CK Blade-super inteligentna kotka szuka DS !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 15, 2008 8:02

:D Teraz to już dwie noce. Dwie noce bez stresu dla kotki. I co? Jakie wieści. :?:

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Nie cze 15, 2008 10:14

Też ciekawam :oops:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie cze 15, 2008 11:26

Adria pisze:zmienilo sie wiele...kicia bryka po moje łazience i czasami tak dla zasady miauknie. Boi sie ... ale ja tez sie boje :smokin:

:ok: :ok: :ok: :D
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie cze 15, 2008 22:11

no bryka sobie :) dla kociarza kot sobie poprostu bryka 8)

ale kicia panicznie boi sie ludzi :(

dopoki siedze i sie nie ruszam jest ok, ale kazdy ruch wywoluje histerie u kotki! HISTERIE :cry: Odglosy, ktore ona wydaje sa starszne:( co jej zrobili ...nie wiem :roll: najgorsze jest to, ze nie wiem :(

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Nie cze 15, 2008 22:24

Może ona potrzebuje czasu, żeby dojść do siebie. Mam nadzieję, że się uspokoji jak zobaczy, że nic jej nie grozi. Smutne to wszystko.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Nie cze 15, 2008 22:30

Barbara Horz pisze:Może ona potrzebuje czasu, żeby dojść do siebie. Mam nadzieję, że się uspokoji jak zobaczy, że nic jej nie grozi. Smutne to wszystko.

oczywiscie, ze tak! Tylko tego czasu nie ma :0 Ona nie moze zosatc u mnie....nie może! :( jakby nie bylo kociakow to by bylo super...ale jest inaczej:(
Niestety wybory sa strasznie proste :(

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Nie cze 15, 2008 22:37

Jednym słowem albo domek, albo....... :(

Barbara Horz

Post » Nie cze 15, 2008 22:45

eutanazja :cry:
ObrazekObrazek

Cichy Kąt

Od: Czw lut 21, 2008 21:25

Post » Nie cze 15, 2008 22:48

Adria pisze:
Barbara Horz pisze:Może ona potrzebuje czasu, żeby dojść do siebie. Mam nadzieję, że się uspokoji jak zobaczy, że nic jej nie grozi. Smutne to wszystko.

oczywiscie, ze tak! Tylko tego czasu nie ma :0 Ona nie moze zosatc u mnie....nie może! :( jakby nie bylo kociakow to by bylo super...ale jest inaczej:(
Niestety wybory sa strasznie trudne :(
ObrazekObrazek

Cichy Kąt

Od: Czw lut 21, 2008 21:25

Post » Pon cze 16, 2008 0:02

Jakie są szanse, że kotka dojdzie do siebie?

Chodzi głownie o czas?
Ile to moze potrwać?

PS. Mało istotne, ale jednak.. ona ma jakieś imię? Bo tak bezosobowo i złowrogo brzmi póki co :(
Ostatnio edytowano Pon cze 16, 2008 5:53 przez EwKo, łącznie edytowano 1 raz

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon cze 16, 2008 2:44

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pon cze 16, 2008 7:55

Adria pisze:kicia panicznie boi sie ludzi :(

dopoki siedze i sie nie ruszam jest ok, ale kazdy ruch wywoluje histerie u kotki! HISTERIE :cry: Odglosy, ktore ona wydaje sa starszne:( co jej zrobili ...nie wiem :roll: najgorsze jest to, ze nie wiem :(

Boszsz, tak mi strasznie żal tego kota!!! Młody, domowy kotek, którego ludzkie postępowanie doprowadziło do skrajności.

Znalazłam kiedyś kota na własnej klatce scodowej. Sąsiadka skopywała go nogą z poszczególnych stopni, a on rzucał się a nia i wył. :evil: Znałam wtedy kogoś, kto chciał się zaopiekować kotem; chodziło tylko o nocleg. Inna sąsiadka zgodziła się udostępnic mu pokój z kuwetą na noc. Mój TŻ ładował kota do transporterka w grubych rękawicach. W tamtym pokoju otworzyłyśmy transporter i uciekłyśmy, bo kot się na nas rzucił z krzykiem.
Rano przychodzimy z rękawicami przygotowani na najgorsze, a kotek śpi sobie spokojnie na werszalce i na nasz widok mówi "Miau, miau! Głodny jestem!" Dawał się głaskać, był to domowy kot, wyrzucony. Dziś ma nowy dom. Wystarczyło mu trochę spokoju.

Może tej kici wystarczyłoby trochę więcej?
Szansa na dom szansą na życie. :(
Dziś wyjeżdżam na 2 dni. Będę się bała zajrzeć tu w środę...

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pon cze 16, 2008 8:25

Adria pisze: Odglosy, ktore ona wydaje sa starszne:( co jej zrobili ...nie wiem :roll: najgorsze jest to, ze nie wiem :(

niekoniecznie musieli jej coś zrobić , może po prostu ona w taki sposób się wyraża gdy jest zestresowana ...

gdyby ktoś czasem posłuchał Bolusia którym się zajmuję , pomyślałby że obdzieram go żywcem ze skóry (nie słyszałam dotąd takich kocich odgłosów ) u niego też to jest stres (na szczęście dzieje się tak coraz rzadziej ) i krzyczy tak gdy mu się wydaje że jest sam i miska jest pusta , gdy się przekona że jestem w domu natychmiast się ucisza , podobnie rzecz się ma gdy napełniam mu miseczkę ...
Obrazek[/URL]

#klara

Od: Czw maja 22, 2008 18:25

Post » Pon cze 16, 2008 9:14

W górę, koteczko :ok:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon cze 16, 2008 9:21

W tym wszystkim najgorsze jest to, że Ada nie zna przyczyny tego strachu. Ludzie, którzy kotkę oddali chcą dla niej jak najlepiej. Z rozmowy nie wynikało, żeby stało się coś drastycznego. Sami nie wiedzą gdzie popełnili błąd i czy wogóle popełnili. Wydali dużo kasy, żeby kota zdiagnozować. Niestety nie od razu trafili na naszego weta. Pozatym jest jeszcze jedno podejrzenie jak już pisała Adria. Czy kotka została dobrze wysterylizowana, tzn.czy nie pozostał jeden jajnik, co mogło by być przyczyną zaburzeń hormonalnych. Tego się niestety raczej teraz nie da już stwierdzić.
Nie wiadomo ile czasu kotka potrzebuje na uspokojenie się i czy to wogóle nastąpi. Na pewno potrzebuje nie za bardzo zakoconego domku i doświadczonego kociarza, który rozumie kocią psychikę i ma na tyle czasu, żeby ją obserwować.

Barbara Horz

[poprzednia][następna]