POTRZEBNA POMOC!! Szczecin-p. Iza karmi ponad 100 kotów!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 15, 2008 22:52

malkavianka pisze:Witam w nowym wątku :D Zaraz zmienię banerek, a na dobry początek dobra wieść :)
Byłam z małymi w TOZie z e-ditą i dzięki temu, że byłam z nią nic nie zapłaciłam za wizytę. Więc jesteśmy do przodu o trochę pieniędzy :D Dziewczynki dostały zastrzyki (ale w swoim dzisiejszym zakręceniu zapomniałam nazw), które jeszcze przez 5 dni mam im podawać (boję się, pierwszy raz sama będę kłóć koty - wszelkie dobre rady mile widziane).
No i dieta ryżzkurczakiem ku mojemu wielkiemu nieszczęściu. Ale cóż, nie wybroniłam się od tego.
Zastrzyki podskórne są bardzo proste. Złapiesz za futerko przy grzbiecie. Trochę podciagniesz wyżej i wbijasz iglę pod skosem. Tyle żeby weszlo 1/3 nie więcej .Wstrzykujesz lek i już. A igły to polecam 0.8 te są cienkie i najmniej bolą.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro paź 15, 2008 22:54

udało się :D No P. Izo pani to wszystko wie :D Ja bym nie dała rady zrobić...
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Śro paź 15, 2008 22:57

Teorię znam. Nie raz widziałam jak wet robi zastrzyki. Zobaczymy jak nam pójdzie. Jutro wieczorem będziemy walczyć. A igły już kupiłam 0,6 (pani w aptece poleciła), mam nadzieję, że będzie dobrze.
Obrazek

malkavianka

Od: Pon kwi 23, 2007 18:23

Post » Czw paź 16, 2008 8:59

agiis-s pisze:hej

dzwoniła do mnie dzisiaj kobieta w sprawie Niuni
mówiła że ma takiego samego kocurka i fajnie by było gdyby mieli kotkę
coś mnie tknęło i pytam czy wie, ze kotka będzie oddana wykastrowana bo nie popieramy rozmnażania zwierząt

no i po rozmowie było
:evil:

agiis-s, czy mozesz podac na PW numer tel tej kobiety? bo ja mam tez dwie kotki do oddania, maja ogloszenie na allegro.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Czw paź 16, 2008 9:02

malkavianka pisze:Teorię znam. Nie raz widziałam jak wet robi zastrzyki. Zobaczymy jak nam pójdzie. Jutro wieczorem będziemy walczyć. A igły już kupiłam 0,6 (pani w aptece poleciła), mam nadzieję, że będzie dobrze.

malkavianko, pamietaj zeby przed iniekcja wymieszac te zawiesine. trzymam kciuki za pierwszy zastrzyk. :ok:

bez problemu dotarlas do domu? :wink:
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Czw paź 16, 2008 9:57

Witam Serdecznie!Rozmawialam wczoraj z Panią Teresą ze Zwierzęcego Telefonu zaufania. Zadzwonoino do Niej że na ul. Golisza przy placu nauki jazdy leży potrącony kot. Jest ranny ale nie ma nikogo kto moglby kota przywieżc do lecznicy a raczej nikt nie chciał się pofatygować. Przedwczoraj pojechala tam jedna osoba i zabrala prawie już martwego kota, którego doslownie zjadaly żywcem robaki do lecznicy TONZ.Niestety dla Kociaka było już za póżno.Weta wstepnie stwierdzila że kot w takim stanie jest już conajmniej od tygodnia i jest za pózno i nie można nic już zrobić. Osoba ktora zadzwonila mówila że kot leży od dwoch dni i żeby ktos kota zabral bo on nie ma jak choć ma samochod. Tak więc przez tydzien kociak leżal w jednym miejscu. Cała masa much już go obsiadla i zdażyla zlożyc jaja a facet, ktory tam pracuje i przechodził przez tydzien obojętnie obok tego kota w końcu zadzwonil bo pewnie sam nie mial ochoty już na to patrzeć. Brak mi slów. Kotka trzeba bylo uspać w lecznicy.Robale zjadaly go żywcem. :evil: :evil: :evil:

iza71koty

Post » Czw paź 16, 2008 10:03

ZAPRASZAM DO ADOPCJI WIRTUALNEJ NASZYCH PODOPIECZNYCH.MAMY KILKA UROCZYCH KOCIAKÓW NA STRONIE 1 DODATKOWO DOLOŻYLISMY KOTKA O IMIENIU BORSUK, KTÓREGO ZDJĘCIA JUŻ BYLY ZAMIESZCZONE NA WĄTKU.Bardzo proszę Nifredil o umieszczenie nowych zdjęc Feli, ktore Ci wczoraj wyslalam oraz kocurka Borsuka. Mam nadzieję ze Ktoś się zakocha? :lol:

iza71koty

Post » Czw paź 16, 2008 10:09

:evil: :evil: :evil: straszne słowa mi się cisną na usta jak przeczytałam o tym kocie :evil: :evil: Matko jak on musiał cierpieć!!
Obrazek--

nifredil

Post » Czw paź 16, 2008 10:10

Niestety wczoraj miałam straszne problemy z pocztą i wysylanie zdjec do Nifredil ruszylo dopiero w nocy, po tym jak stoczylam straszna walke z kompem.Dodatkowo Rybcia za nic nie chciała pojsć spac i wyla prawie do rana :evil: Nie wiem co robić ?Wszystko stoi jak stało tzn. nic nie rusza z rozbiórka a ja już naprawdę tracę cierpliwośc na te kocie wrzaski. Do tego jestem chora. Rybcia tak mi wczoraj namotala tym piszczeniem że nawet leków zapomnialam wziąsc.Chyba dziś już z Nia nie wyrobię. Ona tak przerażliwie miauczy na dwor i wydaje takie dżwięki jak kotka przy rui. :evil:

iza71koty

Post » Czw paź 16, 2008 10:12

nifredil pisze::evil: :evil: :evil: straszne słowa mi się cisną na usta jak przeczytałam o tym kocie :evil: :evil: Matko jak on musiał cierpieć!!
Najgorsze że on lezal temu facetowi doslownie na oczach a ten to zgłosil jak już bylo za pózno i pewnie zapach zaczal mu przeszkadzać :evil: :evil: :evil:

iza71koty

Post » Czw paź 16, 2008 10:18

BARDZO PROSZE O ADOPCJĘ FELI.To pięknie odżywiona, wdzięczna i miła koteczka o spokojnym charakterze. bardzo wdzięczna. Nie wybredna w jedzeniu. Wszystko zjada z wielkim smakiem. Czy ktos zaadoptuje cudna Felę?Siedmioletnią kochana wysterylizowaną koteczkę, ktora już wiele w zyciu przeszła?A moze uroczego Gacusia?Ktory jest braciszkiem Feli?Tej samej urody co kotka. ZAPRASZAM SERDECZNIE!!!!!

iza71koty

Post » Czw paź 16, 2008 10:18

a od Rybci to ciężko mi coś doradzić w takiej sytuacji nie byłam a próbowała Pani z tą waleriana?
Zaraz wstawię zdjęcia nadesłane przez Panią Izę z miejsca bytowania Rybci
Obrazek--

nifredil

Post » Czw paź 16, 2008 10:25

nifredil pisze:a od Rybci to ciężko mi coś doradzić w takiej sytuacji nie byłam a próbowała Pani z tą waleriana?
Zaraz wstawię zdjęcia nadesłane przez Panią Izę z miejsca bytowania Rybci
Nifredil Kochana!!!!Ja już wszystkiego probowalam. Po walerianie jest jeszcze gorzej, bo kicia zachowuje się jak naćpana!!!!Wierz mi!!! :evil:

iza71koty

Post » Czw paź 16, 2008 10:31

Teraz jedna dobra wiadomosc. Kotek Tajfun który byl przez jakis czas na Naszym watku w adopcjach wirtualnych zostal przeze mnie i Agiss przeniesiony trzy dni temu na strony Vivy. Kotek momentalnie znalazl Opiekuna Wirtualnego!!!!!! :lol: :lol: :lol: Bardzo sie cieszę!!!!Wierzylam w Tajfuna!!!!!Jest sliczny!!!!!!Wielkie Dzieki.Musimy tylko zamienic zdjecie Babelka, bo te ktore poszlo do Vivy jest malo atrakcyjne. A przecież Bąbelek to taka sliczna koteczka!!!!!W koncu Gacus nie odstepuje jej na krok. Prosze Agiss o pomoc w tej kwestii!!!!!!Agiss poslalam Ci inne zdjecie. Prosze sprobuj zamienić :wink:

iza71koty

Post » Czw paź 16, 2008 10:36

Wierzę!! To jest typowy przykład kociaka który kocha być kotem podwórkowym!!

Choć na zdjęciach wygląda na bardzo grzeczną! :wink:

To Rybcia pilnująca zakupionych skarbów :)
Obrazek Obrazek Obrazek

a tak wygląda miejsce bytowania Rybci i okienko piwniczne gdzie Rybcia miała swoje schronienie i gdzie przeżyła wiele lat swojego kociego życia już przysypane gruzami
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek--

nifredil

[poprzednia][następna]