KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc! Wkrótce dojdą maluchy :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 27, 2008 20:29

Kinya pisze:Wybiera się jutro ktoś do Kłaja? Ja mogę jechać,ale koło południa najpóźniej

Kinguś, ja z TŻ jadę, chcielibyśmy wyjechać przed 11-stą, bo wcześniej musimy być jeszcze na Wielopolu, bo mam dyżur u kociuchów. p. Jan dzwonił 5 minut temu z pytaniem czy będziemy

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob gru 27, 2008 20:42

Ok, puście sygnał jak będziecie w okolicy Niepołomic :wink: I błagam, jak możesz to weź od Cataliny ten Feliway, bo zwariuję :x Jeżeli to nie pomoże to obawiam się, że Klusek nie będzie mógł u mnie zostać.
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Nie gru 28, 2008 11:22

Zaziębiłam się, nie dam rady jechać do Kłaja, więc tylko mogę podrzucić :(
Biedaki, w nocy termometr pokazywał -10, tam, na tym wygwizdowie w lesie jest pewnie jeszcze zimniej :cry:
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Nie gru 28, 2008 11:44

Przeczytałam. Biedaki. Jutro wyślę wsparcie.
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Nie gru 28, 2008 14:24

jutro będą na pewno pieniądze na koncie. Tylko tak mogę pomóc :(
ObrazekObrazekObrazek

bez44

Od: Wto sty 02, 2007 11:49

Post » Nie gru 28, 2008 14:45

Tweety wysłalem Ci pw
Kotów niestety nie możemy od Was zabrać, ale moglibyśmy pomóc w sfinansowaniu kilku sterylek.

thor

Od: Czw paź 28, 2004 20:51

Post » Nie gru 28, 2008 15:22

thor pisze:Tweety wysłalem Ci pw
Kotów niestety nie możemy od Was zabrać, ale moglibyśmy pomóc w sfinansowaniu kilku sterylek.

czytałam, wielkie dzięki :1luvu:

Właśnie wróciłam z Kłaja, złapane dwa dorosłe w tym jeden potwór kilkukilowy, najpierw oznaczył sobie klatkę-łapkę a potem do niej wlazł :twisted:
W Kłaju jakby lepiej tzn nagle otworzono okienko do pomieszczeń sklepowych (jakiś pusty magazyn), koty chodzą nażarte jak bąki, no bo zrobił się ruch, że je zabieramy i część tego sobie nie życzy. Tak czy inaczej do ciachnięcia trzeba je złapać, dzikuski odwieźć i mam nadzieję, że je później będą dokarmiać większą gromadą a nie tylko jeden człowiek.
Jedziemy tam ponownie w Sylwestra, do południa, p. Jan ma ich nie karmić więc może zgłodnieją choć trochę

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie gru 28, 2008 15:34

bez44 pisze:jutro będą na pewno pieniądze na koncie. Tylko tak mogę pomóc :(

To bardzo duzo!! Dziękujemy! Mrau!!

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Nie gru 28, 2008 17:10

:ok:
Obrazek
Obrazek

catalina

Od: Sob kwi 16, 2005 10:31

Post » Pon gru 29, 2008 0:06

Tweety pisze:W Kłaju jakby lepiej tzn nagle otworzono okienko do pomieszczeń sklepowych (jakiś pusty magazyn), koty chodzą nażarte jak bąki, no bo zrobił się ruch, że je zabieramy i część tego sobie nie życzy. Tak czy inaczej do ciachnięcia trzeba je złapać, dzikuski odwieźć i mam nadzieję, że je później będą dokarmiać większą gromadą a nie tylko jeden człowiek.

Może to dobry znak, że ludzie tam sami zaczęli coś robic. Oby tylko Wam nie przeszkadzali w wyłapaniu towarzystwa na sterylki. Z tego co wcześniej pisałyście wynikało, że miejscowi niespecjalnie lubią te koty - skąd nagłe zainteresowanie ich losem?
Jak w ogóle dowiedziałyście się o tym Kłaju? To straszna dziura na końcu świata, musiałam sprawdzac na mapie gdzie to jest, nigdy nawet nazwy nie słyszałam...

mirabella

Od: Śro lis 26, 2008 13:50

Post » Pon gru 29, 2008 0:34

mirabella pisze:
Tweety pisze:W Kłaju jakby lepiej tzn nagle otworzono okienko do pomieszczeń sklepowych (jakiś pusty magazyn), koty chodzą nażarte jak bąki, no bo zrobił się ruch, że je zabieramy i część tego sobie nie życzy. Tak czy inaczej do ciachnięcia trzeba je złapać, dzikuski odwieźć i mam nadzieję, że je później będą dokarmiać większą gromadą a nie tylko jeden człowiek.

