ADOPCJE PUCHATKOWA II.. proszę o zamknięcie..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 05, 2008 10:58

seja pisze:teraz nie rozumiem. Jest chętna, chce kota,chce do Was kontakt. Można wszystko szybko załatwić podać kontakt,ona się z Wami skontaktuje, obejrzycie jej dom ,warunki kotowe itd i po sprawie...
To szukamy kotom domu , czy bawimy się w kotka i myszkę??

Tu nie ma co rozumieć..
Bardzo się cieszymy, że jest dom chętny na kota.. Ale pośpiech jest wskazany jedynie przy łapaniu pcheł..
Pani została zaproszona na forum, cały czas czekamy na kontakt..
Chcemy się dowiedzieć skąd jest, jakie warunki może zapewnić kotu..

Oczywiście, że szukamy kotom domów.. ale szukamy dobrych.. a żeby wiedzieć czy dany dom jest dobry musimy się więcej o takim domu dowiedzieć.. :D
Dlatego ponawiam zaproszenie na forum..
Wystarczy na tym innym forum wrzucić pani na pw link do tego wątku..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pt gru 05, 2008 11:07

Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt gru 05, 2008 11:14

:? :!: i co mamy z tym począć? Jakieś propozycje??????czy pozamiatane???? :evil:
Serniczek

Post » Pt gru 05, 2008 11:19

Od pani, która mieszka w Samoklęskach Małych kupiłam 3 lata temu Kizie. Kizia jest mieszanką "persa" i dachowca, miała od urodzenia uszkodzone oko i pani chciała zostawić ją sobie do rozrodu jednak udało mi się namówić ją do sprzedaży kotki za 50zł. Pani ta rozmnaża i sprzedaje koty od lat.
Ostatnio edytowano Pt gru 05, 2008 11:33 przez mirka_t, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pt gru 05, 2008 11:29

ponawiam prośbę o litość dla Puchatkowa.......albo o propozycję co nalezy robić z taką wiedzą....ostatnio było wiele głosów i gorąca dyskusja.Ma ktos rozwiazanie? chętnie przyjme każde..dla dobra zwierząt.Z wyjatkiem samego umieszczania stosu linków do allegro.Poza wszystkim innym jest to ułatwianie sytuacji ludziom,kórzy chcą koty rozmanażać. Sami widzicie -w praktyce tak własnie to wygląda...a ja i Aamms- wiemy,że nie da się tego zmienić.... :cry:
Serniczek

Post » Pt gru 05, 2008 11:41

Serniczek pisze:

ponawiam prośbę o litość dla Puchatkowa.......albo o propozycję co nalezy robić z taką wiedzą....ostatnio było wiele głosów i gorąca dyskusja.Ma ktos rozwiazanie? chętnie przyjme każde..dla dobra zwierząt.Z wyjatkiem samego umieszczania stosu linków do allegro.Poza wszystkim innym jest to ułatwianie sytuacji ludziom,kórzy chcą koty rozmanażać. Sami widzicie -w praktyce tak własnie to wygląda...a ja i Aamms- wiemy,że nie da się tego zmienić.... :cry:

zgłaszają się domy po puchatki może więc podsyłać im te linki?
ja tak robię gdy zgłasza sie do mnie jakiś dom
w tym sensie wstawiłam na Puchatkowo.
Zaraz bedę zakładać temat na kociarni z tymi linkami( wcześniej nie mogłam bo szef mnie zaprosił do siebie :mrgreen: )
Obrazek

dalia

Post » Pt gru 05, 2008 11:43

Dalia ale zdajesz sobie sprawę, że kocięta są od rozmnażaczy.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt gru 05, 2008 11:45

Ok, ale czy tego wszystkiego nie możecie się dowiedzieć przez telefon, kiedy ona do Was zadzwoni??T udzież przez spotkanie u niej w domu?? Albo mailem??

