Przykry incydent spotkał mnie w klinice na Białobrzeskiej.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 16, 2007 0:59

Aleksandra59 pisze:Na Białobrzeskiej nigdy nie byłam i po tym co napisał Valdemar nigdy nie bedę - nawet jeżeli będzie milion postów w obronie tej lecznicy. Nawet jak jest mocno zasłużona i pomocna - dla mnie ta lecznica straciła "twarz".
Na całe szczęście jest wielu wetów, którzy chcą pomagać chorym zwierzakom, bez liczenia minutek.

8O
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Nie gru 16, 2007 0:59

boni pisze:kazdy lekarz to jednoczenie firma , ktora powinna dbac o dobre imie i nie odpychac pacjenta=pieniadze od drzwi.zle obsluzeni ludzie maja jezyk i krag znajomych , ktorym odradza taka firme.to sa nieublagalne prawa rynku.

Trochę OT ale ma jakiś związek.

Dzisiaj z jęzorem na brodzie wpadłam o 15.20 do lecznicy/sklepu mojej wetki. Jest otwarta do 15 ale szłam i widzę, ze światło się swieci, drzwi otwarte a wetka krząta sie w środku. Więc zaszłam... nie było zamknięte. Z resztą nie raz po godzinach lecznica jest otwarta. Na gwałt potrzebowałam żwirku. Wczoraj nie miałam gdzie kupić bo wróciłam późno, dzisiaj skonczylam zajecia o 15 i wszystkie sklepy pozamykane. Nuśka już nie ma gdzie sikać a jest weekend. :roll:
Weszłam, mówię dzień dobry, a wetka przywitała mnie słowami "już zamknięte". Pytam, czy mogę tylko kupić żwirek... - "przykro mi bardzo, już zamknięte" 8O
Podziękowałam, powiedziałam dowidzenia... poszłam. Nie usłyszałam od niej ani dzień dobry ani dowidzenia.

Swoją drogą - wetka mnie nie lubi zróżnych powodów, i takie potraktowanie mnie było kolejnym wybrykiem, ale przyszłam, chcialam zostawić kasę i coś kupić. :roll:
Ostatnio edytowano Nie gru 16, 2007 1:01 przez Karolka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Nie gru 16, 2007 1:00

Aleksandra59 pisze:Na Białobrzeskiej nigdy nie byłam i po tym co napisał Valdemar nigdy nie bedę - nawet jeżeli będzie milion postów w obronie tej lecznicy. Nawet jak jest mocno zasłużona i pomocna - dla mnie ta lecznica straciła "twarz".
Na całe szczęście jest wielu wetów, którzy chcą pomagać chorym zwierzakom, bez liczenia minutek.

odradzam, mogę polecić z czystym sumieniem moich zaprzyjaźnionych wetów w Twojej okolicy, tylko w weekend niestety nie pracują ....
Ostatnio edytowano Nie gru 16, 2007 1:01 przez valdemar, łącznie edytowano 1 raz
chcesz poznać Foksa i jego los, zapraszam:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=65922

Obrazek

valdemar

Od: Czw wrz 06, 2007 15:23

valdemar pisze:
Jana pisze:http://www.bialobrzeska.waw.pl/

Zarówno na stronie głównej jest informacja, jak i na stole w recepcji - "Ostatnich pacjentów rejestrujemy na godzinę przed końcem dyżuru". Informacja jest bardzo dobrze widoczna, zapewniam.

Pomimo tego zastrzeżenia są takie tłumy, że lecznica rzadko zamykana jest o czasie - nie raz zdarzyło mi się wyjść stamtąd o 23.00 albo i po północy (w dzień powszedni).

Mnie nie przeszkadza, że na Białobrzeskiej będzie o kilka pacjentów mniej, wręcz przeciwnie, może krócej będę czekać na wizytę :wink:

a widzisz są jednak wyjątki bo Jowita wyszła o godz 17.50, czyli można było przy odrobinie dobrej woli przedłużyć czas pracy w sobotę o jedną godzinę i pięćdziesiąt minut w przypadku Jowity i jej bezdomniaków....... a mnie chodziło o dwie minuty za które chciałem zapłacić ....co zaznaczyłem...

Ja wychodziłam po północy - ale to nie znaczy, że przyjechałam o 21.50.

Pacjenci nie są rejestrowani później niż na godzinę przed końcem dyżuru. Przyjmowani są często już po godzinach pracy - ale ci, którzy zdążyli się zarejestrować.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

valdemar pisze:
Jana pisze:http://www.bialobrzeska.waw.pl/

Zarówno na stronie głównej jest informacja, jak i na stole w recepcji - "Ostatnich pacjentów rejestrujemy na godzinę przed końcem dyżuru". Informacja jest bardzo dobrze widoczna, zapewniam.

