KRK-Puchatkowo-zostawiony na parkingu cz-b pers szuka domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 19, 2009 22:34

aamms pisze:
Go!Go! pisze:na imprezie - mogę zrobić jakiegoś zafilcowanego niepomiernie plaskacza ... może być w filcoatym ''kubraczku'' , lub mieć futro zbite w ''bułeczki'' ...

mam tylko jedną prośbę - o przydzielenie mi ''stopera'' - abym Was nie zagadała na śmierć tym swoim marudzeniem o pielęgnacji, kosmetykach ...

i ... prosze przewidzieć na imprezie : stół o wym 60x60, dobre oświetlenie, moga być dwa gniazda wtykowe=kontakty, dostęp do ciepłej wody i wanny, brodzika ... może ze 2 ręczniki ...
/ pokażę ciut ''sprzętu'' , odrobinę kosmetyków ... :wink: /

To w celach szkoleniowych poprosimy o dokładny fotoreportaż z pokazu.. :D

najlepiej z kamerki coby wszystkich ruchow sie naumieć :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw lut 19, 2009 22:36

moś pisze:Moge codziennie przegladac ogloeszenia, i tak jestem wiczorkiem zawsze na forum. Sluze tez radami dotyczacymi pielegnacji plaskatych. mam pytanie, czy to maja byc ogloszenia od pseudo? za pieniadze? czy tylko od tych co chca oddac lub szukaja puchatkow?
ps nie jestem za wspieraniem pseudo, nie wiem czy wykupujecie plaskate od nich.

Mosiu, ogłoszenia oddam, szukam i podobne
możesz mi podsylać, albo avian (chyba mnie nie zastrzeli )
sprobójemy cos z tym zrobic
wszystkie włochate i rasopodobne
Obrazek

dalia

Post » Czw lut 19, 2009 22:36

właśnie - też będę śledzić :D
i najlepiej żeby to był kot nie przepadający za czesaniem jak moja Sahara :twisted: :twisted:
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Pt lut 20, 2009 7:58

Sawanko jak Go!Go! weźmie kota w swoje ręce to czy on chce czy nie będzie przepadał za czasaniem :lol:
Obrazek

"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to co oswoiłeś..." Antoine de Saint Exupery (Mały Książe)

Dolores

Od: Nie gru 02, 2007 19:46

Post » Pt lut 20, 2009 10:25

Mamy norwega kremowego przywiezionego dzisiaj ze śląska. żeby zrobić normalną diagnostykę W krakowie to trzeba mieć dużo cierpliwości i samozaparcia. Normalna tragedia. Ze zdziercami gadać nie będę. Niby tyle jest gabinetów w Krakowie a co drugi to bardziej zmanierowany.

Norweg bardzo łagodny, mruczący, barankujący. Oczy i nos w fatalnym stanie. Ogólnie nie jest taki chudy jak myśłałam. Może mieć alergię albo koci katar. Raz wg książeczki był szczepiony. Ma 10 miesięcy a wygląda na mniej. Nie weim jak paszcza nie zaglądałam. Jadę dzisiaj na badania ale jeszcze nie wiem gdzie.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Pt lut 20, 2009 10:31

biedak
Obrazek

"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to co oswoiłeś..." Antoine de Saint Exupery (Mały Książe)

Dolores

Od: Nie gru 02, 2007 19:46

Post » Pt lut 20, 2009 10:32

Pieczarka pisze:Mamy norwega kremowego przywiezionego dzisiaj ze śląska. żeby zrobić normalną diagnostykę W krakowie to trzeba mieć dużo cierpliwości i samozaparcia. Normalna tragedia. Ze zdziercami gadać nie będę. Niby tyle jest gabinetów w Krakowie a co drugi to bardziej zmanierowany.

Norweg bardzo łagodny, mruczący, barankujący. Oczy i nos w fatalnym stanie. Ogólnie nie jest taki chudy jak myśłałam. Może mieć alergię albo koci katar. Raz wg książeczki był szczepiony. Ma 10 miesięcy a wygląda na mniej. Nie weim jak paszcza nie zaglądałam. Jadę dzisiaj na badania ale jeszcze nie wiem gdzie.

moge go wziac .....
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pt lut 20, 2009 12:26

BarbAnn pisze:
Pieczarka pisze:Mamy norwega kremowego przywiezionego dzisiaj ze śląska. żeby zrobić normalną diagnostykę W krakowie to trzeba mieć dużo cierpliwości i samozaparcia. Normalna tragedia. Ze zdziercami gadać nie będę. Niby tyle jest gabinetów w Krakowie a co drugi to bardziej zmanierowany.

moge go wziac .....

