Cz-wa - Frania vel Zula - Wieści z nowego DOMKU :)))s.3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 09, 2008 9:34

CoToMa pisze:Jak się czuje kotka?

Ogólnie dobrze. Tylko jest śmiertelnie na mnie obrażona. Dotknąć się nie pozwala, warczy, syczy, ale myślę, że jej przejdzie. Jeszcze jej śmiałam do pokoju dokoptować towarzystwo Burej, co jej już w ogóle nie pasuje i warczy na Burą jak tylko ta się ruszy. Ale na Burej nie robi to najmniejszego wrażenia ;)

Frania ma książeczkę zdrowia założoną. Jest odpchlona, odrobaczona i wysterylizowana. Ma około 2-3 lat.
Pozostaje tylko znaleźć domek!!!

ancymonka

Od: Czw lut 28, 2008 14:30

Post » Śro kwi 09, 2008 12:12

pomogę z ogłoszeniami, tylko poproszę tekścik i namiary na pw :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro kwi 09, 2008 12:44

XAgaX pisze:pomogę z ogłoszeniami, tylko poproszę tekścik i namiary na pw :)

Dzięki, dla Farnki na razie nie trzeba. Jest chętna żeby ją wziąć.
Ale dla Burej -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=29 ... t=#2996697 każda pomoc mile widziana !!!

ancymonka

Post » Pon kwi 14, 2008 10:18

Frania ma nowy domek. Jest księżniczką na włościach, jako jedyny kot w domu. Myje pozostałych domowników i z lubością poddaje się wszelkim pieszczotom :))

ancymonka

Post » Pon kwi 14, 2008 23:11

miło się czyta takie rzeczy :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto kwi 15, 2008 7:13

:D :D :D
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro kwi 16, 2008 7:40

No myśle,ze dom dobry Pani Agnieszka dzwoniła z pytaniem o Jagódkę ale Jagodka juz u mnie póltora roku no i tam jest male dziecko to taki lagodny kotek jak Frania w sam raz. kontakt został i za tydzień wzięłyśmy Franię. Domek bardzo czekał na kotkę więc myślę ,ze wszystko będzie super. Blisko od Ancymonki to będą w kontakcie :lol:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

iwonac

Od: Śro sty 25, 2006 12:53

Post » Śro kwi 16, 2008 7:43

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro kwi 30, 2008 11:17

Frania a raczej Zula ma się świetnie :D Mimo początkowych "zgrzytów"między nami jest super, kicia się dostosowała do pewnych zasad.Na szczęście nie ma ich dużo ;-) ZULA pilnuje naszej córci (Małgosi 2,5roku) jak oka w głowie, uczestniczy w jej usypianiu, potem wychodzi ze mną z jej pokoju i śpi z moim mężem a dokładnie na nim :D Czasami Małgosia w nocy płacze (zły sen?) wtedy Zula biegnie pod jej drzwi i jak ja nie przychodzę to wskakuje na mnie i znowu biegnie do Gosi(czasami tak kilka razy), no jak pies normalnie!Zawsze mnie dobudzi wskakuje do Małgosi i ją pociesza, mrucząc jej do ucha i wąchając łzy.Kiedy wychodzę z Małgosią, Zula denerwuje się, zza drzwi słychać protesty. Gdy wracamy zawsze wita nas w progu miauczeniem.A dużo mruczy i gada:-) Jakby chciała coś opowiedzieć.W ciągu dnia chodzi za nami non stop po domu, nie dziwię się że całą noc śpi ;-) W kuchni jest bardzo grzeczna.Zainteresowana tym co robię,ale nie wskakuje na meble, jak tłukę mięsko tańczy koło mnie:-) czasem coś mi "upadnie", a czasami Gosia dla Zuli coś z lodówki podwędzi.Dołączyłabym jej fotki ale jeszcze nie wiem jak.Popracuję nad tym:-)
Dziękujemy za cudną kicię i POZDRAWIAMY!!!

agaoc

Od: Pon kwi 14, 2008 11:36

Post » Śro kwi 30, 2008 11:30

Bardzo dziękuję za opis :)))

Fotki prosto - adres obrazka trzaba wstawić między tagi bez spacji i gotowe :)

Po weekendzie zajrzymy z córą. Młody by za duży cyrk zrobił ;)

Tak się cieszę, że Frania vel Zula trafiła na Iwonkę, potem do mnie, a potem do Was. Inaczej czekałby ją los piwnicznej rodzicielki :(
A tak to macie księżniczkę w domu :) I jak to księżniczki mają w zwyczaju, nakazów i zakazów nie toleruje :D

ancymonka

Post » Czw maja 15, 2008 10:58

Zulka dorobiła się przyjaciela;-) Przywieźliśmy od znajomej kota norweskiego leśnego.Jest to 4 letni kocur ZORAN.Zulka pilnuje swojego domu i póki co już 4 dzień fucha na Zorana.Ale pewnie w końcu się dogadają:-) Dla nas i dla córci Zula nadal jest niezmiennie słodziutka, nie da się jej nie kochać:-)

agaoc

Post » Czw maja 15, 2008 12:12

Wybieramy się do Ciebie jak sójki za morze :D

ancymonka

Post » Sob maja 17, 2008 10:22

A to pewnie przez to że tak strasznie daleko macie :lol:
Ale poczekamy cierpliwie:-)

A u Zuli kolejne zmiany.Już częściowo dogadała się z Zoranem tylko go do łóżka nie wpuszcza.To Zula śpi na swoim panu a Zoran nie może się zbliżyć, bo dostanie po nosie he he.Zaborcza ta Zulka, ale jest to słodkie bo widać że kocha i chce mieć chociaż do spania z panem wyłączność;-) Mam nadzieję że wie, że mnie to raczej nie przegoni tak jak Zorana ;-)

pozdrowionka!

agaoc

Post » Pon maja 19, 2008 12:10

Ha! Dotarliśmy w końcu :)))

Zaraz wstawię foty Zuli i Zorana :)

ancymonka

Post » Pon maja 19, 2008 12:37

Obrazek Obrazek Obrazek

ancymonka