Pomimo tego zastrzeżenia są takie tłumy, że lecznica rzadko zamykana jest o czasie - nie raz zdarzyło mi się wyjść stamtąd o 23.00 albo i po północy (w dzień powszedni).

Mnie nie przeszkadza, że na Białobrzeskiej będzie o kilka pacjentów mniej, wręcz przeciwnie, może krócej będę czekać na wizytę :wink:

a widzisz są jednak wyjątki bo Jowita wyszła o godz 17.50, czyli można było przy odrobinie dobrej woli przedłużyć czas pracy w sobotę o jedną godzinę i pięćdziesiąt minut w przypadku Jowity i jej bezdomniaków....... a mnie chodziło o dwie minuty za które chciałem zapłacić ....co zaznaczyłem...

tak, tylko ja tam przyjechałam o 12.00, a nie 10 min przed końcem dyżuru. Jesteś pewien, że oni nie mieli jeszcze 5 osób zarejestrowanych? I że punktualnie o 16.00 zamknęli kramik i poszli do domu?
Ostatnio edytowano Nie gru 16, 2007 1:02 przez Jowita, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Post » Nie gru 16, 2007 1:04

za to klinika na wilczyckiej pracuje pelna para w soboty i w niedziele. dorcia44 wyzlobila w krzesle dziure od codziennych wizyt. ja przyjezdzam z pruszkowa i zdazylo sie , ze wet przyjechala z goclawia godzine wczesniej , zeby mnie obsluzyc. bo byl to dogodny termin dla mnie :lol: :lol:

boni

Od: Nie wrz 24, 2006 21:02

Post » Nie gru 16, 2007 1:05

Jana, Jowita, nic nie rozmumiecie i raczej nie zrozumiecie ....dobra wola , wiecie co to jest ???

Narażono mnie na szukanie kolejnej lecznicy, a gdyby to była karmiąca kotka??
Szkoda Jowita, że nie było Cie blisko, lukneła bys i juz bym wiedział czy kot czy kotka czy karmiąca czy nie ....

kiedys polowałem na burą kotkę w ciąży , złapałem byłem pewien , że to kotka ....a później okazało sie , że to Stefanek :P

Obrazek

valdemar

Post » Nie gru 16, 2007 1:07

Nikt nie każe Ci tam chodzić. Jest wiele innych lecznic.

Jednak to, co piszesz o wetach, jest bardzo niesprawiedliwe. Być może dlatego, że nie masz pojęcia ile już uratowali bezdomniaków, chorych i niczyich kotów, ile dziczek zostało tam wykastrowanych (po godzinach pracy), jak bardzo tamtejsi weci walczą o każde stworzenie, które do nich trafi.

Bywam tam bardzo często. Prawie zawsze z bezdomniakami. Zdarzyło mi się być w innych lecznicach, również z bezdomniakami i mam porównanie. I wybieram godziny czekania w poczekalni na Białobrzeskiej.

Wy nie musicie, ale nie piszcie, że tamtejsi weci są nieprzyjaźni dla bezdomniaków, bo to po prostu nieprawda.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie gru 16, 2007 1:09

valdemar pisze:Jana, Jowita, nic nie rozmumiecie i raczej nie zrozumiecie ....dobra wola , wiecie co to jest ???

Szkoda Jowita, że nie było Cie blisko, lukneła bys i juz bym wiedział czy kot czy kotka czy karmiąca czy nie ....

kiedys polowałem na burą kotkę w ciąży , złapałem byłem pewien , że to kotka ....a później okazało sie , że to Stefanek :P

Szkoda Valdemar, że Ty również nie czytasz ze zrozumieniem i złośliwością leczysz raczej zranione ego. Skoro przechodzimy do personalnych wycieczek kończę dyskusję. Moje koty żyją dzięki lekarzom z Białobrzeskiej, a ja wielokrotnie byłam świadkiem lub sama wręcz miałam okazję odczuć ich podejście do pacjentów i osób im towarzyszących. Nie twierdzę, że nie zdarzały się wpadki, ale to nie deprecjonuje działalności kliniki i jej lekarzy jako takiej. Ty po JEDNYM zdarzeniu wydałeś wyrok. Up to you. Oni na tym nie stracą. Ty - tak.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Post » Nie gru 16, 2007 1:11

Valdemar nigdy nie bedę - nawet jeżeli będzie milion postów w obronie tej lecznicy. Nawet jak jest mocno zasłużona i pomocna - dla mnie ta lecznica straciła "twarz".
Na całe szczęście jest wielu wetów, którzy chcą pomagać chorym
Jana pisze:[, które do nich trafi.

