Syjamka ma DS :D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 06, 2008 0:47

dominikanna1 pisze:Poradzcie mi. Niedawno miałam kocura na tymczas, był u mojej mamy 2 miesiące i jak mu znalazłyśmy domek to moja mama płakała i prosiła żeby został. Nie mogłam sie na to zgodzić gdyż miałam wtedy kotke która Buruś zdominował i zagonił za kanapę, nie mogła skorzystać z kuwety ani zjeść w spokoju. Teraz Naomi już odeszła, 14 pażdziernika, a ja umieram co dzień z tesknoty za nią. Kawałek po kawałku. Mama mnie zaskoczyła, nigdy nie miała kota. Pytała mnie pare dni temu czy jakiś kotek sie u nas pojawi. Pomyślałam że jeśli ja nie moge zaopiekować sie żadnym mruczkiem to może dla mamy wezmę i sprawie jej radość a jego lub ją uratuje. Mama mieszka sama w mieszkaniu małym jednopokojowym, nie pracuje ale ja dbam o rachunki i o kotka też bym dbała. Ta kotka jest cudowna!!! Zmartwiłyście mnie troche tym siusianiem. Nie ma teraz żadnych zwierząt u mamy ale jeśli potrzebny bedzie domek na tymczas to co ja odpowiem? Nie moge pomóc bo mam syjamke?! Jestem osoba która jeśli raz przytuli to nie odpuści i musz brać pod uwage że jesli bedzie tymczas dla którego nie znajdzie sie domek to już u mnie zostanie.

dominikaanna nie potrafię niestety odpowiedzieć na Twoje pytania.... :roll: :?

ale jeśli masz referencję od Villemo to ja nie potrzebuję więcej 8) tylko tak dodam, że to nie ja decyduję o tym, kto dostanie kicię :wink: gdzieś podałam maila do właścicielki, terenia ma numer telefonu- skontaktuj się z nią osobiście a transport i inne da się załatwić :D
Asminka, Perełka[*], Nuna[*], Zula[*], Lila
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

moniex

Od: Pt cze 15, 2007 19:52

Post » Czw lis 06, 2008 1:28

trochę poszukałam i.... znalazłam transport :D (na razie oferty na wątkach transportowych, jeszcze nic nie uzgodnione jak coś....) otóż:

na wątku transportowym znalazłam, że graynew jeździ raz w miesiącu na trasie Tarnów - Wrocław przez Tychy a to rzut beretem od Sosnowca :D potem na szczurzym forum znalazłam, że ktoś często jeździ na trasie Wrocław-Szczecin :dance: we Wrocławiu pewnie ktoś by przetrzymał kicię na czas przerwy w podróży... :roll:

więc jak dominikaanna? :D przypominam, że numer telefonu do obecnej właścicielki Igi ma terenia 8)

życzę dobrej nocki wszystkim :D

EDIT: znalazłam też osobę, która jeździ często na trasie Warszawa-Szczecin, więc może do Warszawy też by się jakiś transport z Sosnowca znalazł :)

moniex

Post » Czw lis 06, 2008 9:35

Hej. Napisałam maila wczoraj do właścicielki, żeby podała mi numer tel. Zapytała tylko co z transportem :wink: Ciesze sie że wszystko da radę dograć :lol: . Dzwoniłam do niej ale nie odbiera, za jakiś czas ponowię próbę. Jade teraz do pracy, napisze wieczorem. Dziękuję. Chciałabym się pochwalić moją Naomi ale nie wiem jak sie wstawia zdjecia :roll: [/img]

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Czw lis 06, 2008 21:29

Hi. Jutro ok 17 właścicielka bedzie miała gości, przyjedzie do niej małżeństwo ze swoją syjamką. Chcieliby sie dokocić, ale nie wiedza czy ich kotka to zniesie. Jak tylko od niej wyjda napisze mi maila czy ją zabrali czy mam szukać transportu. Super babka tylko 100% psiara, a Iga to czuje. Jutro bede póżno w domu, jak odczytam maila to dam znać.
Szczerze mam nadzieję że to małżeństwo weżmie Ige, gdyż ja nie patrzę na wygląd i tak jakiegoś kotka wezmę do domu. W ten sposób będą uratowane 2!!! Pozdrawiam :ok:

dominikanna1

Post » Czw lis 06, 2008 23:50

Fajnie by było, gdyby znalazła domek :) tylko żeby odpowiedni... ciekawe co oni myślą o sterylizacji... :roll:

moniex

Post » Pt lis 07, 2008 9:52

To czekamy na wieści o kici :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob lis 08, 2008 0:31

I jak? Są jakieś wieści?? :catmilk:

moniex

Post » Sob lis 08, 2008 1:09

Tak! Właśnie odczytałam maila, Iga nie zaakceptowała nowej koleżanki wiec właścicielka jej nie oddała, poza tym jak twierdzi ujął ją mój tel :D. Mam załatwiać transport!!! :dance:

dominikanna1

Post » Sob lis 08, 2008 10:36

Wyjeżdzam na weekend. Nie wiem jak bedzie zdostepem do netu. Postaram się odezwać.

dominikanna1

Post » Sob lis 08, 2008 12:35

super, gratuluję Dominika!!! :D :dance: :dance2: :dance:

teraz tylko transport skombinować i juuuż :D można skorzystać z opcji, którą ja znalazłam, trzeba tylko napisać do zainteresowanych, czy się zgadzają :twisted:

moniex

Post » Sob lis 08, 2008 16:22

dominikanna1 pisze:Iga nie zaakceptowała nowej koleżanki wiec właścicielka jej nie oddała,

I na to wlasnie liczylam... :mrgreen:
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pon lis 10, 2008 0:02

Czekam na wieści :D Ale pewnie dopiero we wtorek jak Dominika wróci z weekendu...

moniex

Post » Wto lis 11, 2008 20:38

AAAAAAAA!!!!!!!! Nie moge znależć połączenia Warszawa- Szczecin.

dominikanna1

Post » Wto lis 11, 2008 21:55

A masz transport Sosnowiec-Warszawa? Dalej też się znajdzie :D rozmawiałaś więcej z panią od syjamki? Na pewno czeka na Ciebie? :D może wiesz coś jeszcze więcej o kici? :D

a napisałaś w wątku transportowym?

moniex

Post » Wto lis 11, 2008 22:05

Tak, Iga czeka :D . Tak, jest transport z Sosnowca do Warszawy wsch. jeżdzi raz w tyg w weekendy. Tak, napisałam w wątku transportowym. Nie mogłam się doczekać powrotu do Szczecina, zamiast sie zrelaksowac i odpoczac to mnie nosiło!

dominikanna1

[poprzednia][następna]