Ile ważą Wasze koty??

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 24, 2003 16:56

Hacker - roczny kocur, kastrat - prawie 7 kg
Jankes - 4 miesiące - prawie 3 kg
Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Od: Nie kwi 13, 2003 0:05

Post » Czw lip 24, 2003 17:28

LimLim 1rok i 9 miesięcy, duuuży kot - kastrat waży 6,5kg. Je mało, ale często. :roll:
Punio 9 miesięcy, od 2 tygodni kastrat waży 4kg. Chudziak nieustanie jedzący. :lol:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Czw lip 24, 2003 18:26

nasza Kizia jak na devon rex'a przystało jest zgrabną panienką - waży niecałe 2 kilo :D
natomiast Dyzio zwany przez nas "karkiem" 8) jest ogroooomny i waży prawie 4 kilogramy

a jedzą dokładnie tyle samo i są w tym samym mniej więcej wieku (różnica 10 dni) :wink: - różna przemiana materii???

ps. ostatnio TŻ zaczął na Dyzia wołać Andrzej 8O... od Andrzeja Gołoty... bo stwierdził, że Dyziek ma takie samo wielkie 'karczycho' :evil:

i mamy w domu Andrzeja :oops:

drotka

Od: Wto kwi 22, 2003 11:49

Post » Czw lip 24, 2003 18:57

Czytam Was i zazdroszczę.Mój pokemon o drobnej budowie wazy 5,30.Był karmiony 3 razy dziennie , teraz tylko2 z tym , że dostaje w ciągu dnia purinę light, którą regularnie olewa.Ma 1,5 roku i jest drobnej budowy ciała.Myślę, że ma za mało ruchu.Jest niewychodzący, a ja trochę niebardzo sprawna mało zmuszam go do różnych gonitw. Czy powinnam kupować karmę u weta? Każda puszka kosztuje tam co najmniej 6 zl. Mięsko i warzywka je tylko jak umiera z głodu. I też jest to tylko po kilka kawałków. To jest "puszkowiec"a już napewno z żadnym ryżem czy czymś takim.Jako wypełniacz stosuję suche.
Ktoś mi już pisał o karmie odchudzającej (nie light), ale na skutek awarii mojego kompa straciłam to
Magda

ObrazekObrazek
Pokemon i Ptyś

magda gabryś

Od: Wto kwi 22, 2003 20:54

Post » Czw lip 24, 2003 21:16

Oliwka jak to crx- ostatnio przytyła i chyba ze 2 kg waży 8)
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Czw lip 24, 2003 21:35

nasze ważyły w maju (5 mies.): Dzika 2,2 kg, Kefir 2,4 kg (to chyba dużo jak na takie małe kociaki)???
Dzika i Kefir
Obrazek

KasikP

Od: Nie mar 09, 2003 10:00

Post » Pt lip 25, 2003 9:35

magda gabryś pisze:Ktoś mi już pisał o karmie odchudzającej (nie light), ale na skutek awarii mojego kompa straciłam to

Ja odchudzałam swojego psa własnie taką karmą. Nazywa się "calorie control" firmy Waltham. Psica schudła 4 kg i waga jej stanęła. Waży teraz 12 kg i nie tyje, ale niestety już nie chudnie (a przydałoby się jej jeszcze 2 kg zgubić). Tylko teraz tę firmę przejęła Royal Canin i chrupki zmieniły nazwę i jest niewielka różnica w składzie. Karmy te są dostepne u wetów tak więc nie powinno być kłopotów z zakupem prawidłowego jedzenia.

Jagna

Od: Pon kwi 28, 2003 11:04

Post » Nie lip 27, 2003 21:20

Pączuś - 5 lat, wielkie lapy, wielka klata, szczuply blekitny brzusio - w czasie zimy/wiosny wazy 6 kg :oops: , teraz i na jesieni - ok. 4,75-5kg. Aktualnie ciagnie na mieszance letniej: RC fit+persian+outdoor, zima i na wiosne na zimowej - jak przedtem, ale indoor... Wet stwierdzil, ze jak na rase i wiek, to waga jest ok, nie ma sensu go oedchudzac, ale lepiej zeby juz nie przytyl ;)
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Nie lip 27, 2003 22:22

Borys- kastrat, szczupły raczej syberyjczyk około 5 kg. Shaela- tez kastratka, ruska- ale spora, jak na kotę tej rasy- około 3,5 kg (czasem powyzej :oops: - ale zatuczona nie jest) ...

