Z głodu.

Agnie Koty

Od: Śro paź 24, 2007 13:02

Post » Czw maja 21, 2009 21:53

Mamy glinianą figurkę kota, dostałysmy ostatnio od innej wariatki trzymającej psa na łańcuchu - bo zaniosłysmy psu worek karmy to nam dała figurkę :?

Nadal sytuacja stoi w miejscu. Proszę o radę - jak to rozegrać. Bo nastepny miesiąc będziemy się zastanawiać co zrobić. Wybicie szyby nie jest jednak takie proste, bo tuż przy domu stoi latarnia i wszystko widać.

CZY KTOŚ Z WAS PRZEJEŻDŻAŁ TAM MOŻE DZISIAJ I WRZUCIŁ KARMĘ DLA KOTA???

Za siatką, pod oknem gdzie uwięziony jest kot leżało dzisiaj kilka opakować kitikata. Babsztyl był dzisiaj na działce, bo widać że jest inaczej otwarta brama. Ale nie sądzę żeby to ona wrzuciła tam karmę :roll:

modliszka

Post » Czw maja 21, 2009 22:37

Dziewczyny, przykro mi, ale na razie nie moge dac DT kotkowi. Szukałyście DT dla kota po sterylce, potem okazało sie, ze kot nawet nie bedzie na badaniu u weta, bo nie ma kto go przenocowac do rana. Najpierw kot miał byc, po wizycie u weta, przywieziony do Łodzi, potem miałam go zabrac z Pabianic, tez po wizycie u weta. Teraz okazało sie, że mam sobie zabrac kota bezpośrednio z Ksawerowa, bez badania, bez sterylki. Jak mi powiedziała dziewczyna, z która rozmawiałam, leki na pewno nie będa drogie!! Ktos sie deklarował z kompletem leków, ktos miał pomóc!! Gdzie te ktosie?? O 21.25 dostałam informacje, że dziewczyny sa u kota i prosza o pilny kontakt. No i wyszło na to, ze chyba liczyły na mój przyjazd i zabranie kota!! Nie tak sie umawiałysmy. Nagle okazało sie, że ze wszystkim zostaję sama!! Transport, badania, sterylka. Mam w domu 16-letnią Gapcie z ropiejącymi ranami i nie mogę pozwolic na to, zeby sunia miała kontakt z kotem, którego nawet nie zbadał wet. Przepraszam, ale nie na takie warunki sie zgodziłam proponując DT.

starlet1

Post » Pt maja 22, 2009 0:07

hej i co z kitkiem?
do opola w przyszły weekend mogę go wziąć lub zrobić totalny przegląd kota u weta ale tylko tu u mnie, w każdej chcwili

Prążek

Post » Pt maja 22, 2009 0:09

Starlet1 najpierw pisałaś że mogła byś pojechać do Ksawerowa, z pewnym strachem więc dziewczyny wzięły to za dobrą monetę

Prążek

[poprzednia][następna]