Rajka i Hawanek w Gdańsku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 13, 2008 11:40

Optimistic , to nieprawda,że koty nie lubią chałasu :twisted: ,moje koty kochają chałas,i zwalają wszystko co takowy czyni.... :evil: . Ostatnio dorwały duużą metalową i ciężką kulkę (nie wiem od czego :roll: ) i o 4 30 toczyły ją radośnie i twórczo po podłodze :twisted: :twisted: ,też mam panele ,a pod nimi parkiet ,więc wali jak w bęben :x :evil: :evil:

Lubisz nieprzespane noce ,zakup duużą metalową kulkę ,albo może koty ją z czegoś wymontują :roll: .Polecam :twisted: :twisted:

olek73

Od: Śro sty 09, 2008 18:44

Post » Czw mar 13, 2008 21:01

olek73 pisze:Optimistic , to nieprawda,że koty nie lubią chałasu :twisted: ,moje koty kochają chałas,i zwalają wszystko co takowy czyni.... :evil: . Ostatnio dorwały duużą metalową i ciężką kulkę (nie wiem od czego :roll: ) i o 4 30 toczyły ją radośnie i twórczo po podłodze :twisted: :twisted: ,też mam panele ,a pod nimi parkiet ,więc wali jak w bęben

Na tym polega właśnie koci hokej :twisted: Za krążek może robić wszystko,byleby hałasowało ile wlezie :wink: No i ważna jest pora dnia,koniecznie środek nocy :roll:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pon mar 17, 2008 8:24

No to wróciłem :)
Wchodzę zmęczony do pokoju, Rajka rozwalona na łóżku, Kapeć na fotelu i gapią się na mnie z miną "a ten tu czego?" 8O Ale i tak sukces, że przede mną nie uciekały :D I tradycyjnie dały mi pospać do 4tej... Ech, jak ja je kocham :D
Ale i tak chyba bardziej współczuję sąsiadom z dołu - w czasie zabaw sporo te kotwory hałasują - ja wiem, co się dzieje, ale taki sąsiad.. :roll: na szczęście na razie skarg nie było :D
Raja i Hawanek -> Fotki / Filmy

Optimistic

Od: Śro sty 16, 2008 9:32

Post » Pon mar 17, 2008 9:28

No to pięknie Cie przywitały kotki Twoje kochane :D :D :D

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pon mar 17, 2008 9:32

Moje dzisiaj grały orzechem włoskim :twisted: . Masakra.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon mar 17, 2008 20:31

gisha pisze:No to pięknie Cie przywitały kotki Twoje kochane :D :D :D

PRZEKOCHANE :D czy to każdy tak ma, że na codzień się na kota wścieka, ale go kocha ponad wszystko?? :D jak mnie rano budzą albo śpią całą noc na nogach tak, że się nie mogę ruszyć, to krew mnie zalewa - ale wystarczy jedno spojrzenie Ciapka albo "skrzeknięcie" Rajki i już mi się serce topi i wszelka złość mi przechodzi... :D

Uff, jakie szczęście, że nie mam orzechów w domu ;)

Optimistic

Post » Pon mar 17, 2008 22:55

E tam orzechy! Maciejek ostatnio zwędził młodemu z kosza z zabawkami, autko-policję. I pacnęło mu się łapą tam gdzie nie trzeba i o 4 rano obudziło nas doniosłe iiiooooiooooiiioo. A tego ustrojstwa nie idzie wyłączyć, musi samo przestać wyć :twisted:

Rajka i Havranek to są idealne i grzeczniutkie kociaki :D
Bonziaku zawsze będziemy Cię pamiętać [']
7 cudów świata lub plag egipskich w zależności od dnia ;) czyli dwaj Książęta i Księżniczka

desi

Od: Wto gru 11, 2007 12:52

Post » Pon mar 17, 2008 23:07

Fajnie,że wróciłeś :lol:
Czy koty takie grzeczniutkie,to się jeszcze okaże :twisted:
Moje namiętnie uruchamiają wieżę w nocy.Pierwszy raz jak tego dokonały (mój Tata do dzisiaj nie umie!!-no ale to gość,nie domownik) obudziłam się w lekkiej panice.Teraz spoko,wstaję, wyłączam i ogłaszam koniec imprezy :wink:
Dzisiaj w nocy też miały mistrza,znalazły metalową nakrętkę ze słoika :roll: Pomysłowość,zwłaszcza Tośki jest duża.Z braku laku może być nawet chrupek z miski,tylko trzeba odbijać o drzwi szafy w przedpokoju.Wtedy jest najlepsza akustyka.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Wto mar 18, 2008 13:18

Jak ja lubię ten wątek!