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pon lip 28, 2003 17:07 Ile ważą koty

Moje dwa kocury- dachowce, kastraty, 2 lata

większy - 5,90 kg
mniejszy - 6,20 kg

o dziwo, ten cięższy wygląda na chudszego - inna sierść.

były ważone 4 m-ce temu - i wtedy były na suchym pokarmie i mięsie,
teraz są na puszkach i poprawiła im się zdecydowanie linia - ale tak na oko ważą tyle samo ( ten sam ciężar )
Anna

anna100

Od: Sob kwi 12, 2003 10:13

Post » Pon lip 28, 2003 17:15

kotka korytarzowa (ta z watku o Bziku) która dla potzreb roboczych została nazwana "krówka" gabarytowo wydaje się być super mała a waży około 7 kg
tak na marginesie ta kotka ma niesamowite oczy...

Mariusz

Od: Nie kwi 20, 2003 18:03

Post » Pon lip 28, 2003 17:40

Diego 10 miesięcy ok 4 kg przed i tyle samo miesiąc po kastracji. Chudziutki... ale futro go tak ładnie zaokrągla :wink:
Obrazek, Obrazek, Obrazek Sylko, Diego Kotek, Malunia i Igaś

Sylko

Od: Nie lis 10, 2002 23:07

Post » Nie sie 17, 2003 0:31

Majorka pisze:No właśnie mam pytanie: Miś rudzielec ma ok. 10 miesięcy, waży 5 kg. Czy to nie za dużo? Czy on jeszcze rośnie? Nie wygląda na grubego, dużo biega. Ile powinien jeść na dobę?

On jeszcze rośnie. Ja bym się cieszyła, bo ja na przykład bardzo chcę żeby mój był jak największy :D Czy będzie duży tego nie wiem, na razie taki sobie jest średni chyba niestety. 4,5 miesiaca jak miał to 2,4kg ważył. (to było ostatnie ważenie).
Niby domowe-europejskie-dachowce rosną do roku. Ale Mikołaj I rósł, mężniał dłużej. Tak mniej wiecej do dwóch lat.
A syberyjskie na przykład rosną do trzech lat podobno.(tzn. wykształcają się tak do końca, trzy do pięciu lat 8O ).

A tak a propos. Czytałam niedawno, że w ameryce zapanowała moda na grube koty. Było zdjęcie straszliwie upasionego kota jako dumy właścicieli. Czy grubszy tym lepiej. Wiecie jak ten kot wyglądał!!!!Wskazówki jak to osiągnąc też były.
Tak mniej więcej sprowadzające się do tego : dużo jak najbardziej kalorycznego jedzenia + zero ruchu. :placz:
I na koniec retoryczne pytanie autora, "czy ta moda do nas też przyjdzie?". Normalne torturowanie kotów :cry:

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Nie sie 17, 2003 0:37

I jeszcze jedno. Nie chce skłamać, bo nie pamiętam dobrze. Ale ten kot ważył albo 17 kg, albo 20.Taka rywalizacja tam trwa, chodzi o wpis do księgi rekordów między innymi.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Nie sie 17, 2003 9:58

Właśnie wzięłam Milkę na ręce, stanęłam na wadze i wyszło mi,że na oko waży nie więcej niż 4 kg.Nie jest gruba , trochę jej skóra w okolicach brzucha zwisa, ale pod spodem brzuszyska brak. Dostaje 2 razy dziennie sorowe mięsko (kurczak na zmianę z wołowinką)- w sumie ok 2 moich niewielkich garści - i mniej więcej 2 łyzki Puriny na kłaki + Royall dla dorosłych kotów( nie powim by się tym objadała), czasem trochę nabiału poliże(serek Bakuś z palca) Czy nie za dużo tego???? :?

Vena

Od: Pon sie 11, 2003 12:16

[poprzednia][następna]