Robimy tak. Norweg jest niewyskastrowany i zaczyna dojrzewać. Idzie do domu tymczasowego bez kotów. Jak się go podleczy i wykastruje to chętnie do Ciebie przywiozę. Chyba że leczenie będzie zbyt skomplikowane i dom nie będzie sobie radził to wtedy się zastanowimy. Dom tymczasowy jest wychowany z kotami. Juz wkrótce się zaloguje.

Pieczarka

Post » Pt lut 20, 2009 12:32

Norweg ma stan zapalny dziąseł, kamień na zębach. Węzły chłonne powiększone. Kanaliki łzowe zatkane. Dostaliśmy Floksal i naclof.
Diagnostyka będzie po 15 dzisiaj. Osłuchowo jest czysty. Mogą to być początki kociego kataru. Alergia, nieweim może to jakieś genetyczne zmiany. Mamy obserwować. Co pokażą wyniki zobaczymy. Trzeba zrobić badanie kału i moczu ale na razie nie ma materiału do badań.

Pieczarka

Post » Pt lut 20, 2009 12:37

dalia pisze:
moś pisze:Moge codziennie przegladac ogloeszenia, i tak jestem wiczorkiem zawsze na forum. Sluze tez radami dotyczacymi pielegnacji plaskatych. mam pytanie, czy to maja byc ogloszenia od pseudo? za pieniadze? czy tylko od tych co chca oddac lub szukaja puchatkow?
ps nie jestem za wspieraniem pseudo, nie wiem czy wykupujecie plaskate od nich.

Mosiu, ogłoszenia oddam, szukam i podobne
możesz mi podsylać, albo avian (chyba mnie nie zastrzeli )
sprobójemy cos z tym zrobic
wszystkie włochate i rasopodobne

dzieki Dalia :D , to ci bede na pw podsylac linki , może z wielkopolski? albo co tam znajde z iinych okolic :wink:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt lut 20, 2009 12:46

Pieczarka pisze:Norweg ma stan zapalny dziąseł, kamień na zębach. Węzły chłonne powiększone. Kanaliki łzowe zatkane. Dostaliśmy Floksal i naclof.
Diagnostyka będzie po 15 dzisiaj. Osłuchowo jest czysty. Mogą to być początki kociego kataru. Alergia, nieweim może to jakieś genetyczne zmiany. Mamy obserwować. Co pokażą wyniki zobaczymy. Trzeba zrobić badanie kału i moczu ale na razie nie ma materiału do badań.

Pieczarka tylko mu nie przetykajcie tych kanalików - moje mają zatkane i da się z tym żyć, tylko trzeba oczka wycierać
Obrazek

dalia

Post » Pt lut 20, 2009 12:47

To ja na razie z Alegratki i kup- sprzedaj i jakies lokalne szukam, podam pozniej jakie.z wielkopolski bede do Dalii przesylac :wink:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt lut 20, 2009 13:11

dalia pisze:
Pieczarka pisze:Norweg ma stan zapalny dziąseł, kamień na zębach. Węzły chłonne powiększone. Kanaliki łzowe zatkane. Dostaliśmy Floksal i naclof.

Pieczarka tylko mu nie przetykajcie tych kanalików - moje mają zatkane i da się z tym żyć, tylko trzeba oczka wycierać

Tak wiem żeby kanalików nie przetykać.

Pieczarka

Post » Pt lut 20, 2009 13:15

Obrazek Obrazek Obrazek

Pieczarka

Post » Pt lut 20, 2009 13:16

Rozliczenie Norwega

diagnostyka 60 zł (morfologia, nerki, wątyroba, cukiier)
za wizytę ponad godz. (byliśmy pierwszy raz wypadało coś zapłacić) 15 zł
Floxal + Naclof 35 zł
Ostatnio edytowano Pt lut 20, 2009 13:38 przez Pieczarka, łącznie edytowano 1 raz

Pieczarka

[poprzednia][następna]