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto mar 18, 2008 13:53

Ja tez bardzo ten watek lubię i Kamilowe tak mało rozrabiające koty i jego samego :oops:
Na pewno wdzieczne są za uczucie i warunki wspaniale jakie mają u tak wrazliwego chłopaka!

gisha

Post » Śro mar 19, 2008 9:28

Dziewczyny, nie zawstydzajcie mnie :oops: Jestem normalny, moje koty chyba też (choć tu mam wątpliwości :twisted: )
Wczoraj było pierwsze poważne kocie starcie - oczywiście ganiały się po całym mieszkaniu. I jakkolwiek było to głośne i trochę męczące, to było widać, że to zabawa. W pewnym momencie jednak Hawanek zagonił Rajkę za kanapę, ona nie miała gdzie uciec i usłyszałem kilka solidnych "wrzasków"... No i później te ich zabawy trochę jakby ostrzejsze były... Bałem się, że mi koty wojnę zaczną i już nie będzie "miłych kotecków".. Ale wygląda na to, że sobie przemyślały w nocy to i owo, bo dziś spokój :) Nie ganiają się i nie bawią, ale nie ma też wrogości w ich zachowaniu.
Za to Rajka znalazła nowy sposób na budzenie mnie o 5tej rano - wskakuje z rozpędu na łóżko i swoją główką wali mnie w nos :twisted: Jest tak szybka, że nie mam szans zareagować :roll: Mam nadzieję, że nie rzuci się tak na mnie z zębami :wink:
No i przybyła mi ładna blizna - przez cały grzbiet dłoni :lol: Kotecek się bawił moją ręką :ryk:

I czemu nikt mi nie powiedział, że odkurzanie mieszkania nie pomaga w walce z sierścią :?: :!: :ryk: :ryk: :ryk:
(Ciapek, jako ten bardziej płochliwy, chowa się w czasie odkurzania - pod szafką w kuchni albo na lodówce...Rajka ma odkurzacz w nosie ;))

Optimistic

Post » Śro mar 19, 2008 10:25

Optimistic pisze:I czemu nikt mi nie powiedział, że odkurzanie mieszkania nie pomaga w walce z sierścią
aaaa, bo to trzeba opracować wieloletnią strategię...
jak ja odkurzam, to stracę kilogram, spłynę potem - a efekt żaden, jak odkurza TŻ, który w domu rodzinnym miał przez kilkanaście lat persy - to lśni, aż mieszkania nie można poznać :roll:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Śro mar 19, 2008 10:30

Jak to odkurzanie nie pomaga?????
Pomaga, ale czasami trzeba kilka razy dziennie odkurzac :wink:
Zwłaszcza teraz koty zaczynają gubic duzo siersci.
Pomaga tez wyczesywanie częste kotów.
A siersc najlepiej zbierac z kanap czy dywanów wilgotną gabką zamiast tak często odkurzac .
Kciuki za szybkie wygojenie Twojej dłoni .
Niestety trzeba miec refleks przy zabawie z kotem, ale one zawsze szybsze sa od nas,dlatego lepiej wędke kupic , lub do patyczka przywiazac sznurek i bawic sie na odleglosc!

gisha

Post » Śro mar 19, 2008 11:28

gisha, przeczytałam: "Pomaga tez wyczesywanie częste kątów" :twisted:
chociaż częste przeczesywanie kątów jak najbardziej pomaga - raz - że się kulki z kłaków tam nie gromadzą, dwa - że zaginione myszki i piłeczki tam nie gniją... :twisted:

a do mebli są takie specjalne szczotki - niedrogie, kilkanaście zetów - które w jedną stronę ładnie zbierają sierść i kurz z tapicerki a jak się czesze w drugą stronę, to się odkłaczają i można takie zgrabnie zbite kołtunki z niej czyścić...
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Śro mar 19, 2008 11:48

Na kłaki dobra wilgotna gąbka,fakt.Ja też używam starych skarpetek,szmatek,bo po prostu wyrzucam po użyciu.Trochę to syzyfowa praca jednak.Ubrania czyszczę szeroką taśmą klejącą.Prawdę mówiąc to trochę zazdroszczę tych opowieści o breweriach kocich.Moje są jak pluszaki.Nie zrzucają kwiatków ani bibelotów.Muszelki w koszyczku leżą na szafce i nic.Firanki i obrusy na miejscu,nie budzą mnie nigdy,po prostu leżą i czekają aż wstanę.Może moje koty są NIENORMALNE?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]