Towarzystwo wzajemnej adoracji;) Czyli byly sobie koty 4;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 19, 2008 9:12

genowefa pisze:Znasz stare chińskie przekleństwo? ;) Obyś miał miziastego kota ;)

i mając 2 miziaste koty zrozumiałam dlaczego to jest przekleństwo :lol:

zauważyłam tendencję "spychalnictwa" - usiłuję coś zrobić na komputerze - a tu akurat któregoś zejdzie na mizianie - no i się nie da ... ręce są podbijane, monitor zasłaniany i tak "do bólu"...

więc o ile rzecz do zrobienia jest pilna następuje "spychalnictwo" ... czyli kot na ręce i do TZ-ta "pomiziaj bo ja muszę skonczyć 8)

... tyle że wtedy TZ mizia jednego a drugi idzie do mnie się miziać i sytuacja patowa :roll:

Z niecierpliwością czekam na powrót córki - bedzie miziała :twisted:

Julka jest u babci w celu udowodnienia ze koty NIE SĄ przyczyna jej AZS :evil: no ew psy...
Na szczęście (ku wielkiemu rozczarowaniu babci) wczoraj miała robione testy i nie wyszło uczulenie na zwierzęta :dance:
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Od: Śro lis 12, 2008 16:30

Post » Sob gru 20, 2008 21:09

Bandzior i e-milka prawie nie odstepują się... Bandziorek ZAWSZE przed snem wyliże milusię dokładnie, a ona usypia słodziutko wtulona w jego bok...
co oczywiście nie przeszkadza jej w dalszym ciągu olewać nas :twisted:

Samuel usiłuje się "podpiąć" do tej dwójki, ale jako że do delikatnych kotków nie należy to nie bardzo mu to idzie... owszem, e-milka chętnie się z nim bawi, ale zero czułości...

Pierrot żyje swoim życiem - nie zaczepia kotów i nie lubi jak one jego zaczepiają, najchętniej leży w miejscu skąd ma dobry widok na pokój i obserwuje sobie...

Natomiast rano trójca Bandzior/e-milka/Samuel urzadziły sobie gonitwe ... o 6 :evil: i kto powiedział że kot delikatnie skacze?? odgłosy były jakby 3 małe słonie pędziły :twisted: po 20 minutach się poddałam i wstałam...

w sumie jakaś zaleta - nie mając co robić pojechałam na szkolenie z psem :twisted:
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Post » Sob gru 20, 2008 21:10

Bandzior i e-milka prawie nie odstepują się... Bandziorek ZAWSZE przed snem wyliże milusię dokładnie, a ona usypia słodziutko wtulona w jego bok...
co oczywiście nie przeszkadza jej w dalszym ciągu olewać nas :twisted:

Samuel usiłuje się "podpiąć" do tej dwójki, ale jako że do delikatnych kotków nie należy to nie bardzo mu to idzie... owszem, e-milka chętnie się z nim bawi, ale zero czułości...

Pierrot żyje swoim życiem - nie zaczepia kotów i nie lubi jak one jego zaczepiają, najchętniej leży w miejscu skąd ma dobry widok na pokój i obserwuje sobie...

Natomiast rano trójca Bandzior/e-milka/Samuel urzadziły sobie gonitwe ... o 6 :evil: i kto powiedział że kot delikatnie skacze?? odgłosy były jakby 3 małe słonie pędziły :twisted: po 20 minutach się poddałam i wstałam...

w sumie jakaś zaleta - nie mając co robić pojechałam na szkolenie z psem :twisted:
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Post » Sob gru 20, 2008 22:39

super wieści :)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie gru 21, 2008 12:18

No i chyba koniec dobrych wieści :evil:

od 2 dni Samuel i Bandzior mieli katarek - ale czysty, oczka czyste itd...

dzisiaj e-milka się zapomniała i wskoczyła mi na kolana, więc zrobiłam szybki przeglad... oko załzawione i z ropką :?

wet... ehhhhhhhh
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Post » Nie gru 21, 2008 13:02

Kciuki za szybkie wyzdrowienie kociszczów :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro gru 24, 2008 0:10

Moje kociaste - zdjęcia zapożyczone :wink:

Pierro
http://upload.miau.pl/show.php?u=3/146589
http://upload.miau.pl/show.php?u=3/146591

Pierrot żyje własnym życiem... ale to kot prawie idealny... nie zaczepia innych kotów i nie reaguje na zaczepki...
głownie śpi i je :twisted:

Samuel
Obrazek
Obrazek

Na zdjęcia Samuela trafiliśmy przypadkiem... i decyzja podjęta była pod wpływem chwili - ale na pewno jej nie żalujemy
Samuel jest niesamowitym miziakiem, co najmniej raz na godzine przychpodzi się pomiziać i pospać na mnie :wink:

Pozatym takiego łobuza to ja jeszcze nei widziałam :twisted:
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Post » Czw sty 08, 2009 10:57

co nowego u puchatka ?

jakieś nowe foto ?
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pt sty 09, 2009 1:26

i ja sie domagam 8)

prosze o wiesci i fotki

ja dzisiaj bylam na szczepieniu z jego przyrodnia siostra - Mala Mi
jak z katarkiem Samuela?
jak juz bedzie zdrowy to u niego tez trzeba powtorzyc szczepienie

Mala Mi miala reakcje poszczepienna, po 3 godzinach od szczepienia musialam z nia pojechac na steryd
ech
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Pt sty 09, 2009 8:11

Samuel z katarkiem lepiej, juz prawie wyleczony ale teraz dla odmiany zakatarzony inny - chyba pojade do weta hurtem ze wszystkimi i niech zdecyduje:/
Poza tym jak juz pisalam - to jest maly diabel...ale o wieeeeeeeeeeelkim serduszku... uwielbiam jego mizianki niekonczace sie i uwielbiam patrzec jak rozrabia - tv jest niepotrzebne...

Wlasnie razem z Bandziorem urzadzaja sobie sciezke zdrowia:)

Pierrot wcale miziasty nie jest, owszem poglaskac mozna, ale ylko wtedy kiedy ON ma ochote...a z jedzeniem koszmar :roll: tak wybredny ze juz czasami nie mam pomyslow jak mu dogadzac
albo raczej mam bo doskonale wiemy co kot lubi i je chcenie ale to z kolei dla niego niezdrowe :roll:
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

[poprzednia]