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt gru 05, 2008 11:50

mirka_t pisze:Dalia ale zdajesz sobie sprawę, że kocięta są od rozmnażaczy.

tak zdaję sobie sprawę
poza dwoma ostatnimi linkami (tu biję się w pierś) koty są za 1 zł (w tym niekastrowany kocur :twisted: ) a kociaki po 100zł.
wstawiłam jes dlatego, że za ta cenę mają szanse trafić do rozmnażalni, a wiem że do aamms i sernika zgłaszają się chetni na puchatki.
jak napisałam wyżej ja wszystkim którym moge daje te linki - może choć którys z tych kotów znajdzie dobry dom.
sama bym się nimi zajęla gdybym miała warunki i przede wszystkim kasę
Obrazek

dalia

Post » Pt gru 05, 2008 12:00

Tylko kociaki z Samoklęski Małych są po 100zł a jak napisałam pani ta rozmnaża koty od lat. Ile kociąt można wykupić od tej pani? Pozostałe to licytacja, wyższa cena a w przypadku białej kotki ustalona jest cena minimalna.

Aukcja rocznego kocurka jest od wczoraj a to była aukcja jego rodowodowego kolegi http://www.allegro.pl/item499088244_roczny_pers_z_rodowodem_po_mistrzu_europy.html . Nie sądzę aby został oddany za 20,50zł. Być może wmieszał się hodowca lub kupujący dogadał się ze sprzedającym poza Allegro. Możliwe jednak, że oba koty były do wzięcia za małe pieniądze. Aukcje zostały ustawione na 4 dni, więc sprzedającemu się spieszy.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt gru 05, 2008 12:04

dalia pisze:
Serniczek pisze:
dalia pisze:znalazłam pare puchatków szukających domu
http://www.allegro.pl/item497015799_kot ... iekna.html
http://www.allegro.pl/item499095926_roc ... owodu.html
http://www.allegro.pl/item495725310_kot ... _pers.html
http://www.allegro.pl/item499478335_per ... kazja.html
http://www.allegro.pl
zgłaszają się domy po puchatki może więc podsyłać im te linki?
ja tak robię gdy zgłasza sie do mnie jakiś dom
w tym sensie wstawiłam na Puchatkowo.
Zaraz bedę zakładać temat na kociarni z tymi linkami( wcześniej nie mogłam bo szef mnie zaprosił do siebie :mrgreen: )

Nie wiem jak Wy ale ja ODMAWIAM!!!!!!!! Dalia wierzę,ze masz dobre intencje,szanuje Cie i Twoją działalnośc na rzecz Puchatkowa ale tej propozycji nie mogę zaakceptować.Przepraszam.
W regulaminie funduszu napisałysmy,że popieramy inicjatywy własne mające na celu pomoc zwierzakom m in na allegro.Ale w sytuacjach skrajnych.....gdzie dobro zwierzęcia wymaga natychmiastowych działań.
Sprawdżcie te ogłoszenia-ja musze do pracy.....niestety!!!!
Jeśli cokolwiek mozna zrobić-pomożemy kazdemu zwierzęciu. Prosze sprawdżcie!!!!
Kto może cokolwiek zaoferowac -niech sie zgłasza. Jedno tylko-nie zostawiajcie nas z tym samych.Na koncie niewiele.....radżcie co robić.Bo inaczej tylko płacz ..... :(
Serniczek

Post » Pt gru 05, 2008 12:35

a ja wkleję tego linka chociaż już jest podany wcześniej http://www.allegro.pl/item497912228_kot ... tanio.html
Pan sprzedaje kotkę, bo żona w ciąży a mieszkanie ciasne :roll: . Może ją wysterylizować jeżeli zostanie to przez kogoś opłacone, rozmawiałam z nim przez telefon, powiedziałam, że może ktoś się zgłosi do niego w tej sprawie. Liczy na ludzką uczciwość, że kotka nie trafi na rozmnażacza :evil:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt gru 05, 2008 13:00

mirka_t pisze:Dalia ale zdajesz sobie sprawę, że kocięta są od rozmnażaczy.

Na dodoatek nie oddawane, ale sprzedawane...
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pt gru 05, 2008 21:03

no więc jak? ktoś sprawdził te linki????cisza.....wróciłam z pracy i cisza.....szkoda :(
Serniczek

Post » Pt gru 05, 2008 21:19

Samoklęski Małe to rozmnażalnia. Tym razem kociaki sprzedaje siostra pani, od której kupiłam Kizie.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

[poprzednia][następna]