Cudowna przytulanka Misia znalazła dom u Dominikams!!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 09, 2009 19:42

magdaradek pisze:Jutro dopytam jak to wygląda na tej stacji dokładnie. najlepiej pewnie byłoby tam pojechać i zobaczyć. Ja nie mam takiej możliwości...

Ja też nie. Ile mogłam, zrobiłam...

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon lut 09, 2009 19:44

Mogę przetrzymać kotkę po sterylce (mąż mam nadzieję sie zgodzi :roll: ). Nie mogę jednak jej transportować, bo mój samochód jest w kiepskim stanie, i boję sie nim jeździć dalej, niz do sklepu :?

Poza tym - co z nią będzie dalej? Czy docelowo ma wrócić tam gdzie teraz jest?

Od razu uprzedzam, że jeśli kotka będzie problematyczna (czyli np. sikająca poza kuwetą), to raczej nie ma szans - nie mogę ryzykować rozwodem :roll: Po ostatnich przejściach z naszymi kotkami (prawdopodobnie z jedną), znam nastawienie męża.

Przepraszam, że tak prosto z mostu walę, ale tak się sprawy mają :roll:

dominikams

Od: Sob lip 12, 2008 12:21

Post » Pon lut 09, 2009 19:45

No to super, wstępny DT posterylkowy jest. Zawsze to więcej czasu na szukanie domu, albo dłuższego DT.

dominikams - gdzie mieszkasz?

magdaradek - znowu trzeba zmienić tytuł, teraz transport najważniejszy.

Jana

Post » Pon lut 09, 2009 19:46

Jutro będę wiedzieć więcej. Problemem dla mnie jest po prostu odległość... bardzo dziękuję wszystkim za dotychczasową pomoc...
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lut 09, 2009 19:48

Jana pisze:No to super, wstępny DT posterylkowy jest. Zawsze to więcej czasu na szukanie domu, albo dłuższego DT.

dominikams - gdzie mieszkasz?

magdaradek - znowu trzeba zmienić tytuł, teraz transport najważniejszy.

Przepraszam, myślałam, że jest w profilu, zaraz zmienię.
Mieszkam w Markach, tuż na granicy z W-wą (jadąc od Głębockiej)

dominikams

Post » Pon lut 09, 2009 19:57

kurcze, do 10, troche daleko. bo jezdze komunikacja miejska. jesli nie bedzie innych chetnych moge pojechac, lepszy jednak na pewno bylby ktos z samochodem.
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pon lut 09, 2009 20:28

Napiszcie mi proszę gdzie jest ta lecznica, dokładny adres.
Czy wiemy jakie są koszty sterylki? Jak to wygląda?
Obrazek

magdaradek

Post » Pon lut 09, 2009 20:56

Aha, czy ona jest na stacji cały czas, czy wychodzi?
Bo przecież trzeba ją przegłodzić przed zabiegiem!!!!
Mogę po nią pojechać jutro. Będę wracać z zajęć ok 13.30, to mogę zajrzeć, i tak jadę przez Bródno. Tylko bedę chyba musiała ją za pazuchą wieźć, bo transporter dopiero jutro po południu będę mieć.

dominikams

Post » Pon lut 09, 2009 21:05

Za pazuchą to może być niebezpieczne dla kotki, przestraszy się czegoś i jej nie utrzymasz. Może o jakieś szeleczki się chociaż postaraj.
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Pon lut 09, 2009 21:11

Dobra, najwyżej po południu pojadę. Mam dość wąski płaszcz na suwak, myślałam, ze tam ją umieszczę :roll: Ale faktycznie, może to kiepski pomysł.

Dalej czekam na odpowiedź, bo właściwie informacje są trochę chaotyczne - kotaka tam mieszka tymczasowo, czy tylko je? Rozumiem, ze to taka szybka akcja i to dlatego, ale musimy to jakoś ogarnąć. Mogę ją ewentualnie podwieźć do centrum w środę, musze tylko wykombinować jak córka dotrze do szkoły, ale spoko!

Satoru, mogłybyśmy sie umówić i przejęła byś kotkę w centrum? Ja też będę komunikacją miejską, ale jeśli wiozłabym ją od siebie, to połowa drogi z głowy, nie trzeba jeździć w dwie strony.

Czy ta sterylka to z talonu?

dominikams

Post » Pon lut 09, 2009 21:17

dominikams pisze:Dobra, najwyżej po południu pojadę. Mam dość wąski płaszcz na suwak, myślałam, ze tam ją umieszczę :roll: Ale faktycznie, może to kiepski pomysł.

Dalej czekam na odpowiedź, bo właściwie informacje są trochę chaotyczne - kotaka tam mieszka tymczasowo, czy tylko je? Rozumiem, ze to taka szybka akcja i to dlatego, ale musimy to jakoś ogarnąć. Mogę ją ewentualnie podwieźć do centrum w środę, musze tylko wykombinować jak córka dotrze do szkoły, ale spoko!

Satoru, mogłybyśmy sie umówić i przejęła byś kotkę w centrum? Ja też będę komunikacją miejską, ale jeśli wiozłabym ją od siebie, to połowa drogi z głowy, nie trzeba jeździć w dwie strony.

Czy ta sterylka to z talonu?

tak, mogę ja przejąć z centrum, tylko kotka musi byc na sterylke przed 10. Dnia poprzedniego po poludniu nie mam jej co brac, bo jej nie moge u siebie przechopwac.
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Pon lut 09, 2009 21:20

Napisałam do dominiams PW. Wiadomości są nieco chaotyczne, bo akcja jest z dzisiaj, ponadto ja jestem ładnych parę kilometrów od miejsca wydarzeń. Chcę po prostu spróbować pomóc. Oczywiście przy pomocy forum, bo sama cóż mogę.
Wiadomo jaki jest adres tej lecznicy? I od kiedy kotka ma mieć odstawione jedzenie?
Obrazek

magdaradek

Post » Pon lut 09, 2009 21:22

Lecznica na Białobrzeskiej, Satoru ją dobrze zna.

Ostatni posiłek we wtorek wieczorem, wodę może pić do woli.

Sterylka będzie na fundację, ale jeśli ktoś zechciałby dać jakiś datek, to byłoby super. Talonów miejskich jeszcze nie ma.

Jana

Post » Pon lut 09, 2009 21:26

Satoru, o której mam być w centrum? Najłatwiej byłoby mi się spotkać na st. metra.

Podam ci na pw nr komórki.

Dominika

Magda, ja rozumiem, że ciężko to zorganizować, nie odbieraj tego jako krytyki, po prostu staram się ustalić jak najwiecej, żeby nie było "kichy" w ostatniej chwili.

dominikams

Post » Pon lut 09, 2009 21:27

dominikams pisze:Satoru, o której mam być w centrum? Najłatwiej byłoby mi się spotkać na st. metra.

Podam ci na pw nr komórki.

Dominika

Magda, ja rozumiem, że ciężko to zorganizować, nie odbieraj tego jako krytyki, po prostu staram się ustalić jak najwiecej, żeby nie było "kichy" w ostatniej chwili.

moze byc 9:15, moze byc przy wyjsciu z metra.
Obrazek
Obrazek

Satoru

[poprzednia][następna]