Marzyła(e)ś o GWIAZDCE Z NIEBA? To już nasza Gwiazdka, w DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 18, 2008 18:23

Gwiazdeczko - w górę
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob kwi 19, 2008 13:37

Dlaczego nikt nam nie chce odpowiedzieć? :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt kwi 25, 2008 12:52

Na początku bardzo przepraszam wszystkie zainteresowane Dobre Duszyczki, że tak długo nie było wieści! :oops:

A wieści są takie - Panna Gwiazdeczka jest cudownym mrucząco-miziasym kotkiem... Niestety ta jej niewiadoma tajemnica ciągle daje o sobie znać, nadal bywa płochliwa i to zupełnie z nienacka, bez wyraźnej przyczyny...

Zdecydowanie widać, że potrzebowała czasu - czas dostała i pokazała swoje wdzięki w całej okazałości... najpierw były próby w kuchni z przekupstwem jedzonka - poskutkowało, bo kilku próbach z Panną Gwiazdką w kuchni można zrobić wszystko... później wyszliśmy nieco dalej a Gwiazdeczka coraz śmielej poddawała się piszczotom, z czasem pieszczoty przeniosły się na piętro - ku mojej wielkiej radości...

Gwiazdeczka w ogóle już nie fuczy i nie prycha :lol: a co więcej - potrafi nagle "paść" i wystawić brzucho, ale czasami chwilkę po tym podrywa się i niby-ucieka (ale to nie jest już taka ucieczka jak bywało wcześniej, czyli bez paniki w oczkach) a do tego potrafi tak tańcować, że aż dech zapiera :lol: i owijać swój króciutki ogonek za nasze nogi :)

To, że jest piękna, chyba nie muszę przypominać, ma aksamitną przedłużoną śierść, jast dość drobniutka, choć sierść nadaje jej "objętości" i jest... no cóż - cudowną koteczką...

Reaguje na Gwiazdkę, Gwiazdeczkę, Dziewczynkę, Panienkę... i bardzo zaprzyjaźniła się z naszymi Dżentelmenami, którym kilka razy zdarzyło się "nakrzyczeć" na to Cudo... a to szybko ustało...

Jeśli chodzi o kuwetę, to zupełnie bez zarzutów - idealnie :P

Pozdrawiamy i mruczymy!!!

P.S. Gwiazdeczka bardzo wyraźnie wyczuwa powietrze z otwieranych drzwi wejściowych i wykazuje duże zainteresowanie - oczywiście wszystko pod kontrolą, tzw. otwieranie drzwi metodą "śluza"...

martaEG'a

Od: Czw gru 21, 2006 13:00

Post » Pt kwi 25, 2008 21:46

Gwiezdeczka to na prawdę boska koteczka:)
kto Jej nie pozna - nigdy tego nie dozna...

martaEG'a

Post » Pt kwi 25, 2008 21:55

Jakże boskie to Stworzenie,
co przywoła Twe spojrzenie...
Gwiazdka zwróci Twą uwagę,
choć nie żartem... lecz ubawem... :lol:

martaEG'a

Post » Nie kwi 27, 2008 16:04

martaEG'a pisze:Gwiezdeczka to na prawdę boska koteczka:)
kto Jej nie pozna - nigdy tego nie dozna...

:) :) :)
Po domek śliczna :1luvu:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon maja 05, 2008 11:03

Podniosę kicinkę :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon maja 05, 2008 17:25

Cieszę się z dobrych wieści i proszę o zdję-cia! :) :)

Marto, trzeba ogłaszać Gwiazdkę w wielkim świecie. Mogę pomóc :)

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Wto maja 06, 2008 20:06

Prosimy o zdjęcia kiciuni :)
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob cze 14, 2008 11:16

hmmm...
ale zacznę od najważniejszej sprawy - GWIAZDECZKA, PANIENKA, DZIEWCZYNKA ZOSTAJE Z NAMI! I NIE MA PRZEBACZ! :wink:

Myślałam, że namowa TŻ na ten fakt zajmie całe wieki, ale poprostu "samo" tak wyszło... :lol:

Gwiazdka bardzo zaprzyjeźniła się się z niby :wink: Kocurkami, pięknie bawi się z Peściakiem i pięknie molestuje Foczka. Dużo czasu potrzebowała, żeby się do nas przekonać (choć codziennie było widać drobne kroczki :) ). To bardzo wrażliwa i delikatna Kotka, więc nie chcemy, żeby znowu przechodziła przez koleją aklimatyzację. To, że jest piękna każdy widzi, ale to nie wszystko, Panienka nadal ukrywa swoją tajemnicę, bardzo się stara zaufać na maxa, ale towarzyszy Jej jakaś bariera (którą oczywiście zamierzamy zburzyć :lol: )

A poza tym, nie mogę mieszkać z samymi facetami :evil: jakieś babskie wsparcie mi się przyda, czyż nie? :roll:

P.S. Bardzo przepraszam za brak zdjęć, ale na pewno to nadrobię. Jesteśmy teraz zarobieni i sił brakuje a kłopotów niestety - nie... ale wszystkie futra mają się dobrze i szaleją przeokrutnie...

Pozdrawiamy Wszystkich tu zagladających,
M&M&kotki 3 (Ewung, przepraszam za plagiat :oops: )

martaEG'a

Post » Sob cze 14, 2008 11:23

Marta, zanosilo się, oj zanosiło! Mogę tylko pogratulować Gwiazdce tak fajnego domku. Właśnie o Was myślałam, czy to telepatia?

Witamy w klubie trójkotnych 8)

:D :D :D :D

Przed chwilą oficjalnie przyznałam się, że zostaje u nas Bazia, która też szukała domu, od marca... :wink:

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Sob cze 14, 2008 11:44

Gratuluję i Wam i Gwiazdeczce :lol:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob cze 14, 2008 12:35

No ale w zwiazku z tym powyżej, to Gwiazdka (poprzez osadzenie :wink: ) naraziła się na pewne stresy...

W lipcu pracujemy na Śląsku i Footra muszą oczywiście jechać z nami, bedziemy mieszkać u mojej Mamy. Jedziemy z siatkami i młotkami, bo Mama nie jest zakocona - na szczęście jest przed wymianą okien...

Bardzo martwię się o Gwiazdkę, bo to będzie Jej pierwsza podróż (trzeci transporterek czeka już na poczcie :D) i pobyt w na nieznanym terenie, ale mam nadzieję, że Peściak i Foczek wspomogą towarzyszkę, bo Oni już znają tamte klimaty...

Przykro mi, że musimy Dziewczynce przysparzać stresów, ale innej opcji nie mamy... ale i tak musi poznać tamto otoczenie, bo jedziemy w sierpniu na tydzień na niby-wakacje i Footra zostaną z Mamą...

martaEG'a

Post » Nie cze 15, 2008 19:21

Śliczną macie Gwiazdeczkę :1luvu:

Nie martwcie sie, jakoś to będzie :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie cze 15, 2008 19:43

kasia86 pisze:Śliczną macie Gwiazdeczkę :1luvu:

Nie martwcie sie, jakoś to będzie :D

Nie tylko Panna jest śliczna, Kocurki równie urodziwe :lol:

Nie martwimy się za bardzo, bo wiemy i czujemy, że Footra nas dzielnie wspierają :lol:

martaEG'a

[poprzednia][następna]