Bywam tam bardzo często. Prawie zawsze z bezdomniakami. Zdarzyło mi się być w innych lecznicach, również z bezdomniakami i mam porównanie. I wybieram godziny czekania w poczekalni na Białobrzeskiej.
quote="Aleksandra59"]Na Białobrzeskiej nigdy nie byłam i po tym co napisał zwierzakom, bez liczenia minutek.

Nikt nie kjest bardzo niesprawiedliwe. Być może dlatego, że nie masz pojęstworzeniecia ile już uratowali bezdomniaków, chorych i niczyich kotów, ile dziczek zostało tam wykastrowanych (po godzinach pracy), jak bardzo tamtejsi weci walczą o każdeaże Ci tam chodzić. Jest wiele innych lecznic.

Jednak to, co piszesz o wetach,
Wy nie musicie, ale nie piszcie, że tamtejsi weci są nieprzyjaźni dla bezdomniaków, bo to po prostu nieprawda.[/quote]

Jana opisałem to co mnie dzis spotkało, dla stałych klientów może są przyjaźni, dla mnie nie byli , może nie wszyscy bo dzis skład był okrojony ....nieprzyjaźni byli Ci którzy przebywali tam dziś o 15.50 ...

Obrazek

valdemar

Post » Nie gru 16, 2007 1:13

Jowita pisze:

8O

A czym to ja tak bardzo Ciebie zadziwiłam? No może tym, że dla mnie ta lecznica straciła "twarz" - bo straciła, na forum o tej leczniczy słyszałam same pozytywne opinie, a tu proszę wpadka. I to taka wpadka, która lecznicę o takiej renomie mocno dyskwalifikuje.
I jeszcze jedno - to o czym pisze Valdemar to nie była umówiona wizyta, tylko akcja na cito.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie gru 16, 2007 1:15

Jowita pisze:
valdemar pisze:Jana, Jowita, nic nie rozmumiecie i raczej nie zrozumiecie ....dobra wola , wiecie co to jest ???

Szkoda Valdemar, że Ty również nie czytasz ze zrozumieniem i złośliwością leczysz raczej zranione ego. Skoro przechodzimy do personalnych wycieczek kończę dyskusję. Moje koty żyją dzięki lekarzom z Białobrzeskiej, a ja wielokrotnie byłam świadkiem lub sama wręcz miałam okazję odczuć ich podejście do pacjentów i osób im towarzyszących. Nie twierdzę, że nie zdarzały się wpadki, ale to nie deprecjonuje działalności kliniki i jej lekarzy jako takiej. Ty po JEDNYM zdarzeniu wydałeś wyrok. Up to you. Oni na tym nie stracą. Ty - tak.

Nie jestem złośliwy .cofnij sie do swoich wypowiedzi...a jeśli chodzi o straty to z pewnościa nie stracę....nie jestem stałym klientem tej kliniki i po tym incydencie z pewnością nie będę...

Obrazek

valdemar

Post » Nie gru 16, 2007 1:16

jaka jest roznica miedzy stalym klientem a tym z ulicy ? dla mnie miedzy nimi jest znak rownosci.

boni

Od: Nie wrz 24, 2006 21:02

Post » Nie gru 16, 2007 1:19

Aleksandra59 pisze:
Jowita pisze:

8O

A czym to ja tak bardzo Ciebie zadziwiłam? No może tym, że dla mnie ta lecznica straciła "twarz" - bo straciła, na forum o tej leczniczy słyszałam same pozytywne opinie, a tu proszę wpadka. I to taka wpadka, która lecznicę o takiej renomie mocno dyskwalifikuje.
I jeszcze jedno - to o czym pisze Valdemar to nie była umówiona wizyta, tylko akcja na cito.

I właśnie to mnie dziwi - że dla Ciebie jedna "wpadka" dyskwalifikuje lecznicę i wetów w niej pracujących. Tym bardziej, że znasz temat z jednej, mocno subiektywnej relacji. Ale tu przychylę się do wypowiedzi Jany - krócej będę siedziała w poczekalni.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Post » Nie gru 16, 2007 1:20

Aleksandra59 pisze:
Jowita pisze:

8O

Tak Aleksandro, to była akcja "na cito" , chodziło mi tylko o stwierdzenie płci, nic ponadto a to dla doświadczonego weta w bezdomniakach tylko minuta albo dwie i odrobina chęci, nie chodziło mi o wizytę, konsultację etc.... jechałem z tym kotem z Marek pod Warszawą....no i musiałem pojechać dalej ....

na Niepodległości lekarz nawet nie policzył za wizyte bo stwierdził, że 45 zeta za coś takiego to przesada, paragon wystawił tylko za odrobaczenie w zastzryku i zewnętrzne ...mimo iż było troszkę walki z tym kocurem , ale stwierdził że fajnie było bo adrenalinka mu skoczyła , czyli można było ...ale nie na Białobrzeskiej...

Obrazek

valdemar

[poprzednia][następna]