Może to dobry znak, że ludzie tam sami zaczęli coś robic. Oby tylko Wam nie przeszkadzali w wyłapaniu towarzystwa na sterylki. Z tego co wcześniej pisałyście wynikało, że miejscowi niespecjalnie lubią te koty - skąd nagłe zainteresowanie ich losem?
Jak w ogóle dowiedziałyście się o tym Kłaju? To straszna dziura na końcu świata, musiałam sprawdzac na mapie gdzie to jest, nigdy nawet nazwy nie słyszałam...

W apelu na początku wątku jest napisane, pan Jan który karmi zgłosił. Zadna instytucja wcześniej nie zareagowała :(

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pon gru 29, 2008 0:42

Tak, to doczytałam, byłam tylko ciekawa jakim cudem ten pan trafił na Was :)
A to, że nikt nie zareagował jakoś mnie nie dziwi... schronisko naprawdę nie może jeżeli to nie jego obszar - nie dostaną na to pieniędzy od miasta. Głupia biurokracja, ale to przecież tylko zwierzęta, politycy lokalni mają ważniejsze sprawy, jak zawsze. :?
Lepiej nawet nie myślec co dzieje się na innych wsiach pod Krakowem :(

mirabella

Post » Pon gru 29, 2008 0:44

mirabella pisze:Może to dobry znak, że ludzie tam sami zaczęli coś robic. Oby tylko Wam nie przeszkadzali w wyłapaniu towarzystwa na sterylki. Z tego co wcześniej pisałyście wynikało, że miejscowi niespecjalnie lubią te koty - skąd nagłe zainteresowanie ich losem?

Mirabella, ja mam taką teorię, że to jest taki trochę wiejski (z góry przepraszam wszystkich urażonych) syndrom psa ogrodnika: sam nie skorzystam, nie zrobię, ale innym też nie dam. Nawet jak tych kotów nie lubili to nie podoba im się, że ktoś wtrąca się w ICH (wg ogólnego mniemania) sprawy i udowadnia, że coś jest nie tak. To charakterystyczne dla takich społeczności, kargulowo-pawlakowe klimaty w takich miejscach mają się lepiej niż dobrze, im ktoś jest większym burakiem tym bardziej nie lubi tych, którzy robią coś mądrego i pozytywnego, czego sama doświadczam od momentu kiedy wyprowadziłam się na wieś.
A to miejsce to jeszcze dalej niż dziura na końcu świata, to jeszcze za wsią Kłaj, w lesie :)
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pon gru 29, 2008 1:09

Kinya pisze:
mirabella pisze:Może to dobry znak, że ludzie tam sami zaczęli coś robic. Oby tylko Wam nie przeszkadzali w wyłapaniu towarzystwa na sterylki. Z tego co wcześniej pisałyście wynikało, że miejscowi niespecjalnie lubią te koty - skąd nagłe zainteresowanie ich losem?

Mirabella, ja mam taką teorię, że to jest taki trochę wiejski (z góry przepraszam wszystkich urażonych) syndrom psa ogrodnika: sam nie skorzystam, nie zrobię, ale innym też nie dam. Nawet jak tych kotów nie lubili to nie podoba im się, że ktoś wtrąca się w ICH (wg ogólnego mniemania) sprawy i udowadnia, że coś jest nie tak. To charakterystyczne dla takich społeczności, kargulowo-pawlakowe klimaty w takich miejscach mają się lepiej niż dobrze, im ktoś jest większym burakiem tym bardziej nie lubi tych, którzy robią coś mądrego i pozytywnego, czego sama doświadczam od momentu kiedy wyprowadziłam się na wieś.
A to miejsce to jeszcze dalej niż dziura na końcu świata, to jeszcze za wsią Kłaj, w lesie :)

Obawiam się, że masz 100% racji. I to jest ten problem z mentalnością ludzi (patrz wątek Anuk na KŁ). Ich koty i żadne ześwirowane krakowskie dziewuchy nie będą kotów zabierac :) no ale koty zabieracie, i jakoś to będą musieli przeżyc. A może ludziom się głupio zrobiło i dla udowodnienia swojej racji nie przestaną ich dokarmiac :) Zrobienie innym na złosc to potężna motywacja :)

mirabella

Post » Pon gru 29, 2008 9:14

Biedne kociaste!!!!! Pomocy!!!!
Obrazek

AgnieszkaZet

Od: Wto paź 21, 2008 9:40

[poprzednia][następna]